Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Karbon Palet Mi? Termoplastik (Standart) Palet Mi?

21 Mesajlar
9 Üyeler
41 Beğeniler
5,967 Görüntüleme
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

Zıpkın Avı Türkiye Forum Ailesi hepinize selamlar. Özellikle son haftalarda üye sayımız oldukça arttı. Eski forum kültürünü bizlerle birlikte yaşayan-yaşatan herkese teşekkür ederim. Forumda güzel paylaşımlar, seviyeli ancak içten muhabbetler oluşmaya başladı. Bizi birleştiren mavileri ön planda tutarak birlik beraberlik içerisinde bu topluluğa katkıda bulunarak ilerlemeye devam ediyoruz.

Bu yazıyı hazırlama amacım; zıpkınla balık avına yeni başlayanlara ve karbon palet satın almak isteyen ancak karar veremeyen kişilere yardımcı olmaktır. Cressi Gara Modular ayakliklarima karbon pala taktırdım. Paletleri test etmek için bir dalış yaptım. Hatta test dalışı verimli geçti güzel de bir av yaptım.

sharksub karbon pala

Yazıya başlamadan önce beni karbon palalar ile buluşturan Hasan Ağca Usta'ya teşekkür etmek istiyorum. Parasını verip almadın mı kardeşim? Neden teşekkür ediyorsun? diyenler olabilir. Evet karbon palaları bedava değil parasını verip aldım. Paleti kullandıktan sonra verdiğim parayı da sonuna kadar helal ettim.

Beni yakından tanıyanlar, forumu takip edenler bilir. Tecrübe etmeden hiçbir ürünle ilgili yazı hazırlamam. "Akçeli işler" uğruna hiçbir ürün yada markanın reklamını yapmam. Bu paylaşımım reklam oluyorsa da olsun çünkü Memnun kalmadığımız bir ürün, hizmet olduğunda nasıl şikayet ediyorsak. Ödediğimiz para karşılığında kaliteli ürün-hizmet sunulduğunda teşekkür etmesini bilmeliyiz ki kalite devam edebilsin. Paramızla rezil olmamak için, işini layıkıyla yapanları her ortamda öne çıkartalım ki zıpkın avı sektöründeki ürün ve hizmet kalitesi artsın.

KARBON PALETE GEÇME İHTİYACI NASIL ORTAYA ÇIKTI ?

Uzun bir zaman termoplastik palalı paletler kullandım. İki çift Ömer Eagleray palet eskittim. Hatta forumda bu palet ile ilgili detaylı bir inceleme yazısı hazırladım. Konuya göz atmak isteyenler için link : https://www.spearfishingturkey.com/forum/topic/omer-eagleray-dalis-paleti/

Vücut ağırlığım 100 kg termoplastik palalı paletlerim 0-10 metre arasında kara-kıyı ve mendirek dalışlarında benim için oldukça kullanışlıydı. Özellikle yaz döneminde az ağırlık kullandığım zamanlarda çok keyifli dalışlar yaptım. Hatta Alanya'da tatildeyken üst 1 mm alt şort olarak 🙂 20 metre derinliğe çok rahat bir şekilde inip çıktım. Videosunu da ekleyeyim bari.

Ancak kış mevsiminde kalın kıyafetle birlikte artan fazla ağırlık kullanımı ayrıca akıntılı sularda ortaya çıkan itiş gücü ihtiyacı ve kara kıyı avcılığından açık su avcılığına doğru meyleden av tipim sayesinde kıyıdan açığa gidip geri dönerken yapılan uzun yüzüşler ve açığa gittikçe artan dalış derinliğinin yarattığı etki birleşince mevcut paletim yetersiz kaldı ve karbon pala kullanımı şart oldu.

BİR KENARA ATILAN KARBON PALETLER-İLK KARBON PALA TECRÜBEM

Son zamanlarda Omer Eagleray paletimin palaları çatladığından dolayı yeni pala arayışına girmiştim. İnternet üzerinden yapılan bir satışa denk gelim ve ismini paylaşmak istemediğim bir markaya ait  H sertlikte, bir çift 2. el karbon pala satın aldım. Omer marka ayaklığa montajını yaptım. (Bahsettiğim kinci el karbon palaların ismini vermek istemedim çünkü paletleri aracı birinden ve kullanılmış olarak satın aldım. Bu edenle marka ismi vermem haksızlığa yol açabilir.)

