Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Omer Eagleray Dalış Paleti

3 Mesajlar
2 Üyeler
5 Beğeniler
7,135 Görüntüleme
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

omer eagleray zıpkıncı paleti

Omer Eagleray Serbest Dalış Paleti

Bu paletlerden 2 çift eskitmiş bir zıpkıncı olarak tecrübe ettiğim olumlu ya da olumsuz hususları sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle paletin teknik özelliklerinden bahsetmek istiyorum.

PALA : Omer eaglerayın palaları Polipropilen (termoplastik ) malzemeden üretilmiştir. Uzun palaları orta sert denebilecek bir yapıda olsa da tepkimesi malzemesine göre oldukça iyidir. Palaları yapıştırma değil vidalıdır. Bu nedenle palaları istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

Ömer eagleray pala değişimi nasıl yapıldığını merak ediyorsanız bu yazımı okuyabilirsiniz. Omer Eagleray Pala Değişimi

Ayrıca pala değişim ile ilgili hazırladığım videoyu seyredebilirsiniz.

Polipropilen :  Özellikle otomotiv sanayinde kullanılan parçalardan, tekstil ve yiyecek paketlemesine kadar çok geniş kullanım alanı olan termoplastik bir polimerdir. Monomer propilenin polimer hale getirilmesi ile elde edilen polipropilen kimyasal solventlere karşı aşırı derecede dirençlidir. Propilen; sert, opak ve sağlam bir malzemedir. Düşük özgül ağırlığa sahiptir, suda yüzebilir.

AYAKLIK : Ayaklık kauçuk malzemeden üretilmiştir. 42-43 numara ayaklığın ağırlığı yaklaşık olarak 1060 gr. Görünüşüne göre oldukça hafif sayılabilecek bir palettir. Ayaklık ve pala arasında 17 derecelik bir açı bulunmaktadır. Ayaklık ağzı yumuşak olduğundan takıp çıkarması oldukça kolay bir palettir. Paletin boyu 90 cm genişliği ise 23cm'dir.

Omer eagleray uzun palalı bir palettir. İlk etapta uzun yüzüşlerde orta ve kısa palalı paletlere göre ayaklarda yorulmaya neden olabilir. Ancak ayaklarınız palete alışması oldukça kısa sürecektir. Çünkü paletler görünüşüne ve boyuna göre oldukça hafiftir.

Ayak numarası 43 olan birisi 2mm ya da 3mm çorapla 44-45 numarayı rahat bir şekilde kullanılabilir. Kilolu arkadaşlar hiç düşünmeden bu paleti alıp 0-10 metre derinliklerde kullanabilir. Daha önce de belirttiğim gibi paletin tepkimesi gayet yerinde.

Bu paletin bir olumsuz yanı var o da ayaklık ve palaları biraz zayıf. Ne kadar dikkatli kullanırsanız kullanın ayaklık yanlarında yırtılma, palalarda ise ayaklık birleşim (vidalı) yerlerinin dibinden çatlamaya meyilli bir hali var 🙂 2 yada 3 sene sonra mutlaka bu dediğim sorunlardan en az biri ile karşılaşabilme ihtimaliniz çok yüksek. Bu palete bir mares razor ya da cressi gara gözüyle bakmayın. Ne kadar ekmek o kadar köfte misali 🙂 ama köfte öyle tatsız tuzsuz bir köfte değil 😀

omer eagleray palet kullanıcı yorumları
Fiyat-performans ürünü olarak tavsiye edebileceğim bu palete, Decathlon mağazalarından piyasaya göre daha uygun fiyatlara temin edebilirsiniz.

Zıpkıncı dostlarım lütfen bu gönderiyi okuyup geçmeyin. Aranızdan bu paleti kullananlar varsa olumlu-olumsuz görüşlerinizi paylaşın. Paylaşın ki bu paleti almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olabilelim.

NE ALAKA DEMEYİN PAYLAŞMADAN EDEMEDİM 🙂 TEK KELİME İLE MUHTEŞEM BİR KEFAL KAVURMA TARİFİ ÖĞRENMEK İSTER MİSİNİZ?

