Zıpkınla Balık Avı ...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

[Sabit] Zıpkınla Balık Avı Yasaklar ve Güncel Para Cezaları

27 Mesajlar
10 Üyeler
32 Beğeniler
50.5 K Görüntüleme
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

zıpkınla balık avı yasaklar

ZIPKINLA BALIK AVI YASAK MI ?

Zıpkınla balık avı yasak değildir. Zıpkınla balık avı serbest dalış temellerine dayanan bir avcılık faaliyetidir. Serbest dalış ve zıpkınla balık avı ülkemizde belli kurallar dahilinde yapılmaktadır. Zıpkınla balık avına yeni başlayan ve bu kuralları bilmeden zıpkınla balık avı yapan arkadaşlar zaman zaman idari para cezaları ve üzücü durumlarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Bu tip sorunların yaşanmaması nedeniyle elimden geldiğince bizi ilgilendiren bazı konulara değinmeye çalışacağım.

Not : Zıpkınla balık avına yeni başlıyorsanız Zıpkınla Balık Avı Başlangıç Rehberi ve Zıpkınla Balık Avı Tehlikeli Konular-Senkop Sığ Su Bayılması Nedir? isimli yazılarıma göz atmanız oldukça faydalı olacaktır. Ayrıca forum anasayfasındaki başlıklara mutlaka göz atmanızı tavsiye ederim.

Bu yazıda zıpkınla balık avı yapanları ilgilendiren yasal mevzuatta olan 4/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ 'de (Güncelleme : 22 Ağustos 2020 günü yayınlanan teblğ ile 4/2 Numaralı tabliğ yürürlükten kaldırılmıştır. Yazının bu bölümünden sonra atıfta bulunacağım tebliğ 5/2 Numaralı Amatör Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ olacaktır.) bulunan yasaklara göz atacağız. Görevliler bu yasak ve limitler doğrultusunda denetim yapmaktalar. Yapılan denetimler sırasında bu tebliğe uymayanların tespiti halinde idari para cezası uygulanmaktadır.

AMATÖR AVCI-TİCARİ AVCI AYRIMI

5/2 Numaralı Tebliğe göre ticari balıkçılık faaliyeti dışında su ürünleri avcılığı yapan herkes amatör balıkçıdır. Zıpkıncı ya da oltacı fark etmez. Spor-hobi amaçlı av yapan herkes için 5/2 numaralı tebliğ geçerlidir.

Ticari balıkçılar bu iş için "Ruhsat Tezkeresi" yada ilgili kurumdan "Ticari Balıkçılık Belgesi" alarak vergi istemi içerisinde mesleki faaliyet yapan ticari avcılardır. Bu nedenle ticari avcılık faaliyeti için geçerli olan mevzuat farklıdır. 

5/2 NUMARALI TEBLİĞE GÖRE ZIPKINLA BALIK AVI YAPARKEN UYMAMIZ GEREKEN KURALLAR

Avlanması Yasak Olan Türler (Madde 7)

5 2 Numaralı tebliğ ve avlanması yasak türler yeni tebliğ

Bu listede bulunan türlerin avlanması kesinlikle yasaktır. Nesli tükenmekte olan ve koruma altına alınan bu deniz canlıları için lütfen duyarlı olalım.Yapılan denetimlerde bu balıklardan avladığınız tespit edilirse ve av türünüz görevlilerce ticari balıkçılık faaliyeti olarak değerlendirilirse vay halinize ! Güncel rakam olan 1.635 TL idari para cezası ile karşılaşırsınız. Para cezası yanında bütün malzemelerinize de el konuluyor. Aman dikkat!!!