İkinci el karbon pala taktığım Omer paleti kullanmaya başladım ancak bu paletlerle yüzmek benim için imkansızdı. Palalar resmen taş gibiydi. Uzun yüzmeyi bırakın meranın yarısına kadar zor gidip gelebiliyordum! İnatla alışmaya çalıştım ancak başaramadım. Bu tecrübeler sırasında ayak bileğimde şiddetli ağrıları yaşadım. Hatta ayak bileğimdeki bu ağrı uzun bir süre devam etti.  İlk karbon pala hevesim kursağımda kalmış, Omer ayaklıklarım da araya gitmiş oldu. Taş gibi sert (ismi lazım değil) karbon palalı paletler bir kenara atıldılar ve orada kaldılar.

Bu acı tecrübe ile karbon pala maceram sona erdi. Karbon pala denince tüylerim diken diken olmaya başladı. Facebookta dönen kırılan karbon pala şikayetleri, karbon palalarda yapılan hileler vs derken gittim kampanyadan Cressi Gara Modular Nerry isimli bir standart palet aldım 🙂 Dalış paletleri bölümünde cressi paletin de inceleme yazısını okuyabilirsiniz.

Cressi Gara Modular

DEJAVU BAŞLASIN-STANDART PALETE DEVAM

Kış mevsiminde fazla ağırlıkla, akıntılı sularda, derin dalışlarda beni yorsa da bir süre cressi paletleri kullanmaya devam ettim. Omer Eagleray'dan bir tık daha az performanslı olan cressi paletler ile istediğim performansı tabiki yakalayamadım. Ağırlık azaltarak yaptığım 15 metre avlarında bile özellikle çıkışa geçtiğimde paletin yetersizliği beni çok düşündürmeye başlamıştı. Ayrıca benim gibi botu teknesi olmayan zıpkıncılar çok uzun mesafeler yüzmek durumundalar. Özellikle uzak meralara yüzerken uzun mesafeler boyunca palet vurmak insanı avdan soğutuyor. Yeterli itiş gücü elde edememek avlanmak için gereken enerjiyi tüketiyor. Gereksiz bir yorgunluk yaşanıyor. Hele bir de akıntı varsa otur ağla 🙂

SONUNDA ARADIĞINI BULMAK-İKİNCİ KARBON MACERAM BAŞLIYOR

Araştırdım, Yorumları takip ettim. Reklamlara değil ! Dalışında ve avında olan, sözüne güvendiğim insanlara sordum ve iki marka arasında kaldım. Birisi Fondeep diğeri Sharksub. Yaşadığım yere yakın olması, çevremdeki bilgili ve tecrübeli zıpkıncıların tercih etmesi ve en önemlisi aşağıdaki paylaşımından dolayı kafamdaki soru işaretlerini gidermesi dolayısıyla Sharksub karbon pala satın almaya karar verdim. İzin alarak kanalımda yayınladığım bu videoyu izlemeden lütfen karbon palet almayın.

Neyse efendim Hasan Ağca ile irtibata geçtim. Cressi Gara Modular ayaklığa karbon pala taktırmak istediğimi söyledim. Kendisine daha önceki sert karbon palalar ile yaşadığım acı tecrübemi anlattım. Telefonda Hasan Usta ile konuşurken kesinlikle H (hard-sert) pala istemediğimi belirttim. Kiloma göre uygun olan pala sertliğinin H(hard-sert) pala olduğunu ancak kesinlikle önceki kötü tecrübeyi yaşamayacağımı garanti etti. Kendi üretimi ile ilgili detaylı bilgiler aktardı. Kampanyalı fiyattan anlaşarak Cressi paletimi Adana'ya kargoladım. Ancak endişelerim devam ediyordu. Paletim Sharksuba ulaştıktan sonra tekrar telefonla konuştuk. Ben Medium Hard (MH) sertlikte o da Hard (H) Sert palada ısrar ediyordu. Çok net bir şekilde ürettiği sert palanın uzun mesafeleri yüzerken beni yormayacağını, daha önce kullandığım karbonlarla arasında çok fark olduğunu belirtti. En sonunda baktı olmuyor Ürettiği malzemeden emin bir şekilde "Ağırlığına göre uygun olan sert palayı takıyorum. Eğer memnun kalmazsan geri gönder palaları istediğinle değiştireceğim" dedi ve benim için olay kapandı 🙂

