Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Trofe Eşkina ve çeşitli beceriksizlikler

6 Mesajlar
3 Üyeler
6 Beğeniler
1,877 Görüntüleme
tefo
 tefo
(@tefo)
Mesajlar: 7
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Müthiş beceriksiz olduğum bir sabahtı.. Lambanın pillerini ters takıp 14 metrede taş altına uzattığımda yanmadığını farketmek, sol patiğimin su dolması ve 1 metre dalga aralarında boşaltmaya debelenirken soğuk suyun içinde terlemem, zıpkının ipini çentikle palamut arasına kıstırıp zedelemem bunlardan birkaçı...

ilk saatte resimdeki eşkinanın ilk arkadaşı ile karşılaştım, yaklaşık aynı boyutlarda idi (1.5-2 kg arası). Güzel bir kule dalışı ile yaklaşıp, balığın boşluğa çıkmasını bekleyip atışımı yaptım, pek de iyi olmayacak şekilde karnından vurdum, balığı fazla boşluğa çıkarmışım sanırım, balık ipte kaldı, ip de balığın ince karnını yararak balığın kurtulmasına sebep oldu. Balığı kaçırmaktan ziyade sürü halinde gezen eşkinayı merada yaralı bırakmak canımı sıktı.

Biraz ilerisinde oldukça iri (+2kg) bir tane daha gördüm, taşın arkasına dolanıp baskın yaparım diye düşünerek (taş neredeyse bir kamyon büyüklüğünde) taşın arka tarafından dalışımı yaptım. Sessiz sessiz ilerleyerek tam tahmin ettiğim şekilde balığın önüne çıktım. Busefer balığı boşluğa çıkarmayayım diyerek atışı yaptım fakat balığın tam arkasında deve kuşu yumurtası şeklinde bir taş varmış. Zıpkının şişi direk taştan sekerek kelebeğin tam geçmesini engelledi, balığın üzerine atılsamda kurtulmasına engel olamadım.

yaklaşık yarım saat sonra daha dikkatli olmam lazım düşünceleri ilerlerken bir tane kuyruk gördüm (tam ucunda açık renk şerit olan - demek ki bir eşkina). Sakince yaklaşıp nefeslendim ve 11.5 metre derinlikte taşın ağzında kumun üzerine yattım ve çıkrık ile ses yapmaya başladım. Güzel boyutta bir eşkina bana doğru yaklaştı, ben de doğrulmaya çalışırken sağ paletim sol palete sürttü ve bir gıcırtı çıktı, gıcırtıyı duyan eşkina arkasını döndü ama ben yine de atışımı yapmak istedim. Tam arkasında hafif sola nişan alıp atış yaptım (sol taraf açığa doğru olduğu için sesten bu balık sola döner diye düşündüm) fakat balık sağa döndü 🙁 ...

Boş çıkacağız heralde diye düşünürken neyse ki fotoğraftaki yakışıklıyı gördüm ve tüm dikkatimle (couler tekniği ile) kendisini alabildim.

Kaçan çok olsa da zevkli bir gündü. Karagözler de eşkina ararken agaşona gelen meraklı arkadaşlar...

Herkese sağlıklı dalışlar...

IMG 9703
IMG 9701
 
Gönderildi : 06/11/2020 10:54
gkhnkck1990
(@gkhnkck1990)
Mesajlar: 329
Üye Palazı
 

@tefo Maşallah ustam güzel ve macera dolu bi av olmuş tebrikler.

bu soğuk suda sizi terleten elbise 7 mm midir, ve apnea dan memnun musunuz ?

bu arada hiç eşkina görmeyen ve avlamayan benim gibi acemi biri için açıklayıcı anlatmanız ve avlanma tekniğinden bahsetmeniz takdire şayan olmuş. kendi adıma çok teşekkürler bildiğinizi anlattığınız için.

saygılarımla .

 
Gönderildi : 06/11/2020 12:14
tefo reacted
tefo
 tefo
(@tefo)
Mesajlar: 7
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@gkhnkck1990

Selamlar,

elbisem Apnea evolutions 5mm. Terletmesinin sebebi aslında suyun henüz tam soğumaması ve benim biraz kilolu olmam 🙂 . Dışarısı 15 derece olsa da suyun sıcaklığı 21 derece idi. ama elbiseden memnunum, esnekliği çok başarılı, boyun ve koltukaltı kısımlarında dahi su devir daimi çok çok az, pantolonu katlayıp neoplen-neoplen teması olunca hiç su girmiyor, hatta fazla sıcak olabiliyor. Kollarındaki ve dizlerindeki ekstra yamalar sayesinde dayanıklı (kayalara sürtme, oturma vs gibi konulara karşı).