Avlanması yasak olan ve en çok üzerinde durulan tür orfoz balığıdır. 4/2 numaralı tebliğ ile 2020 yılına kadar 5/2 Numaralı yeni tebliğ ile orfoz avlamak süresiz şekilde yasaklanmıştır. Orfoz Balığının resmini aşağı kısımda paylaşıyorum. Özellikle orfoz balığı insanlardan kaçmadığı için vurulması çok kolay bir balıktır. Ayrıca çift cinsiyetli olup üremesi ve büyümesi oldukça zahmetlidir. Orfoz balığı ile ilgili faydalı bilgiler bulabileceğiniz forumdaki Balık Türleri isimli bölüme bakmanızı öneririm.

Denetim yapan görevlilerce en çok karıştırılan ve zıpkıncı arkadaşlarımızın başını ağrıtan türler arasında olan Taş Hanisi ve Orfoz arasındaki farkları resimli şekilde açıklayan bu konuya göz atmanızı tavsiye ederim.

orfoz

Lagos Balığı İçin Önemli Uyarı !

Lagos Balığı

9 Ekim 2018 Tarihli ve 30560 Sayılı Resmî Gazetede yayınlanan değişikliğe göre; daha önce avlanması yasak olan Lagosun (Epinephelus Aeneus), 01 Haziran-31 Ağustos tarihleri dışında, 1 adet ve en az 50 cm boyunda olmak üzere av yasağı kaldırılmıştır. Ayrıca 22 Ağustos 2020 tarihli 5/2 numaralı tebliğ ile lahoz (Epinephelus Aeneus) avlanabilir türler tablosuna alınmıştır.

yeni tebliğ avlanabilir balık türleri
yeni tebliğ avlanabilir balık türleri2

Gece Zıpkınla Balık Avlamak Yasaktır ! (Madde 17 )

gece zıpkınla balık avı

Denizlerde gün batımından gün doğumuna kadar olan sürede su altı tüfeği ile avcılık yapılamaz. Gece zıpkınla balık avının neden yasaklandığını aşağıdaki videoyu izleyerek anlayabilirsiniz. (Aşağıdaki video, gece balıkların nasıl savunmasız olduğunu ortaya koymak amacıyla paylaşılmıştır.) Gece uyuyan balığın kafasına sıkmak ne kadar eğlenceli olabilir? Bu durumun spor ya da avcılıkla hiçbir bağlantısı yoktur !

Gece zıpkınla balık avı yapmak görevlilerce "Ticari Avcılık Faaliyeti" olarak değerlendirilmektedir. Bu nedenle hem yazılan ceza miktarı artmakta hem de tüm malzemelere el konmaktadır. 

Amatör balıkçılıkla avlanmış olan her türlü su ürününün satışı, canlı olarak nakledilmesi ve başka kaynaklara bırakılması yasaktır. (Madde 9)

zıpkınla balık satışı

Bu maddeye göre zıpkınla, oltayla ya da başka bir yöntemle yapılması önemli değil. Amatör balıkçılıkla avlanmış su ürünlerinin satılması kesinlikle yasaklanmıştır!  Zıpkınla balık avı ticari bir faaliyet değildir ve kesinlikle “meslek” olarak görülmemelidir. Bu sporun içerisine “PARA” girince maalesef insanlar daha çok kazanmak için gereksiz risklere girmekteler. Herkes kendinden sorumludur ancak benim naçizane tavsiyem lütfen para kazanmak, ailenizin geçimini sağlamak için daha tehlikesiz yollara başvurun.

Zıpkınla Balık Avı Yaparken Işık (Fener), Tüp,Nargile Kullanmak Yasaktır (Madde 17)

zıpkınla balık avı fener yasak

Tüple dalıp zıpkın avı yapmak, gece zıpkınla balık avlamak gibi konuların yasak olduğunu önceden de biliyordum. Ancak zıpkınla balık avı yaparken ışık kaynağı (dalış feneri) kullanmanın yasak olduğunu bu tebliği detaylı bir şekilde incelerken öğrendim. Özellikle taş altı avında kullanılan dalış fenerlerinin yasak olması nedeniyle, taş altı avı tekniği ile ilgili konulara artık içeriklerimde yer vermeme kararı aldım.