karbon pala değişimi

Karbon palalar vidalı olarak ayaklığa takıldı. Yapıştırma işlemi yapılmadı. Bu şekilde pala değişimi sırasında ayaklığın zarar görmesinin önüne geçmiş olduk. Paletim ile birlikte bere ve siyah renk su fitili gönderdi ekstralar için teşekkür ederim.

YORULMAK NEDİR BİLMEDEN YÜZMEK - SHARKSUB PALALARI DENEDİM

Bir gece önceden malzemelerimi hazırladım. Çünkü sabah test dalışı yapacaktım. Hava tahminlerine göre öğlen saatlerinde hava bozacaktı. Ancak fark etmez en azından palaları dener çıkarım sudan. Sizde de aynı şey oluyor mu bilmem ama ben yeni bir malzeme alınca çocuk gibi heyecan yaparım 🙂 Sabahı zor ettim.

Sabah tedirginlikle suya girdim. Aklımda bir önceki karbonlardan kalan bilek ağrısı var. Bir iki yavaş palet vurdum baktım suda ilerliyorum. Ayağıma baktım paletler duruyor 🙂 Palet vuruşlarımı sertleştirdim daha da hızlanmaya başladım. 7 mm üst-5 mm alt dalış elbisesi ve üzerimde sığ suda avlanmak için ekstra birer kiloluk 2 adet çıkartılabilir ağırlıkla suda çok güç harcamadan normal bir hızda ilerliyorum. Avlanarak devam ettim dalışa.

15 metrelere nasıl geldim hiç bilmiyorum. Normalde dalışa uzun bir süre ara vermiştim ve kondisyonum zayıf olmasına rağmen meramın en uzak noktasına bile gidebildim. Şunu kesinlikle söyleyebilirim. Sert pala takılmasına rağmen kesinlikle uzun yüzerken bilek ağrısı yaşamadım.

15 metre derinlikte avlandım. Dibe inerken ördek dalışı ve ilk metrelerdeki palet vuruşlarım muazzamdı. Termoplastik pala ile en büyük farkı dipten yukarı çıkarken yaşadığımı söyleyebilirim. Palet vururken harcadığım enerjinin tam karşılığını itiş gücü olarak aldım. Normal palalarla yukarı çıkmak için çok çaba harcarken, karbon palayla hem daha az enerji harcadım hemde yüzeye erişme sürem azaldı.

Sudan çıktığımda zayıf olan kondisyonuma rağmen yüzdüğüm mesafeyi düşününce, yüzerken bilek ağrısı yaşamadan keyif alarak yol kat edişim aklıma geldikçe, kısmen derin suda gördüğüm performans sonucunda keşke bu kadar sene hamallık etmeseymişim diyerek kendime kızdım.

CAN ALICI SORU - KARBON PALA MI? TERMOPLASTİK (STANDART) PALA MI? 

O kadar yazıp çizdim. Tecrübelerimi anlattım bir zahmet kendinizi ölçüp biçin ve karar verin 🙂 Ben kıyıdan ava başlar açığa doğru av derinliğimi arttırırım. Botum-teknem yok uzun yüzerim. Derin dalışlara hevesim var 15 metrelerde av yaparım diyorsan karbon pala doğru bir seçim olacaktır. Ancak paranla rezil olmamak için doğru markayı seçmek şart.

Sattığı maldan emin olması, sözünün güven vermesi ve en önemlisi dediklerinde haklı çıkması nedeniyle Hasan Ağca Usta' ya teşekkür ediyor ve hayırlı işler diliyorum. Sormak istediğiniz bir şey olursa konu altına mesaj atabilirsiniz. Hepinize sağlıklı ve bol avlı dalışlar dilerim.

