Tekne çarpması sonu...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Tekne çarpması sonucu bir zıpkıncı feci şekilde yaralandı

6 Mesajlar
6 Üyeler
8 Beğeniler
1,436 Görüntüleme
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

06.06.2020 günü Duabide zıpkınla balık avı yapan 1 hobidaşımız tekne çarpması sonucunda feci şekilde yaralanmış. Badili ve şamandıralı şekilde dalış yapan zıpkıncı arkadaşlar adeta ölümden dönmüşler.

Badisi ciddi şekilde yaralanan Carlos Misk in instagram paylaşımına göre. Dalış yaptığı sırada tekne sesi duymuş ve teknenin üzerlerinden geçeceğini anlayınca dipte olabildiğince beklemeye çalışmış. Tekneden kıl payı kurtulmayı başaran calos un badisi malesef onun kadar şanşlı değilmiş 🙁

Tekneye durması için bağırmış ancak tekne yoluna devam etmiş. Daha sonra arkadaşının yardım çığlığını duyan carlos, yardım isteyen arkadaşına doğru hızla yüzmüş. Arkadaşının yanına vardığında badisinin ciddi şekilde yaralandığını görmüş ve onu şamandıra yardımıyla suyun üzerinde tutmaya çalışmış. Daha sonra bir tekne ile badisini hastaneye götürmüşler.

Dalış şamandıralarının ve dalış bayraklarının olduğunu belirten carlos buna rağmen bu kazayı yaşadıklarını ve zıpkınla balık avı yapanlar için dikkatsiz tekne sürücüleri yüzünden nasıl tehlikeli durumlar yaşayabileceğimizi hatırlattı. Özellikle tekne trafiğinin bol olduğu meralarda dalanların çok dikkatli olması gerekiyor.

Ayrıca tekne sürücülerinin şamandıra gördüklerinde yavaşlamaları ve dalış şamandırasının uzağından geçmeleri gerektiğini iyice öğretmek gerekiyor.

carlos.dxb@p@CBN5l opdho@0@6
carlos.dxb@p@CBN5l opdho@0@3
carlos.dxb@p@CBN5l opdho@0@1
carlos.dxb@p@CBN5l opdho@0@5
 
Gönderildi : 10/06/2020 05:48
Cüneyt and 2000watt reacted
Caner Fuat KURT
(@canerfuatkurt)
Mesajlar: 164
Üye Palazı
 

Çok üzüldüm, acil şifalar dilerim. Hobidaşlarımız badili de olsa, şamandıralı da olsa mutlaka dikkat etmek zorundalar. Suda hem kendim hem de badim bu sorunları yaşadık. Tekne sahipleri bazen şamandıranın üstüne bile sürebiliyor.

 
Gönderildi : 10/06/2020 09:29
Ferhat and 2000watt reacted
2000watt
(@2000watt)
Mesajlar: 142
Üye Palazı
 

Uyarıcı şamandıra kullanmadım ama şamandıra kullansam da üstüme sürebilecek zihniyette insanlar olduğunu tahmin edebiliyorum maalesef...

Bir iki defa sıkıntı yaşadım. Ama yazın çok daha tehlikeli oluyor.

Yine de bir tane uyarı şamandırası alacağım, en doğrusu bu.

 
Gönderildi : 10/06/2020 09:39
Ferhat reacted
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Hayvan her yerde hayvan....

 
Gönderildi : 10/06/2020 10:30
Ferhat and 2000watt reacted
Cüneyt
(@levrek)
Mesajlar: 68
Yeni Üye
 

@can her ne kadar tedbir alınsada dikkati elden bırakmamak gerekiyor.

 
Gönderildi : 11/06/2020 08:25
Caner ALTINTAŞ
(@caner)
Mesajlar: 85
Yeni Üye
 

Şamandıra kullanırken dikkat edilmesi gereken çok önemli hususlar var;

  • Muhakkak Şamandıra kullanmalıyız.
  • Şamandirayı sabitleyip etrafında dalış yapmak farkında olmadan şamandıradan uzaklaşmaya ve dolayısıyla şamandıradan kaçınan teknelerin yoluna girmemize neden olabilir oldukça tehlikeli bir durumdur. Konuda geçen olay muhtemelen böyle gerçekleşti.
  • Her dalgıcın ayrı bir şamandirası olmalı, bende arkadaşımın şamandrasina yakın avlanirim düşüncesi bir üstte bahsettiğim tehlikeyi doğurur.
  • Şamandıra ipi yüzer özellikte olmalı, ağırlık kemeri veya zıpkın kabzesine bağlı olmalıdır. Su altında tekne sesi duyduğumuzda samandira ipini takip edip şamandırayla mümkün olan en yakın yerden (dibinden) yüzeye çıkmalıyız. Çok geri zekalı olmadığı sürece hiç bir tekne kullanıcısı su yüzeyinde yüzen bir kütlenin üzerinden geçmek istemez.
 
Gönderildi : 12/06/2020 13:01
Barracuda reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account