Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Cressi Gara Modular Nery Zıpkıncı Paleti İnceleme

3 Mesajlar
2 Üyeler
3 Beğeniler
5,605 Görüntüleme
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

cressi gara modular nery inceleme

CRESSİ GARA MODULAR NERY SERBEST DALIŞ PALETİ İNCELEMESİ

Zıpkın Avı Türkiye Forum için bir inceleme yazısı daha hazırladım. Bu yazıda Cressi Gara Modular Nery modeli ile ilgili tüm teknik bilgiler ve paleti kullanan bir zıpkıncı olarak kendi yorumlarımı da yazıya ekleyeceğim. Cressi gara modular nery paleti incelediğinizde palaların üzerinde bir imza olduğunu görüyorsunuz. Peki kim bu imzanın sahibi?

Guillaume Néry derin dalış konusunda uzmanlaşmış ve dünya serbest dalış rekoru sahibi bir Fransız serbest dalış sporcusudur. -125 metreye yapmış olduğu son dalışıyla Fransa rekorunun sahibi olmuştur. Nery'nin palet üretiminde tavsiye niteliğinde katkıları olduğu söylense de bunun satışa yönelik bir reklam taktiği olması muhtemel 🙂 Zaten Cressi Markası kendisinin sponsor firması.

Guillaume Néry nin Youtube Free Fall (Serbest Düşüş) İsimli videosunu izlemiş olabilirsiniz. İzlemediyseniz tavsiye ederim.

Cressi Gara Modular Nery Teknik Bilgiler (42/43)

  • Toplam Uzunluk : 90 cm
  • Pala Uzunluğu : 78 cm
  • Genişlik : 21 cm
  • Ayaklık+Pala Toplam Ağırlık :1020gr
  • Pala tipi : Yumuşak (Kişisel görüşüm palaları yumuşak değil)

cressi gara modular ayaklık

CRESSİ GARA MODULAR NERY AYAKLIK

Cressi modular ayaklık tam bir ar-ge ürünü diyebilirim. Ayaklık oldukça hafif, paleti elinize aldığınızda kaliteli bir malzemeden üretilmiş olduğunu hemen anlıyorsunuz. Cressi Gara Modular ayak cebinin kalıbı diğer Cressi Gara modellerine göre daha geniş. Benim ayakkabı numaram 43 Bu paleti 3 mm içi neopren çorap ile denedim ve  42-43  palet bana tam oldu. Ayaklık çok rahat. Önceki paletim Omer Eagleray ile karşılaştırdığımda Cressi Gara Modular ayağımı hiç sıkmadığı gibi rahatlığı ile benim kalbimi kazandı. Cressi firması, isterseniz Gara Modular Ayaklık çorapsız kullanılabilirsiniz diyor. Ancak çorap olmadan kullanmayı tavsiye etmem. Omer Eagleray palet ile ilgili detaylı bilgi için Omer Eagleray Palet İncelemesi isimli yazıma göz atabilirsiniz. Palalar ayaklığa 2 adet vida yardımıyla ayaklığa sabitlenmiş. İstediğiniz zaman pala değişimi yapabilirsiniz.

CRESSİ GARA MODULAR NERY PALA

Palalar yüksek modüllü propilenden (2500 Mpa) yapılmıştır. Cressi firması palaların sağlamlığına o kadar güveniyor ki bu palalara ömür boyu garanti veriyor. Palalar gri renkte. Üreticiye göre pala sertliği yumuşak. Ancak paleti incelediğinizde palaların hatırı sayılır bir sertlikte olduğunu göreceksiniz. Palalar bence MH yani ne sert nede yumuşak. 100 kg bir dalgıç olarak yaz mevsiminde ince elbise ve az ağırlık kullandığım sırada 12-15 metre aralığında yaptığım dalışlarda özellikle dipten yukarı çıkarken görevini tam anlamıyla yerine getirdi. Ancak kış mevsiminde kalın elbise ve fazla ağırlık kullanımı sırasında aynı performansı sergilemiyor.

Cressi Gara Modular Nery palet vücut ağırlığınız uygunsa palet vuruşları ile oluşan gücü iyi bir şekilde yansıtıyor. Uzun yüzüşler sırasında ilk aşamada biraz bilek ağrısı yaşayabilirsiniz. Uzun ve nispeten sert palalı paletler malesef alışıncaya kadar bilek ağrısı yapıyor. Özellikle belirtmek istediğim bir nokta var. Kara kıyı (0-10) metreler için zıpkınla balık avı yaparken rahatlıkla kullanılabilir.

Cressi Gara Modular Nery paleti Decathlon'dan 499 Liraya satın aldım. Neredeyse ayaklık fiyatına geldi. Başka yerlerde palet 900-1200 Lira aralığında satılıyor. Eğer sağlam ve rahat ayaklığı olan bir palet alma niyetiniz varsa bu paleti kaçırmayın derim.

Omer Eagleray Pala Değişimi

omer eagleray pala değişimi

Forumdaki İlginizi Çekebilecek Konu Başlıkları

 
Gönderildi : 28/04/2019 01:55
Abit Ayan reacted
(@celal)
Mesajlar: 1
Yeni Üye
 

Merhaba.

Ben 0-10 metrelerde avlanan biriyim. Ben de bu paleti decathlon mağazasında görerek satın aldım ve daha suya sokmadım. Ben halihazırda beuchat mundialone 50 paletini kullanıyordum fakat ağırlık ve elbise ile birlikte suyun içindeki itişi yetersiz geldi. Bu paleti mundialone 50 kullandıysanız onunla karşılaştırabilir misiniz performans açısından. ben 82 kg biriyim palalrın sertliğinden bahsedilmiş bu konuda uzun yüzüşlerde ayağı yorar mı ? Bir de bu paleti almaktansa zaten halihazırda mundial one 50 paletim var . Karbon palete mi yönelmeliyim direkt ya da bunu alıp mundial one 50 yi elden çıkartmak mı mantıklı. Birde spor ayakkabıda 42,5 giyiyorum 42-43 numarasını satın aldım malesef decathlonda çorapla denetmediler. Hangi numarası daha uygundur sizce?

 
Gönderildi : 08/06/2020 13:35
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@celal öncelikle aramıza hoş geldiniz. 0-10 metrelerde avlandığınızı belirtmişsiniz anlaşılan dalış ve zıpkın avı konularında belli bir tecrübeye sahipsiniz. Bence cressi paleti iade edip direkt karbon palete geçiş yapın. Yanlış hatırlamıyorsam cressi gara modular 500 tl civarındaydı.

Karbon paletler sadece derin dalışlar için kullanılır gibi yanlış bir kanı var. Karbon paletler özellikle uzun mesafe yüzen kişiler için hem hafifliğinden hemde tepkime hassasiyetleri dolayısıyla harcadığınız gücü çok güzel yansıttıklarından dolayı çok büyük fark yaratacaktır. Şunu açıkça belirteyim. Kaliteli bir karbon palet almak kaydıyla cressi den çok daha konforlu dalışlar yapacaksınız.

Bu yazıda cressi gara modular paletten karbona geçiş hikayemi anlatmıştım. Ayrıca ikisi arasında yaşadığım farkı detaylarıyla anlattım.

Yazı Linki :

Karbon Palet Mi? Termoplastik (Standart) Palet Mi?

 
Gönderildi : 08/06/2020 13:57
celal reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account