Forumdaki İlginizi Çekebilecek Konu Başlıkları

 
Gönderildi : 02/04/2020 03:00
Metehan, yigits, Mustafa Muşdal and 2 people reacted
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Hayirli olsun parasini verip övmüşsün birde konu açıp reklamini yapmişsin pes :)) Hasan ağca kardeşimizle  seneler önce fuarda karşilaşmiş tanişmiştik çalişkan azimli yenilikçi malin  ve sözünün arkasinda duran biri her ne kadar alişverişimiz olmasada bunlar benim çevremden duyduklarim seninki tecrübeyi paylaşmak kimsenin boşa verecek parasi tabikide yok o yüzden yardimci yardimci  olmak bu konuda seni cani gonulden tebrik ediyorum içten severek bunu yapiyorsun senin gibi bunu reklam yapanlar inan ücretsiz alip senin kadar bile tanitim yapmiyor yapamiyorlar haberin olsun .Plastik ve  Karbon palet kullanan biri olarak benimde çok bilegim agridi çok sorun yaşadim ucuz karbon paletlere sakın yönelmeyin size pahaliya patlar .Bir daha palet almak zorunda kalirsiniz ve agrilardan konforlu daliş yapamazsiniz, palet plastikti kompozit vs bunlarin hepsinin amaci yeri belli arazi araci  ile asfalt yolda verim alamayacaginiz gibide alcak bir spor araclada arazide verim alamazsiniz hatta sizi zorlar bu bi nevi buna benzer arti birde bütçe meselesidir .Ayaginda paralansin kardeşim eskitki yenisini alasin bol avlarda kanli canli iri iri avlarda kullan kazasiz belasiz dalislar .

 
Gönderildi : 02/04/2020 06:04
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 
Gönderen: @ridvan

Hayirli olsun parasini verip övmüşsün birde konu açıp reklamini yapmişsin pes :)) Hasan ağca kardeşimizle  seneler önce fuarda karşilaşmiş tanişmiştik çalişkan azimli yenilikçi malin  ve sözünün arkasinda duran biri her ne kadar alişverişimiz olmasada bunlar benim çevremden duyduklarim seninki tecrübeyi paylaşmak kimsenin boşa verecek parasi tabikide yok o yüzden yardimci yardimci  olmak bu konuda seni cani gonulden tebrik ediyorum içten severek bunu yapiyorsun senin gibi bunu reklam yapanlar inan ücretsiz alip senin kadar bile tanitim yapmiyor yapamiyorlar haberin olsun .Plastik ve  Karbon palet kullanan biri olarak benimde çok bilegim agridi çok sorun yaşadim ucuz karbon paletlere sakın yönelmeyin size pahaliya patlar .Bir daha palet almak zorunda kalirsiniz ve agrilardan konforlu daliş yapamazsiniz, palet plastikti kompozit vs bunlarin hepsinin amaci yeri belli arazi araci  ile asfalt yolda verim alamayacaginiz gibide alcak bir spor araclada arazide verim alamazsiniz hatta sizi zorlar bu bi nevi buna benzer arti birde bütçe meselesidir .Ayaginda paralansin kardeşim eskitki yenisini alasin bol avlarda kanli canli iri iri avlarda kullan kazasiz belasiz dalislar .

Teşekkür ederim abi. Bu zamanda paranla rezil bile olabiliyorsun. Bu nedenle işini iyi yapanla yapmayanı ayırt etmek lazım ki kalite artsın. Ben ücretini verip istediğimi tam manasıyla aldım. Bundan sonra da bana karbon palet soran olursa gönül rahatlığı ile Hasan Ağca Ustayı tavsiye ederim. Akçeli işlere bel bağlamadan devam 🙂 Bize Allah Razı Olsun denilmesi yeter.

 
Gönderildi : 02/04/2020 06:17
Samet K., Ziya Turhan, Safak and 1 people reacted
Caner Fuat KURT
(@canerfuatkurt)
Mesajlar: 164
Üye Palazı
 

Güzel bir tecrübe aktarımı olmuş. Hasan abinin de ellerine sağlık. Hayırlı olsun, güzel avlarda kullan dostum.

 
Gönderildi : 05/04/2020 11:25
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 
Gönderen: @canerfuatkurt

Güzel bir tecrübe aktarımı olmuş. Hasan abinin de ellerine sağlık. Hayırlı olsun, güzel avlarda kullan dostum.