Tüple dalıp zıpkın avı yapanlar özellikle bu işi gece yaparlar. Dalış yaptıkları bölgede ne kadar yuva varsa hepsini talan ederler. Gececi ve tüpçülerin talan ettiği bir meraya sabah spor amaçlı gelen zıpkıncı yada oltacılar büyük ihtimalle balık avlayamadan geri dönerler.  Gece tüple yada tüpsüz zıpkınla balık avlayan kişiler zıpkıncı değil bohçacı-çuvalcı diye tabir edilen, amaçları sadece para olan, merhametsiz ve vicdansız katliamcılardır. Gece Tüple-Tüpsüz zıpkın avı yapanlara denk gelirseniz mutlaka Alo 158 sahil güvenlik ihbar hattına bildirin.

İç sularımızda (göl, gölet, nehir ve barajlarda) zıpkınla balık avı yapmak yasaktır. (Madde 14)

iç sularda zıpkınla av yasağı

Forumda daha önce sorulmuştu. Göl, gölet, baraj ve nehir gibi iç sularımızda zıpkınla balık avı yasaklanmıştır. Buralarda zıpkınla avlanmak neden yasaklanmış çok araştırmama rağmen bulamadım. Bilen arkadaşlardan ricam konuya yorum olarak katkıda bulunmaları yönündedir.

Zıpkınla Balık Avı-Dalış Yapmanın Yasak Olduğu Yerler (Madde 18)

liman
dalışa yasak yer barınak

Zıpkınla balık avı yapanların bilmesi gereken önemli bir konu da dalışa yasak bölgelerdir. Özellikle yasak olduğunu bilmeden bu yerlerde dalış yapan arkadaşlarımızın zaman zaman başı ağrımaktadır.

  • 1 Nisan-15 Kasım tarihleri arasındaki dönemde, sahilden itibaren uzaklığı 200 metreyi geçmeyen, şamandıralarla çevrilmiş yüzme alanları içinde su ürünleri avcılığı yasaktır.
  • Akdeniz Fokunun yaşadıkları su altı veya su üstü girişli kıyı mağaralarında ışık kullanmak, her türlü vasıta ile dalış yapmak, yüzerek veya herhangi bir deniz vasıtasıyla girmek, mağara girişlerinde beklemek, demirlemek ve avlanmak yasaktır.
  • Kültür ve tabiat varlıklarını korumak amacıyla belirlenen ve 5/4/2016 tarihli ve 2016/8743 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan su altında korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının bulunduğu bölgelerde dalış yasağı uygulanmasına dair Karar’da koordinatları ilan edilen bölgelerde dalış yapılarak su ürünleri avcılığı yasaktır.
  • Limanlarda, balıkçı barınak, barınma ve çekek yerlerinde dalış yapılarak su ürünleri avcılığı yasaktır.
  • Deniz Askeri Yasak Bölgelerinde ve Özel Güvenlik Bölgesi İlan Edilmiş Alanlarda su ürünleri avcılığı yapmak yasaktır.

Yasak bir bölgede zıpkın avı yaparken yakalanan bir dalgıca uygulanacak ceza yasak yerin statüsüne, avlanılan balık miktarına ve diğer bazı kriterlere göre değerlendirilir.

  • Görevlilerin değerlendirmesi sonucu yasak yerde av yapan zıpkıncı eğer sportif amaçlı avcılık faaliyet kapsamında kabul edilirse 2020 yılı için 480 Tl para cezası kesilir ve avlanılan balıklara el konur.
  • Görevlilerin değerlendirmesi sonucu yasak yerde av yapan zıpkıncı eğer ticari avcılık faaliyeti kapsamında değerlendirilirse 2020 yılı için 1635 Tl para cezası kesilir, avlanılan balıklara ve tüm dalış malzemelerine el konur.

