Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Uzun bir aradan sonra ilk av

8 Mesajlar
8 Üyeler
14 Beğeniler
1,019 Görüntüleme
(@yusufesin)
Mesajlar: 16
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Dostlar merhaba,

Mecburiyetler nedeniyle 2 seneyi ankarada doldurduk. Daha uzinca bir süre Ankaradayım maalesef. Dalıştan uzak kaldıkça hem kilo aldık hemde hamladık. Iyice kara canlısı oldum. Haliyle zıpkını da elimize sadece yaz tatillerinde alabiliyoruz.

Bu yaz tatil için köyceğiz in müthiş güzellikte ve bir okadar da sessiz bir koyu olan ekincik e geldim. Gelmeden önce ankarada tüm ekipmanları bir bakımdan geçirdim. Zira zıpkınlar ben gibi pas tutmuştu. Kalacağımız otele yerleştik ten sonra ekipmanları hazırladım. Ama önce mera balık durumunu sormalıyım dedim. Hatta oteldeki çocuk benim malzemeleri görünce "abi boşuna yük etmişsin buralarda balık yok. Senden önce en az 30 kişi denedi olta yada zıpkınla kayda değer birşey bulan yok." dedi. Moraller sıfır ama yinede deniz bu belli olmaz. Kısmet ya nasip dedim kendi kendime.

Ilk gün sabah yorgun olunca uyku tatlı geldi.zira ankara buraya 9 saat yol yoruyor gerçekten. Öğlen olunca benim pullar kaşınmaya başladı. Hadi bi suyu karıştıralım belki birşey çıkar diyerekten girdim suya. Akşam suyu ve biraz dalga var. Suda kefal sürüleri. Kıyıda yüzen gümüşler ama bin den fazladır sayıları. Küçük sargoslar lidakiler. Su hareketli aslında burda nasıl balık olmaz dedim kendi kendime. Belki büyük balık bırakmadılar kalanlarda bu kadardır dedim. Sakince yüzmeye devam ederken birkaç sessiz agason denemesi sonrasında bir barakuda sürüsü önümü kesiverdi. Atış yapabilecek boyda olmamaları her ne kadar üzücü olsa da seyirlik güzel bir manzaraydı. Kayalıklarinlarin seyrek eristeliklerle buluştuğu çukur bir noktaya dalış yaptım sessiz olursam sanki büyük bir akya birden karşıma çıkacak bir his vardı içimde. 6 ila 7 metre arası bir derinlikte kafamı otun içinden kaldırmadan bekliyordum. Sonra vaktin geldiğini düşünerek yavaşça kafamı kaldırdım. Karşımda durum bana bakıyor du. Orfoz olabileceğini düşündüm önce ama daha açık renkli olduğunu fark ettim ve direkt tetiğe bastım. Lahos tam ortadan şişi yedi. Hızla uzaklaşırken makara açılmaya başladı bende falza uzamasını istemediğim için ipi tuttum. Lagos ta kendini en yakın kaya oyuguna atmak için bir hamle yaptı. Ancak şiş takıldığı için oyuğa giremedi. Suda ipi çekerek satiha çıktım.  Nefeslendikten sonra ipin gerginliğini azaltmadan balığın yanına indim. Bir iki bogusmadan sonra elimi solungacin altına soktum.(buraya dikkat , lagos orfoz grida şeytan gibi baliklarin solungaçları çok kuvvetlidir parmaklarınıza dikkat edin.) Yavru ellerimdeydi. Hemen söndürdüm ve sudan çıktım. Kısa ve öz bir av oldu benim için. Tek atış tek balık. Daha güzelleri size rastgelsin.

20200816 193508

 
Gönderildi : 17/08/2020 15:59
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@yusufesin hikayesi ile birlikte çok güzel bir av paylaşımı olmuş. O kadar hasret çektikten sonra keyifli bir av yapmanıza sevindim. Lagos süper Nefesinize sağlık 👏👏👍

 
Gönderildi : 17/08/2020 16:47
Yusuf Esin reacted
(@mehmet79)
Mesajlar: 25
Yeni Üye
 

güzel balık tebrikler

 
Gönderildi : 20/08/2020 08:46
Yusuf Esin reacted
muhsin5791
(@muhsin5791)
Mesajlar: 160
Üye Palazı
 

tebrikler

 
Gönderildi : 20/08/2020 10:33
Yusuf Esin and Barracuda reacted
moguzcan
(@moguzcan)
Mesajlar: 361
Üye
 

Tebrikler , sağlıcakla dalın

 
Gönderildi : 20/08/2020 21:52
Yusuf Esin reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1231
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Av ve hikayesi güzel nefesinizi sağlık özellikle de uzun bir aradan sonra dalış çok iyi gelmiştir.

Sağlıcakla Dalin.

 
Gönderildi : 20/08/2020 22:10
Yusuf Esin reacted
Cnytzgr1
(@cnytzgr1)
Mesajlar: 39
Yeni Üye
 

ben olsam  dırek oteldekı cocugun yanına gıdıp masaya atardım lagosu 😀  bu daha 1. gun... deyıp odaya doğru yururdum yavaşça:D:D

 
Gönderildi : 22/01/2021 16:02
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Tebrikler nefesinize sağlık darısı başımıza...

 
Gönderildi : 23/01/2021 02:24
Yusuf Esin reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account