KEFAL KAVURMA TARİFİ

kefal kavurma tarifi

Forumdaki İlginizi Çekebilecek Konu Başlıkları

 
Gönderildi : 02/04/2019 00:50
Metehan and Mcapkan reacted
(@yusufesin)
Mesajlar: 16
Yeni Üye
 

Yazınızı keyifle okudum. Eagleray plastik pala paletler arasında müstesna bir yere sahip. Ayaklık açısının yüksek oluşu ve palanın yumuşak haline rağmen 10 metreye kadar ayağı yormayan performanstan da ödün vermeyen bir palet. Ben karakiyi avcısıyım. Uzun yüzüşler karakıyı avının olmazsa olmazı. Eagleray uzun yüzüşler için ideal bir palet. Buna mukabil  olarak cressi gara ld modeli ve maros razor örnek verilebilir.  Bir zamanlar oldukça uygun fiyata satılan bu palet halen muadilleri arasında fiyat performans olarak öne çıkıyor. Ancak bir iki negatif yönünü de es geçmeyeceğim.

1. Eagleray palaları yumuşak ve esnek ancak çok dayanıklı değiller ve kırılabiliyorlar. Özellikle yere ucunu vurmanız halinde pala köküne binen baskı paleti fazlaca esnetiyor. Bir karbon pala kadar kırılgan olmasa da yinede bu duruma dikkat etmek gerekiyor.

2. Palanın açı yapan yeri uzerine bastığınızda mikro catlaklara neden olabiliyorsunuz. Palet kullanıldıkça bu çatlaklar ilerleyip kırılma yapabiliyor. Ben bu noktadan iki kez pala kırdım. Tamir ettim ama yinede kırıldı çünkü bu bölgeye hareket halinde çok yük biniyor ve aynı noktadan tekrar kırılıyor. Palalar termoplastik olduğu için araba tamponu ile aynı malzeme ve kaportacılarda sağlam bir işçilikle ek malzeme ile desteklenerek yapılan tamir ile belki bir sezon daha idare edebilir.

3. Bu palet derin dalışlar için uygun değil, hele de kiloluysaniz. Bunu neden yazıyorum. Dipten yüzeye dogru çıkarken palanin vereceği itki çok önemli. Diyelim karakiyi av yapıyorsunuz. Az açıkta uğramak istediğiniz bir kayalık var. Kayalığın etrafını dolanırken 5-6 metrelerden birden 12-13 metelere geldiniz. İn çık taşın etrafını dolanirken pek farketmiyoruz ama bazen sığ suya uygun ayarlanmış ağırlığımızı azaltmadan kendimizi 12 13 metrelere inmiş buluyoruz.  Hele dalış saatiniz yoksa kaç metreye indiğinizi kestirebilmek için biraz da profesyonellik gerekiyor. İşte tamda ağırlığınız bir miktar fazlayken 12 13 metrelerden yukarı çıkmaya başladığınızda Eagleray yetersiz kalıyor. Bir miktar patinaj yaptığınızı ve paletin kağıt gibi ikiye katlandigini rahatlıkla gozlemleyebilirsiniz. Bu nedenle bu paletin 0-10 metre arası kullanılmasını öneriyorum. Eğer arada da olsa 15 metre kadar iniyor ve kırarım korkusuyla karbon yada kompozit bir palet almaktan imtina ediyorsanız, eagleray yerine cressi gara modular ı tavsiye ederim. Kesinlikle daha performanslı ancak bir miktar bacak kası isteyen kuvvetli olmayan bacaklarda 1-2 saat sonra dalışı eziyete çeviren bir palettir onuda hatırlatayım.

Sonuç olarak bu paletlerin hepsinin palası değişebiliyor. Paladan memnun olmazsanız yerli karbon palalar oldukça uygun fiyatla satışta. Internette birçok farklı fiyatlar olsada ihtiyacınıza uygun bir pala mutlaka bulursunuz. Pala değişimi de o kadar zor değil. Eli biraz iş gören biriyseniz kolaylıkla üstesinden gelirsiniz.

Önemli olan ayaklığın ayağınıza uygun konforlu olması, hareket halinde ayağınızdan çıkmayacak sekilde oturmuş olmasıdır.

 
Gönderildi : 02/04/2019 02:08
Metehan, Mcapkan and Fatih reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

Çok güzel noktalara değinmişsin Yusuf hocam tüm yazdıklarına katılıyorum. Özellikle fazla ağırlıkla dalan birisi için 15 metre civarında patinaj riski çok yüksek. Yorumun için teşekkürler

 
Gönderildi : 02/04/2019 02:37
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account