Avlanılan bölge askeri yasak bölge ya da özel güvenlik bölgesi ilan edilen bir yerse durum daha vahim. Para cezası bir yana bir de mahkeme süreciyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Bu yazıda zıpkınla balık avı ile ilgili yasak konuları ele aldım.Bundan sonraki yazılarda Mevzuatta avlanması serbest olan ancak belirli sınırlamalar getirilen balık türleri ve bu türler ile ilgili limitler ve cezaların neler olduğunu ve mevzuatta yer alan diğer konuları ele alacağım.

Bu yazıyı faydalı bulduysanız lütfen Zıpkın Avı Türkiye Forumu kişisel facebook sayfanızda ve üye olduğunuz gruplarda paylaşın. Böylelikle diğer zıpkıncı dostların forumdan haberdar olmasını sağlamış olursunuz.

Forumdaki Faydalı Konu Başlıkları

     
    Gönderildi : 09/11/2019 15:45
    Metehan, ozansefer, Haktan N. and 7 people reacted
    (@murad_unal)
    Mesajlar: 1
    Yeni Üye
     

    Merhabalar,

    çok güzel bir yazı olmuş. teşekkürler. Işık kaynağı ile ilgili bir noktayı düzeltmek isterim. Aşağıda güncel tebliğdeki ışık kaynağının geçtiği madde mevcut. Yanlış anlaşılmaya müsait fakat ben ışık kaynağı ve fener hariç diğerleri yasak anlıyorum bu maddeden. İncelerseniz sevinirim.

    Madde 17 (4b)

    b) Sualtı tüfeği ile yapılacak avcılıkta ışık kaynağı, şnorkel hariç yapay hava kaynağı, tüp, nargile, her türlü soluma cihazı ve yedek hava kaynağı kullanılamaz.

     
    Gönderildi : 21/01/2020 16:41
    Barracuda reacted
    Barracuda
    (@can)
    Mesajlar: 2723
    Yönetici
    Konuyu Başlatan
     
    Gönderen: @murad_unal

    Merhabalar

    çok güzel bir yazı olmuş. teşekkürler. Işık kaynağı ile ilgili bir noktayı düzeltmek isterim. Aşağıda güncel tebliğdeki ışık kaynağının geçtiği madde mevcut. Yanlış anlaşılmaya müsait fakat ben ışık kaynağı ve fener hariç diğerleri yasak anlıyorum bu maddeden. İncelerseniz sevinirim.

    Madde 17 (4b)

    b) Sualtı tüfeği ile yapılacak avcılıkta ışık kaynağı, şnorkel hariç yapay hava kaynağı, tüp, nargile, her türlü soluma cihazı ve yedek hava kaynağı kullanılamaz.

    Ben de önceden bu şekilde okuyarak fener-ışık kaynağı kullanmak serbest zannetmiştim 🙂 Ancak cümledeki virgüllere dikkat edecek olursanız su altı tüfeği ile yapılacak avcılıkta kullanılamayacak malzemeler sayılıyor. Maddede ilk malzeme olan ışık kaynağı sayılıp virgül atılıyor. İkinci olarak yasak hava kaynağı geçiyor ancak burada şnorkeli hariç tutarak belirtiyor.Sonra tüp, nargile şeklinde sayarak devam ediyor. Biraz karışık oldu umarım açıklığa kavuşmuştur

     
    Gönderildi : 21/01/2020 16:51
    Rıdvan (scotchsoda)
    (@ridvan)
    Mesajlar: 1116
    Sığ su avcisi Forum Yönetimi
     

    Fenermi ? yok ben Fenere karşıyım 😀

     
    Gönderildi : 21/01/2020 17:09
    Barracuda reacted
    draunlu
    (@draunlu)
    Mesajlar: 17
    Yeni Üye
     

    Anladığım kadarıyla zıpkın avı yapılamayacak yerler; limanlar, mendirekler ve duba ile çevrili plajlar. Doğru mudur? Mesela Antalya ilçelerinde küçük küçük, insanların da denize girdiği plaj olarak çevrilmemiş koylar var. Buralarda  kıyıdan girerek (tabi insanların yanıbaşında değil) avlanmak yasak değildir?