Teşekkür ederim Caner. Yetersiz gelmeye başlayan malzemeleri yenilemenin vakti gelmişti. Palet olayını ayaklık masrafı olmadan hallettik çok şükür 🙂

 
Gönderildi : 05/04/2020 12:13
(@sharksub)
Mesajlar: 1
Yeni Üye
 

@can yazın için teşekkür ederim. Konuyu bu kadar detaylı yazamazdım buna eminim.

Siz değerli dostlarımın memnuniyeti benim için önemli. Bu hususta hiç tereddüt etmem. Geçmişte yaşadığın yanlış seçim ve alımların geride kalması beni mutlu etti.

Tekrar sağlıklı keyifli dalışlar dilerim.

Salgın nedeni ile dalışa ara verdiğimiz içinde bulunduğumuz yasaklı günler/ aylar için  palet garantisi yasaklı tarih günler kadar uzatılacaktır.

Bilginize sunarım

 
Gönderildi : 07/04/2020 16:10
kaanc, mccebi, Rıdvan (scotchsoda) and 3 people reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

Can yazın için teşekkür ederim. Konuyu bu kadar detaylı yazamazdım buna eminim.

Siz değerli dostlarımın memnuniyeti benim için önemli. Bu hususta hiç tereddüt etmem. Geçmişte yaşadığın yanlış seçim ve alımların geride kalması beni mutlu etti.

Tekrar sağlıklı keyifli dalışlar dilerim.

Salgın nedeni ile dalışa ara verdiğimiz içinde bulunduğumuz yasaklı günler/ aylar için  palet garantisi yasaklı tarih günler kadar uzatılacaktır.

Bilginize sunarım

Rica ederim. Olması gerekeni yaptım. Garanti sürelerindeki duyarlılığın için ayrıca teşekkürler @sharksub Hasan Ustam hayırlı işler 👍 

 
Gönderildi : 07/04/2020 16:19
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 779
Yönetici Forum Yönetimi
 

@sharksub

Ooo Hasan Abide burdaymış, farklı marka pala kullanmama rağmen badim @safak Abi sayesinde sharksub palalarıda denemiş ve yakinen incelemiş biri olarak hakikaten güzel palalar üretiyorsun abi. Ellerine sağlık. Olurda mevcut palalarım kırılırsa çalarım kapını 😊

 
Gönderildi : 07/04/2020 16:44
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Mesajlar: 529
Kıdemli Üye
 

Ben kendi yorumunu yazicam ama beni taslicaklar biliyorum.

Her seferinde yazıyorum ama yeni basladim 12 -13 dalış yaptım.ikinci el bir apnea storm aldım Facebook'tan 80 tlye bir geldi ayak kısmı genişlemiş ve inanılmaz ağır .aha dedim bune yani mangal yapsam yellenmwk için bile sıkıntı el kol agritir.

Tabi ben bunu sattım.sonra palet bak onu bunu derken  carbon olsun dedim.

Herkez bir kaç kişi hariç sen manyakmisin aklinmi yok paranmi çok dedi . kiricaksinda paramparça olucakta kıyıdan giricem yere basamasin çok hassas ince cam gibi sen ne anlarsın kullanamazsin gibi laflar.

Sonra bir arkadaşla konuştum sanimiyetine inandığım bir esnaf ürün satiyir ben ondan zıpkın aldım diverman(Muhammet Demirkapı) selam olsun buradan.

Abi paran varsa karbon al hiç birşey olmaz dedi ve kendime karbon bir palet aldım(fondeep t2 ms).

İyiki almışım çok şükür çalışıp kazaniyorum zaten bir kaç hobim var ondada güzel şeyler alım diyorum aldım ve üstüne bastım suda katladim kıyıdan denize girdim bıktım çok olmasa da zorladım kirarsam yenisini alicam tamam ama nerede kırılacak onu merak ediyirum,cunki öyle bir anlatıldığı kristal cam gibi.

İyikide almışım saatlerce yüzdüm .hatta denize girmek için bile giydim paleti alışmak için misss .

Eğer kişinin imkanı varsa gerçekten kesinlikle karbon palet almalı hem konforu hemde rahat yuzmesi için.

