Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Yüzeyden barakuda

6 Mesajlar
4 Üyeler
7 Beğeniler
915 Görüntüleme
(@ozbaltus)
Mesajlar: 35
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Merhabalar, pazar akşamüstü yazlıktaki daha ikinci kez gittiğim merada iri kefal umuduyla ufak agaşonlara başladım ama 1 ay önce kefal yuvası olan yerde  tek güzel kefal göremedim. Karakıyı yüzeyde ilerlerken 3 mt civarı aşağıda transit geçen bir barakuda gördüm, açık kafaya daha alışmamışken yüzeyden nişan alıp atışımı yaptım. Balık hareketsiz kalıp ipe geçti😃. Kafa civarından vurmuşum. Daha sonraki agaşon denemelerimde 1 adet ufak sargoz menzile girdi, lastik kombinasyonum önceki dalışlarda pek güven vermediği için önceden evde lastiği 2 cm  kısaltmıştım, atışımı yaptım balık yine ipteydi. Havanın kararmasına az kaldığı için dönüş yoluna geçip avı bitirdim. İki atış iki balık benim için verimli bir av oldu,hele evde bekleyenlerin balığı görünceki sevinçleri bir başka oluyor. Balığı 59 cm ölçtüm, dilim dilim kesip fırında ızgara yaptım çok güzel oldu. Umarım daha iyileri sizlere nasip olur.

8CE356E8 17F3 4F30 8F72 730D780E347A

 
Gönderildi : 13/10/2020 14:29
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@ozbaltus zıpkınlarda lastik boyunu iyi ayarlamanın ne kadar önemli olduğunu gösteren bir paylaşım olmuş. Güzel av nefesinize sağlık afiyet olsun 👍

 
Gönderildi : 13/10/2020 14:35
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 778
Yönetici Forum Yönetimi
 

Tebrikler, nefesinize sağlık 👍

 
Gönderildi : 13/10/2020 14:38
(@ozbaltus)
Mesajlar: 35
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Teşekkürler..Barakuda avının akşam güneş batmaya yakın daha verimli olduğunu sonradan öğrendim, hakkaten o sırada da akşam güneşi batmaya yakın, tepenin arkasındaydı ve kıyı gölgede kalmıştı. Kefallerin bu saatte ortada olmaması bununla ilgili olabilir belki. Merada balık populasyonunun zamanla değişimini görmek ilginç olacak gibi.

 
Gönderildi : 13/10/2020 21:07
Zeynun reacted
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Tebrikler nefesinize sağlık ...

 
Gönderildi : 20/10/2020 11:06
(@ozbaltus)
Mesajlar: 35
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@ridvan usta teşekkürler. Geçtiğimiz haftasonu aynı yerde şansımı bu sefer sabah 8-9 gibi denedim. Yine barakuda gördüm daha irice, ama bu sefer agaşona geldi, pek yaklaşmadığı için atış yapamadım.Keşke yapıp şansımı deneseydim. Aklıma takılan atış anında balığın tepkisi nasıl olurdu, önümden sola doğru geçip giden balık sesle birlikte sola daha mı hızlanır yoksa dönme hareketi mi yapardı, yani zıpkını kafanın biraz önüne doğru mu atsaydım acaba.Aslında kameram var, kafa aparatı alıp şişin ve balığın atış sonrası hareketleri incelenebilir.Ne yazıkki elim boş çıktım bu sefer.

 
Gönderildi : 20/10/2020 12:30
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account