     
    Gönderildi : 22/05/2020 04:18
    Barracuda
    (@can)
    Mesajlar: 2723
    Yönetici
    Konuyu Başlatan
     

    @draunlu bahsettiğiniz koylar şamandıralarla çevrilmemişse ve özellikle dalışa yasak bölge olarak ilan edilmemişse (askeri bölge-özel güvenlik bölgesi-arkeolojik alan vb) zıpkınla balık avı yapmak yasak değil 👍

     
    Gönderildi : 22/05/2020 08:16
    kaanc and draunlu reacted
    draunlu
    (@draunlu)
    Mesajlar: 17
    Yeni Üye
     

    @can 👍 teşekkürler

     
    Gönderildi : 22/05/2020 11:20
    Barracuda reacted
    Barracuda
    (@can)
    Mesajlar: 2723
    Yönetici
    Konuyu Başlatan
     

    @draunlu rica ederim 👍

     
    Gönderildi : 22/05/2020 11:20
    Yigit
    (@yigitt)
    Mesajlar: 45
    Yeni Üye
     

    geçen sene gösterdiğim alanda dalış yaparken kıyıda bulunan biri "geçen hafta burada dalış yapan biri ceza yedi" dedi ve çıkmam gerektiğini söyledi. şimdi ölçtüğümde 100 metreden fazla gözüküyor mendirek ağzından. sanırım orada bulunan adam zıpkıncıları pek sevmiyor. çünkü girdiğim kısımda plaj dubaları da yoktu.. bu sene tekrar uğradığımda sorun yaratacak bi kısım var mı sizce?

    11

     
    Gönderildi : 23/05/2020 14:05
    Barracuda reacted
    Barracuda
    (@can)
    Mesajlar: 2723
    Yönetici
    Konuyu Başlatan
     

    @yigitt resimde belirtmiş olduğun alan yasaklı yerler çerisinde değil. Barınak ağzına yaklaşmadığın sürece bir sorun yok. Ben mendireklerde çok dalış yaptım. Birçok arkadaşım da yapıyor. Oltacılar pek zıpkıncı sevmiyor 🙂 muhabbetin özü bu olabilir

     
    Gönderildi : 23/05/2020 16:29
    Yigit reacted
    Yigit
    (@yigitt)
    Mesajlar: 45
    Yeni Üye
     

    @can işin garip yanı oltacı değildi bana bu uyarıyı yapan. plajın bitişiğinde olan otel görevlisiydi. büyük ihtimalle müşteriler rahatsız oluyor ya da olur diye uyardı. açıklama için teşekkür ederim. bu sefer daha rahat olacağım 😀

     
    Gönderildi : 23/05/2020 16:36
    Barracuda
    (@can)
    Mesajlar: 2723
    Yönetici
    Konuyu Başlatan
     

    @yigitt oltacı mera derdine, otelci müşteri derdine, tekneci attığı ağların derdine 😀 bizim bizden başka dostumuz yok gibi görünüyor 😀 Yaz sezonunda insanların yüzdüğü bir yerden denize giriyorsan bu durum biraz tedirginlik yaratabilir. Ancak ben mevzuat açısından sıkıntılı bir durum göremiyorum.

     
    Gönderildi : 23/05/2020 16:50
    Yigit
    (@yigitt)
    Mesajlar: 45
    Yeni Üye
     

    @can öğlen saatlerinde girsem bi nebze haklı diyeceğim ama sabahın 5'inde benimle uğraşmasın.. 😆 dediğiniz gibi bizim bizden başka dostumuz yok..

     
    Gönderildi : 23/05/2020 17:02
    Barracuda reacted
    (@ozgur)
    Mesajlar: 12
    Yeni Üye
     

    https://www.sg.gov.tr/brosurler

    Elinize saglik abi.Bu paylastigimda linkte dalisa giderken adli kitapta zipkinla balik avinda yasaklari kisa ve aciklayici bir sekilde paylasmislar.ilgilenenler arkadaslar bakabilir.