Tabiki bütçe şuanda termo plastik bir palet ortalama 500-650 arası , 2 ay bekle bir 300 daha koy almışken karbon al.

Evet para kolay kazanılmıyor ama bu hobde digerleri gibi zaten pahalı.

 
Gönderildi : 07/04/2020 22:42
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 779
Yönetici Forum Yönetimi
 

@bbatuhan

Neden taşlanacaksınız anlamadım. Bütçeye göre malzeme seçmenin yanlış bir tarafı yok. Karbon palalar eskiden hep derin dalanlar veya sadece trofe balık vuranlara özel birşey gibi lanse edilirdi. Uzun yola gideninde günlük 10-15 km yol gideninde Volvoya binme hakkı var. Termoplastik palalara göre daha hassas olsada cam gibi kırılan ürünler değiller. (Kaliteli bir ürünse şayet) Bence derine inip çıkmak kadar karakıyıda uzun parkur yüzüşlerde de ayağı yormayacak paletler kullanmak önemli.

 
Gönderildi : 07/04/2020 22:56
Barracuda, Ziya Turhan, ONR6NKOC and 1 people reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@bbatuhan

Bu konu tamamiyle maddiyat meselesi. Özellikle zıpkınla balık avına yeni başlayan kişilere fiyat performans ürünleri tavsiye etmek standart halini aldı. Çünkü dalış malzemeleri gerçekten pahalı. Özellikle son yıllarda dövizin uçuşa geçmesiyle ithal ürünlere yaklaşılmıyor. Yerli ürünler de aslında aynı durumda.

Yerli bir elbise 750-800 tl, idare eder bir zıpkın almaya kalksan 500 tl den başlıyor. Bundan 4-5 sene önce 1.000 tl ye set dizebilirken şu anda 2 parça malzeme 1.300 ediyor 😀 akıl işi değil.

İmkanlar uygunsa en güzel malzemelerle başlanmalı. Özellikle Elbise-Zıpkın ve Palet en kaliteli ürünler tercih edilmeli. Ancak imkan yoksa başlangıç aşamasında standart malzemeler alınıyor sonra tecrübe arttıkça malzemeler yavaş yavaş değişiyor.

 
Gönderildi : 08/04/2020 07:53
Emir.ismail
(@emir-ismail-67)
Mesajlar: 50
Yeni Üye
 

Çok faydalı olmuş bende daha önce hasan ustadan 2 defa alışveriş yaptım gerçekten geri dönüşleri ve yönlendirmesi çok iyi ilk alışverişimizde benim hatam olmasına rağmen ürünü birebir yenisiyle değiştirdi. Son aldığım paletleri daha deneme şansı bulamadık malum nedenlerden:) en kısa zamanda sezonu açma dileğiyle

 
Gönderildi : 12/04/2020 15:10
Barracuda reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1231
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

yeni baslayacaklara cok pahali ürünler tavsiye edilmemesi bu yönden. diyelim bu spora ilgi duymaya basladi. karbon palet smooth elbise vb en iyilerini aldi maddi durumu iyi yada kötü. eger bu sporu yapamayacagina karar verdiğinde satişta da maddi olarak en az zararla birakmasi için. yeni baslayan biri. karbon palet ilede gürültülü yüzecek termoplastik palet ilede gürültülü yüzecek.  karbondan ziyade termoplastik  palet ve jarse elbise ile baslamasi en maktiklisi. hem manevi hem maddi yönden...

 
Gönderildi : 12/04/2020 15:41
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Mesajlar: 529
Kıdemli Üye
 

Plastik paketlerde ucuz deil sıfır alsa hadi orta karar almakmisyese yine 500 TL gibi fiyatlar dönüyor .

Ama her zman kaliteli ve kullanıp tercih edilen ürünler almanın daha mantıklı olduğu düşüncesindeyim..

Ama maddiyat önemli birşey diyemem ama her hobi gibi bu gibide çok pahalı.

Kıyıdan giren için smooth elbise çok lüks olabilir hatta olur ama karbon bence konfor lu olacaktır .

