Antalya'da Amatör B...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Antalya'da Amatör Balıkçılık Faaliyetleri Yasaklandı !

5 Mesajlar
4 Üyeler
6 Beğeniler
3,431 Görüntüleme
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 
antalya zıpkınla balık avı

Antalya'da yaşayan zıpkıncı dostlar için üzücü bir haber geldi. Forum üyelerimiz içerisinde Antalya da ikamet eden arkadaşlarımızın bilgisi olması için haberi hemen paylaşmak istedim. Çünkü getirilen yasağa uyulmaması hem maddi hemde adli açıdan sıkıntı yaratacak sonuçlar doğurabilir.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Wuhan Kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından PANDEMİ olarak nitelendirilen Coronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında Antalya Valiliği tarafından; Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27’nci maddesi uyarınca; Antalya İli genelinde denizde ve iç sularda tüm amatör balıkçılık faaliyetlerinin durdurulmasına karar verilmiştir.

Denetimler Sahil güvenlik, Polis, Jandarma ve belediye zabıta teşkilatları ile Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüklerince koordineli bir şekilde yapılacaktır. 

Antalya İl sınırları içerisinde zıpkınla balık avı yaparken yakalanırsam ne olacak ?

Bu yasağa uyulmaması halinde ve her ihlalde ayrı ayrı olmak üzere

   a. Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince 3.150,00 TL,
   b. Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince 392,00 TL idari para cezası uygulanmasına,
   c. Türk Ceza Kanunu’nun Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesinde yer alan “… yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.” hükmü uyarınca, bu hükme uymayan kişilerin, haklarında gerekli adli işlemler takdir ve ifa edilmek üzere adli makamlara bildirililecektir. 

Konu ciddi arkadaşlar. Antalya'da yaşayan zıpkıncı dostlarımızın başına istenmeyen olaylar gelmemesi açısından lütfen bu yazıyı facebook sayfanızda ve zıpkıncı gruplarında paylaşın. Yasak getirilen başka illerimiz varsa lütfen bu konu altına yorum olarak ekleme yapın.

Kaynak : http://www.antalya.gov.tr/il-umumi-hifzissihha-kurulu-202007-karari---coronavirus-covid-19-salginindan-korumak-ve-yayilmasini-engellemek-icin-alinmasi-gereken-tedbirler

Forumdaki İlginizi Çekebilecek Konu Başlıkları

 
Gönderildi : 26/03/2020 21:04
moguzcan reacted
moguzcan
(@moguzcan)
Mesajlar: 361
Üye
 

Umarım çok uzun sürmez 🙏🏼

 
Gönderildi : 27/03/2020 12:07
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 
Gönderen: @moguzcan

Umarım çok uzun sürmez 🙏🏼

 Antalyada dalış yapanlar için üzücü gelişme oldu. İnşallah kısa zamanda son bulur.

 
Gönderildi : 27/03/2020 12:32
moguzcan reacted
(@antik-aci)
Mesajlar: 13
Yeni Üye
 

Antalya falezlerde zıpkın yasağı var mı, bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim

 
Gönderildi : 29/08/2022 22:09
Barracuda reacted
buturlin
(@buturlin)
Mesajlar: 4
Yeni Üye
 

@antik-aci Düdenin denize döküldüğü bölgede yüzmek ve dalış yasak bizzat bilen birinden öğrendim normal falezlerin çevresinde gözümle 3-5 kişi zıpkın yapan gördüm ama uzaktan gidip sormak nasip olmadı bilenler bilgi paylaşırsa çok güzel olacak

 
Gönderildi : 24/10/2022 21:08
Antik Aci and Barracuda reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account