     
    Gönderildi : 07/06/2020 00:00
    Barracuda reacted
    Barracuda
    (@can)
    Mesajlar: 2723
    Yönetici
    Konuyu Başlatan
     

    @ozgur o kitapçığı ben forumda paylaşacaktım ancak içerisinde güncel olmayan konular var okuyanları yanıltabilir. Diğer arkadaşların da bilgisi olsun

     
    Gönderildi : 07/06/2020 09:20
    (@ozgur)
    Mesajlar: 12
    Yeni Üye
     

    O kitapçıkta plajda şamandıraların 200 metre ötesinde avlanabilir yazıyor.Bu kural hayla geçerli  mi?

     
    Gönderildi : 23/06/2020 21:13
    Barracuda reacted
    Barracuda
    (@can)
    Mesajlar: 2723
    Yönetici
    Konuyu Başlatan
     

    @ozgur evet tebliğdeki maddeyi paylaşıyorum.

    (5) 1 Nisan-15 Kasım tarihleri arasındaki dönemde, sahilden itibaren uzaklığı 200 metreyi geçmeyen, şamandıralarla çevrilmiş yüzme alanları içinde su ürünleri avcılığı yasaktır.

     
    Gönderildi : 23/06/2020 22:25
    Ozgur reacted
    (@ozgur)
    Mesajlar: 12
    Yeni Üye
     

    @can tesekkurler

     
    Gönderildi : 23/06/2020 22:29
    Barracuda reacted
    Barracuda
    (@can)
    Mesajlar: 2723
    Yönetici
    Konuyu Başlatan
     

    @ozgur rica ederim 👍

     
    Gönderildi : 07/08/2020 19:19
    Caner ALTINTAŞ
    (@caner)
    Mesajlar: 85
    Yeni Üye
     
    Gönderen: @can

    @ozgur evet tebliğdeki maddeyi paylaşıyorum.

    (5) 1 Nisan-15 Kasım tarihleri arasındaki dönemde, sahilden itibaren uzaklığı 200 metreyi geçmeyen, şamandıralarla çevrilmiş yüzme alanları içinde su ürünleri avcılığı yasaktır.

    Şamandıraların 1mt dahi dışında olsan av yapılabilir diyor doğru mu?

     
    Gönderildi : 08/08/2020 18:12
    Barracuda reacted
    Barracuda
    (@can)
    Mesajlar: 2723
    Yönetici
    Konuyu Başlatan
     

    @caner şamandıranın yarım metre dışında bile olsanız kafi 👍 yeterki şamandıralarla çevrilmiş bir yüzme alanının dışında olun 🙂

     
    Gönderildi : 08/08/2020 18:18
    Caner ALTINTAŞ
    (@caner)
    Mesajlar: 85
    Yeni Üye
     

    @can suya girerken veya çıkarken bazen üşenip şamandıralı bölgeden yardıriyordum yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için bundan sonra dikkat edeyim bari, bölge sakinlerinin sokak  başına koydukları kapı yüzünden hırıltılıyız açık verip ısırttırmayayım kendimi 😀

     
    Gönderildi : 08/08/2020 22:55
    Ganos and Barracuda reacted
    zıpkıncı-emre
    (@emre)
    Mesajlar: 12
    Yeni Üye
     

    @can bilgiler için teşekkürler

     
    Gönderildi : 09/08/2020 02:06
    Barracuda reacted
    (@acemidiving)
    Mesajlar: 9
    Yeni Üye
     

    Abi 9:22 deki ne balığı 🤨

     
    Gönderildi : 26/08/2020 17:42
    gkhnkck1990
    (@gkhnkck1990)
    Mesajlar: 329
    Üye Palazı
     