 
Gönderildi : 12/04/2020 20:50
Barracuda reacted
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 779
Yönetici Forum Yönetimi
 

Kötü sert bir termoplastik palet, esnek olmayan kalitesiz bir jarse elbise ve şiş kaçıran, performansı düşük lastikler ve çabuk yamulan pas yapan bir şiş veya hatalı yapılmış bir kombinasyona sahip zıpkın bu hobiye yeni başlayacak kişiye yolun başında bıraktırır hobiyi 😊

Önemli olan elindeki toplam parayı f/p olan malzemelere kendine göre önem sırasına göre doğru şekilde dağıtarak malzemeleri toplamak. Bana sorarsanız bunu yaparken kademe kademe atlamakda fayda var.

Bütçe el veriyorsa direk smooth elbise ile de başlanabilir tabiki ama soyunurken sabunlu su ile çıkartmak yerine jarse gibi haldur huldur soyunulursa ki bunlarıda gördük, gider 1.5-2 bin tl. Üzerine bide karbon paların üzerine sivri kayaların olduğu bir bölgede basıp gezer, üzerine noktasal yüklerin binmesine neden olursa gitti bi 1bin lira daha 😆 Heralde tek dalışda bu kadar zarar ettiren hobiyede başlamayı kimse istemez.

 
Gönderildi : 12/04/2020 21:02
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 
Gönderen: @onr6nkoc

yeni baslayacaklara cok pahali ürünler tavsiye edilmemesi bu yönden. diyelim bu spora ilgi duymaya basladi. karbon palet smooth elbise vb en iyilerini aldi maddi durumu iyi yada kötü. eger bu sporu yapamayacagina karar verdiğinde satişta da maddi olarak en az zararla birakmasi için. yeni baslayan biri. karbon palet ilede gürültülü yüzecek termoplastik palet ilede gürültülü yüzecek.  karbondan ziyade termoplastik  palet ve jarse elbise ile baslamasi en maktiklisi. hem manevi hem maddi yönden...

Bence yeni başlayacaklara pahalı ürünler yeri geldiğinde tavsiye edilir @onr6nkoc ustam. Ben mesela tavsiye isteyene önce bütçesini sorarım. Tavsiye isteyenin maddi durumu iyi, alım gücü yüksekse kaliteli malzeme ile başlanmasının bence hiçbir sakıncası yok. Kaliteli ve konforlu malzeme suda rahatlık, daha az stres, daha keyifli dalış yapılmasını sağlar.

Yeni başlayan birine smooth elbise önerme örneği biraz spesifik olmuş 🙂 ancak sırf yeni başlıyor diye maddi durumu iyi olan birisine bence ucuz jarse de önerilmez.

Eğer malzeme tavsiyesi isteyen kişinin maddi durumu iyi değilse. O zaman fiyat-performans ürünleri devreye giriyor. Serbest dalış malzemelerinde her zaman bütçeye göre en iyi malzemeleri tavsiye etmeye çalışırım.

Yani demem o ki para varsa huzur var hahahaha 😀

 
Gönderildi : 13/04/2020 00:16
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Mesajlar: 529
Kıdemli Üye
 

@can hocam İngilizcesi money talks.

Hocam aslında çok para oluncada sonuna kadar harca değil aslında durum.ben kıyıdan denize girmek zorundayım etrafında tekne yada teknesi olupta zıpkınla dalan yok ben öyle yada böyle kıyıdan denize giricem ,kara kıyı yapicam ,elbiseyi dalışı içime sindirene kadar haldir huldur cikaricam.

Smooth alırım ama biliyorum çıkarırken ne kadar dikkat etsemde muhakkak zarar vericem ama tüfek ,palet bu şekilde değil yere yüklenip basmiyacagini bilirsin yada tüfeği yere düşürünce (karbon) başına ne geleceğini bilirsin.elbise istem dışı sıkıntı görebilir.

Bütçesi düşük olanlarda zaten bir ürün alıyor sonra memnun kalmıyor ama parasında kalmıyor satıyor aldığı ürünü 100-200 altına sonra bir daha üstüne para ekleyip başka ürün aliyir külliyen para kaybı zman kaybı.

Ben çok yaptım o hatayı bıçak aldım ucuz diye hiç bir işe yaramiyacak bir tane daha aldım hadi o fena deil dedim kenarda duruyor şimdi adam gibi bir bıçak arıyorum .

