Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Tatlı Su Avı

9 Mesajlar
6 Üyeler
14 Beğeniler
1,388 Görüntüleme
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 778
Yönetici Forum Yönetimi
Konuyu Başlatan
 

Selamlar, hemen lince geldiniz dimi tatlısuda dalmak yasak diye 🤣 🤣  Yok efendim dalmadık. Madem dalamıyorum bari iş yerinden bir arkadaşıma takılarak ilk defa tatlı suda olta ile ava gideyim dedim. Evime 30 dk uzaklıkda bulunan göle solucanları toplayıp ince dip oltasıyla avlandık. Uzun süredir bu kadar zevkli bir olta avı yaptığımı hatırlamıyorum. Resmen yem yetiştiremedik, oltalarda çok kaliteli olmadığından el kadar balıklarla çok iyi mücadele verdik. Denk gelen türler kızıl kanat ve pearch. Catch and release olayı oldukca zevkli işmiş. Eğer bulunduğunuz bölgede müsait göl veya dere varsa tavsiye ederim.

IMG 20210210 105216 281
IMG 20210210 103333
IMG 20210210 104657
IMG 20210210 104637
 
Gönderildi : 10/02/2021 10:48
Safak, gkhnkck1990, ONR6NKOC and 1 people reacted
Wolfenstein
(@wolfenstein)
Mesajlar: 293
Üye
 

Yıllarca barajlarda olta avcılığı yaptım, ne sazanlar avladık. Çok keyifli ve deniz avcılığına kıyasla kolaydır. Eğlencelidir de, devam et bence 🙂

 
Gönderildi : 10/02/2021 11:44
zencuk reacted
Abit Ayan
(@abit-ayan)
Mesajlar: 218
Üye Palazı
 

@zencuk daha önce göllerde ne avlandık be anılarım canlandı aşırı zevkli bir olay 👏

 
Gönderildi : 10/02/2021 15:45
zencuk reacted
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Mesajlar: 529
Kıdemli Üye
 

Oh maşallah güzel stres atmissindir.bir defa gittim tatlı su avına aynalı sazan yakaladım o kadar kotu kokuyorduki anlatamam.

Balık tutmak her zamaan keyifli ama hayat tuzlu suda.

 
Gönderildi : 10/02/2021 16:15
zencuk reacted
sezerenturk
(@sezerenturk)
Mesajlar: 122
Üye Palazı
 

Tatlı su neden yasak hocam onu ilk defa duydum

 
Gönderildi : 11/02/2021 10:43
Wolfenstein reacted
Wolfenstein
(@wolfenstein)
Mesajlar: 293
Üye
 

@sezerenturk

İçsularda amatör avcılıkMADDE 10-(1) Parakete haricindeki her türlü olta takımı ve yemlik uzatma ağı ileiçsularda amatör avcılık yapılabilir. Olta ucuna ağ (tırıvırı, paraşüt vb.) düzeneği takılarak avcılık yapılması doğaya verdiği tahribat nedeniyle yasaktır. (2) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 6 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir.(3) Ek-1’de yer alan avlanmanın yasaklandığı içsular ile ek-2’de yer alan avlanmanın kısmen yasaklandığı içsularda dönem boyunca avcılık yapılması yasaktır.(4) Yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (germe, uzatma, sürütme, serpme, pinter, çevirme, tırıvırı gibi) amatör avcılıkta kullanılması yasaktır. Yemlik uzatma ağının uzunluğu 5 metre, yüksekliği 1.5 metre, göz açıklığı 28 mm.’den büyük olamaz. (5) Bayıltıcı, uyuşturucu, öldürücü kimyasal maddeler, her türlü patlayıcı madde, karpit, sönmemiş kireç, balık otu vs.’nin amatör avcılıkta kullanımı ve bu malzemelerin av mahallinde bulundurulması yasaktır. (6) Elektrik akımı, elektroşok, tüp gaz ve hava tazyiki yöntemlerinin amatör avcılıkta kullanımı yasaktır. (7) Sualtı tüfeği, her türlü zıpkın, yaba, balyoz vs. araçlar kullanarak avcılık yapılamaz. (8) Alabalık avcılığında kan kurdu, kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız içsu ve deniz balıkları hariç, her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilir. (9) Boyu 7.5 metrenin üzerindeki teknelerle amatör balık avcılığı yapılması yasaktır.(10) 1 km2 den daha küçük göl ve göletlerde motorlu, motorsuz her türlü tekne ve botla avlanmak yasaktır. (11) İçsularda özel avlanma izni gerekmeyen yerler haricinde gün içinde av saati sınırlaması yoktur. (12) Kiraya verilen istihsal sahalarında avcılığın serbest olduğu dönemlerde resmi tatil günlerinde kişi başına en fazla 6 iğneli bir olta takımı ile amatör avcılık yapılması serbesttir. Bu yerlerde amatör avcılığa açılacak alanlar Bakanlık il müdürlüklerince belirlenir. Eğer kiraya verilen istihsal sahası baraj gölü ise amatör balıkçılığa ayrılacak alan için DSİ Genel Müdürlüğü mahalli kuruluşundan da görüş alınır. Baraj göllerinde yapılan avcılıkta DSİ tarafından belirtilen güvenlik sahasında avlanmak tehlikeli ve yasaktır.

 
Gönderildi : 11/02/2021 12:02
zencuk reacted
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 778
Yönetici Forum Yönetimi
Konuyu Başlatan
 

@sezerenturk

Kanunen yasak. Onun haricinde iç sularımızı çoğu oldukca bulanık. Özellikle göller içerisinde bulundurdukları hem organik (dal parçaları vs) hemde inorganik (özellikle olta misinaları ipler vb. Çer çöp) nedeniyle dalıcı için ciddi tehlikeli, özellikle çamur gibi olan suda çapariz olma durumunu düşünemiyorum. Durgun olduğundan dolayı bu pislikler sürekli zeminde birikiyor. Tüm bunlara rağmen yinede avlananlar var tabi. Yurtdışında bazı ülkelerde iç sularda dalış serbest fakat youtubeda videolarda görüş oldukca iyi ve tabiki bizdekilerle karşılaştırılamayacak kadar temiz bakılıyorlar. Amerikanın çeşitli bölgelerinde bende göl ve nehirlerine snorkelling amacıyla girdim. Görüş bir çok okyanusa olan kıyısından iyiydi diyebilirim.

 
Gönderildi : 11/02/2021 13:38
Safak and Wolfenstein reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

Vallahi adamım Putin çatır çatır avlanıyor hemde turna vuruyor 🙂 birde kamera takmış miss. Başkanım benim 🙂 Böyle yerlerde aslında dalınabilir 🙂 ama ülkemizde YASSAĞĞ hemşerim 🙂

 
Gönderildi : 11/02/2021 14:25
sezerenturk and zencuk reacted
sezerenturk
(@sezerenturk)
Mesajlar: 122
Üye Palazı
 
Gönderen: @can

Vallahi adamım Putin çatır çatır avlanıyor hemde turna vuruyor 🙂 birde kamera takmış miss. Başkanım benim 🙂 Böyle yerlerde aslında dalınabilir 🙂 ama ülkemizde YASSAĞĞ hemşerim 🙂

Helal olsun vallahi adama, gözümde bir tık daha büyüdü :))

 
Gönderildi : 13/02/2021 11:37
Barracuda reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account