Eşkinaya gelince, benim de yeni yeni avlamaya başladığım bir tür. Diğer hava balıklarından farkı (benim naçizane gözlemlerime göre tabi) görünüşten, gözakından ziyade sese karşı çok hassas bir balık. Ben denizin içinde gittiğimde çok fazla dalga ve doğal olarak ses vardı, benim yüzeyde çıkardığım sesler çok ayrışmadı diye tahmin ediyorum, çünkü yüzeyden kolay kolay seçilebilen bir balık değil. Ama bir palet patırtısı, hava kabarcığı hemen ürkütebiliyor. Eşkinayı bulabilmek için merayı 1-2 metre yukarıdan sessizce taramak gerekiyor çoğunlukla, ama balık görmeden dalıp her taşa bakmak da sağlam kondisyon gerektiriyor.

Diğer gözlemim de kayanın içinde bir grida, şeytan vs gibi sabit duran bir tür de değil. Taş altı dahi olsa dolanıyor ve en ücra noktalara giriyor, dolayısıyla bir kere ürküttüğüm bir eşkinaya tekrar denk gelip indirmek pek mümkün olmadı (enazından benim için).

son olarak, yine kendimce bir çıkarımım, biraz canı tatlı bir balık. Yani aynı boyutta bir levrek, kefal veya karagöz vurduğumda balık son raddeye kadar çırpınıyor, darbeyi neresinden alırsa alsın. Eşkina ise karnına isabet etmedikçe çok kolay paralize olan bir balığa benziyor, ya şoktan, ya da omurilik kısmından darbe yediğinde kendine gelene kadar balığı almak için birkaç saniye yaratıyor (ben yukarıda beceremedim orası ayrı:) ).

Selamlar & Saygılar

 
Gönderildi : 06/11/2020 12:52
gkhnkck1990 reacted
gkhnkck1990
(@gkhnkck1990)
Mesajlar: 329
Üye Palazı
 

@tefo

Aleyküm Selam abim ,

elbiseyi sorma nedenim şuan piyasada yerli olupta uygun olan Apnea dan başka marka görmedim , 7 mm almayı düşünüyorum 2. el temiz bulamazsam o yüzden sordum. bazıları çok çabuk deforme oluyor falan demişti ondan sordum teşekkürler abi.

bende Jak boeno var pantolonu bi kere katlamıştım çok su girmişti 🙂 ya ben yanlış anlıyorum pantolon katlama olayını , ya elbise  l beden ve ben 72 - 75 arasıyım büyük oluyor veya bu elbiselerde pantolonu katlayınca su alabiliyor üçünden biri 🙂

bi gün bende avlarım inşallah eşkina balığını seviyorum , avlamak hatta görmek nasip olmadı şans nasip , rast gele sağlıklı dalışlar ustam.

pantolonu katlayıp neoplen-neoplen teması olunca hiç su girmiyor,

 
Gönderildi : 06/11/2020 13:54
tefo reacted
kaancalam
(@kaancalam)
Mesajlar: 198
Üye Palazı
 

Tebrikler. Marmara avı olduğu iri eşkinalardan ve karagözlerden belli oluyor. Ege'de bu kadar iri eşkinalar görmek neredeyse imkansız. Birde merak ettiğim görüş nasıl ? Kimi avlarda çok berrak görüyorum oraları kimi avlarda çok bulanık oluyor su. 10 metre derinlikten aşağısı gözükebiliyor mu mesela ? Rastgelsin

 
Gönderildi : 06/11/2020 19:56
tefo
 tefo
(@tefo)
Mesajlar: 7
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@kaancalam

Selamlar, karadeniz avı ama çok uzaklar değil. Görüş olarak 13-14 metre maksimum, sabah suyu.

Bir egeli olarak balığı görmeden dalmaya bir türlü alışamadım ama buralarda yapacak pek birşey yok.

 
Gönderildi : 06/11/2020 20:16
kaancalam reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account