3 tane bıçağım olacak ilk 2 tanesini almayipta adam gibi fiyatına bakmayın daha kaliteli kalın ve sağlam bir bıçak almasandim haybeye 2 bıçak parası vermiyecektim hata yaptım.

2 bıçak parası da 150 TL'ye yakın yazık günah gitti o para satsan satılmaz atsan atılmaz.

 
Gönderildi : 13/04/2020 19:39
Barracuda reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1231
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 
Gönderen: @can
Gönderen: @onr6nkoc

yeni baslayacaklara cok pahali ürünler tavsiye edilmemesi bu yönden. diyelim bu spora ilgi duymaya basladi. karbon palet smooth elbise vb en iyilerini aldi maddi durumu iyi yada kötü. eger bu sporu yapamayacagina karar verdiğinde satişta da maddi olarak en az zararla birakmasi için. yeni baslayan biri. karbon palet ilede gürültülü yüzecek termoplastik palet ilede gürültülü yüzecek.  karbondan ziyade termoplastik  palet ve jarse elbise ile baslamasi en maktiklisi. hem manevi hem maddi yönden...

Bence yeni başlayacaklara pahalı ürünler yeri geldiğinde tavsiye edilir @onr6nkoc ustam. Ben mesela tavsiye isteyene önce bütçesini sorarım. Tavsiye isteyenin maddi durumu iyi, alım gücü yüksekse kaliteli malzeme ile başlanmasının bence hiçbir sakıncası yok. Kaliteli ve konforlu malzeme suda rahatlık, daha az stres, daha keyifli dalış yapılmasını sağlar.

Yeni başlayan birine smooth elbise önerme örneği biraz spesifik olmuş 🙂 ancak sırf yeni başlıyor diye maddi durumu iyi olan birisine bence ucuz jarse de önerilmez.

Eğer malzeme tavsiyesi isteyen kişinin maddi durumu iyi değilse. O zaman fiyat-performans ürünleri devreye giriyor. Serbest dalış malzemelerinde her zaman bütçeye göre en iyi malzemeleri tavsiye etmeye çalışırım.

Yani demem o ki para varsa huzur var hahahaha 😀

Bende demiyorumki Bu spora yeni başlayacak birine gidip turuncu kısa paletlerden yılmaz marka zıpkın yada kütük gibi bir elbise aldiralim. Sıfır C4  majestic yada meister carbon palet aldiralim ilk bir kaç dalışta kırıldığında bize sövmeye sebeb olsun. Bunlardan ziyade orta segment malzemeler iyidir. Zaten dolar kuru belli giriş seviyesi fiyatları ile malzeme toplasan asgari ücreti fazla fazla geçer. Bu spor pahalı orada hem fikiriz. Ama yeni baslayacak birine yüksek kaliteli C4 zipkinlar yada smooth elbise onerilmesi taraftarı değilim.

Bu spora başladığımda ki maddiyatim giriş seviyesinde ki malzemelere yetiyor gibiydi. Biraz reklam olacak ama. A**ea elbise Kısa m***Es palet. A**ea PP zıpkın. Maske vb. Şu andaki maddi durumuma göre yeni başlayacak olsam a**ea değilde yine bir tık daha iyi malzeme seçimi yapardım.

Gidipte Marmara'da el Greco hibrit yada C4 zıpkın kullanmaya gerek yok.

Yine dediğimiz gibi bütçe ile alakalı. Orta segment yeni başlayacak insanı ne dalışa küstüür ne insan sövdürür.

Sağlıcakla Dalin..

 
Gönderildi : 02/05/2020 10:17
Barracuda and zencuk reacted
zıpkıncı-emre
(@emre)
Mesajlar: 12
Yeni Üye
 

Faydalı bir yazı olmuş teşekkürler

 
Gönderildi : 06/05/2020 17:41
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@emre beğenmenize sevindim. Forumdaki anketlere katılmadıysanız lütfen oy verin. Forumu canlı tutmamıza yardımcı olursanız sevinirim

 
Gönderildi : 06/05/2020 17:43
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@onr6nkoc

aslında aynı şeyden bahsediyoruz ustam 🙂 Bu durum malzemeden malzemeye değişiyor. Yazıma sağladığın katkıdan dolayı teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 06/05/2020 17:46
ONR6NKOC reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account