Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Yaprak Balığı | Üç Kuyruk Balığı

7 Mesajlar
3 Üyeler
6 Beğeniler
10.4 K Görüntüleme
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

Yaprak Balığı - Üç Kuyruk Balığı

Merhaba dostlar. İlk kez denk geldiğim bir balık türünü sizlerle paylaşmak istedim. Bu balığı internette araştırdığımda isminin Yaprak Balığı - Üç Kuyruk Balığı olduğunu gördüm. Balığın bilimsel adı Lobotes surinamensis' tir. Bu balığa hey yörede farklı bir ad takmışlar. Bilinen diğer bir adı ise tavuk balığıdır. Bazı kaynaklarda yaprak balığının Süveyş kanalın'dan geçerek Akdeniz'e ulaştığı ve yabancı bir tür olduğunu yazıyor. 

yaprak balığı lüfer balığı üç kuyruk balığı
yaprak balığı uc kuyruk balığı

Avın Hikayesi :

Bir sabah suyunda ilk defa karşılaştığım bir tür olan yaprak balığını, su yüzeyine çok yakın bir yerde hareketsiz bir biçimde dururken buldum. Önce ne tür bir balık olduğunu kavrayamadım. Yanına iyice yanaştıktan sonra ani bir atış yapmaya karar verdim.  Hareketsiz duran yaprak balığı bir anda 10 kaplan gücünde önce sağa sol sonra da aşağı doğru yüzmeye başladı 🙂 biraz mücadele ettikten sonra balığı solungaçlarından kavradım ancak balığı söndürmek hiç kolay olmadı. Balığın kafa kemiği o kadar sertti ki dalış bıçağım iki büklüm oldu 😀

Üç kuyruk - Yaprak balığı oldukça sert kemikli ve iri pullu bir balık. Benim vurduğum bu balık 3.5 kilogram civarıydı. Yaprak balığının pullarını sıyırmak çok zor oldu. Ayrıca balığı bıçakla parçalamak neredeyse imkansız bunun için balığı işinin uzmanı bir balıkçıya götürmek zorunda kaldım 🙂 Satırla parçalara ayırdığımız yaprak balığını daha sonra ızgarada pişirdim. Balığın ne kadar zor temizlendiğini aşağıdaki videoda seyredebilirsiniz.

Balığın tadı inanılmaz lezzetli ! 2017 yılında avladığım Üç kuyruk balığını malesef bir daha görmek nasip olmadı. O kadar lezzetli bir eti var ki her dalışımda aklıma gelir ve bir daha karşıma çıkar diye yüzerken  gözlerim onu arar 🙂

Çok değişik bir balık türü. Vurması kolay. Yanına sessizce yaklaşıp atış yapabilirsiniz. Etli güzel lezzetli bir balık. Herkese kazasız bol avlı dalışlar.

Akıllı telefonlar ile forumu rahatlıkla kullanabilirsiniz. Facebook giriş butonuyla foruma kolaylıkla üye olabilirsiniz. Lütfen forumu aktif olarak kullanalım.

Forumdaki İlginizi Çekebilecek Konu Başlıkları

 
Gönderildi : 21/12/2017 23:11
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 778
Yönetici Forum Yönetimi
 

Sanırım balıklarla beslenen avcı bir tür ona rağmen genelde lezzetsiz olduğu ve ticari değeri olmadığı söylenir. Sende farklı yorumda bulunmuşsun, akdenizden başka yerde de çıkmıyor nerden bulup da deneyeceğiz. 😆

 
Gönderildi : 11/04/2020 16:19
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@zencuk lezzetsiz olduğunu kim söylediyse emin ol başka bir balıkla karıştırmıştır 🙂 konuya yeni bir video ekledim.

Videodaki balıkçı abi çocukluktan yetişme bir balıkçı. Balığı gördüğü an gözleri parladı. Gençliğimde avlardık bu balığı diye uzun uzun balığı anlattı. O kadar övdü ki balığı bir parçasını ona verdim.

 
Gönderildi : 11/04/2020 19:04
kaanc reacted
Mustafa Oglak
(@musti-153)
Mesajlar: 38
Yeni Üye
 

@can Bugün 2. defa gördüm bende suyun üstünde haraketsiz duruyordu , yaklaşınca yaralı gibi dibe indi.Ne balığı acaba diye düşünüyordum öğrenmiş oldum sayende :))

 
Gönderildi : 23/09/2020 12:15
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@musti-153 bu güne kadar karşılaştığım en lezzetli balıkların başında gelir kendisi. Keşke atış yapabilseydin. Yazının faydalı olmasına sevindim.

 
Gönderildi : 23/09/2020 12:19
Mustafa Oglak
(@musti-153)
Mesajlar: 38
Yeni Üye
 

@can Balıklar küçüktü ondan atış yapmadım. İncelemek istedim sanki yaralı gibi yan yan dibe indi balıklar.Yazıyı bugün facede tesadüfen gördüm iyi oldu 🙂

 
Gönderildi : 23/09/2020 12:27
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@musti-153 👍

 
Gönderildi : 23/09/2020 12:29
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account