    @can abim yine bizler için çok güzel bi yazına tam da ihtiyacımın olduğu zamanda denk geldim. Cuma sabah 2 aydır gittiğim , bol ağ olan merada güvenlik görevlisi zıpkının silah olduğunu ve bu silah ile sahilde dolaşmanın yasak olduğunu söyledi. Daha önce tebliğ eden olmadıysa şimdi söylüyorum diye uyardı. Denizden gitsem sorun yokmuş fakat karadan herkesin yürüdüğü yerden gitmem yasak sayılıyormuş öle dedi. Ben o gün mevzuatı ve yasak olup olmadığını bilmediğim için uzatmadan bugünlük gireyim dedim onlarda sorun çıkartmadı.

    Şimdi burası şamandıra olmayan, yaz ayında yüzmeye müsait olmayan yani kumsalı olmayan bi yer. Sanıyorum farklı bi olay var.

    Ben bu olayın doğru olup olmadığını nereden sorgulayabilirim. Bir dahaki gidişimde yine aynı şeyi söylerler ise bana yasak olduğuna dair evrak gösterir misiniz diyeceğim.

    Screenshot 20201003 201531 Maps

     
    Gönderildi : 03/10/2020 20:15
    Barracuda reacted
    Barracuda
    (@can)
    Mesajlar: 2723
    Yönetici
    Konuyu Başlatan
     

    @gkhnkck1990 anlattığınız durum amatör avcılığı düzenleyen mevzuatla ilgili değil. Dalış yaptığınız meranın kendine has bir durumundan dolayı size uyarı yapmış olabilirler. Özel güvenliği olan bir yerin kendine özgü bazı hassasiyetleri olabilir ancak

    Gönderen: @gkhnkck1990

    güvenlik görevlisi zıpkının silah olduğunu ve bu silah ile sahilde dolaşmanın yasak olduğunu söyledi.

    Alıntıladığım cümlenizde geçen konu ile ilgili olarak bence burada bariz bir işgüzarlık söz konusu. Zıpkına silah tanımı yapabilmek için birini kasten öldürmek yada yaralamak amacıyla kullanılması vs gerekir. Yeri geliyor mahkemede anne terliğini bile silah olarak tanımlayabiliyorlar 😀 Ancak bu tanımı mahkeme yapıyor. Her önüne gelen her canı istediği eşyaya bu silahtır derse iş çok sıkıntılı bir yere gider. Bu tip bir konu olmadan zıpkın-su altı tüfeği bir spor malzemesidir.

    Normalde döner bıçağı da silah değil et kesmek için üretilmiş bir alet ancak döner bıçağı ile parkta bahçede ya da kamuya açık bir alanda dolaşan birini güvenlik yada polis görüğünde uğraştırır 🙂 Zıpkın-su altı tüfeği görünüm itibariyle bu tip konularda şansız bir spor malzemesidir.

    Bir daha böyle bir konu olursa görevliye ters konuşmadan durumu anlatın. Zıpkınla balık avının Tssf bünyesinde yapılan bir su sporu olduğunu belirtin. Su altı tüfeğinin bir spor malzemesi olduğunu silah olmadığını belirtin 🙂 Su ürünleri kanunu ve ilgili yönetmeliklerden bahsedin 🙂 Bahsettiğiniz mera dalışa yasak bir yer değilse bu mevzuata göre burada dalış yapabileceğiniz anlatın. Hatta youtube dan bir iki av videosu izletin 🙂

     
    Gönderildi : 05/10/2020 08:07
    2000watt and gkhnkck1990 reacted
    gkhnkck1990
    (@gkhnkck1990)
    Mesajlar: 329
    Üye Palazı
     

    Tmmdır abi dediğine göre kavga etmekten beter edeceğim 😀 umarım anlayışlı biridir tartışmadan konuşarak çözebiliriz

    Teşekkürler abi sağlıklı dalışlar

     
    Gönderildi : 05/10/2020 13:39
    Barracuda reacted
    Paylaş :

    ©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

    Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

    veya    

    Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

    Create Account