Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Primeline lastik denemeleri

7 Mesajlar
5 Üyeler
7 Beğeniler
719 Görüntüleme
ozkancab
(@ozkancab)
Mesajlar: 128
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 
WhatsApp Image 2021 02 27 at 13.58.22

Silahimda en son ikili 14 mm dynamee li lastik taktirmistim ama bir insan bu kadar mi karavana atar, inanilmaz.. tamam acemiyim ama bukadar da olmazki , icinde 50 tane balik olan yuva buluyorum yarim metre mesafeden kocaman baliklara karavana atiyorum, iyide bir nisanciyimdir 10 yasimda ilk tufegimi almistim(havali tufek) yarim metreden kolum kadar levregide kacirdim ve en iyisi forumda ununu duydugum primeline a gecmeye karar verdim.Tek 16mm dynamee li primeline takildi, inanilmaz basarili atislar yaptim.uzak ve yakin mesafelerden yari cekili, tam cekili, 8 atisdan 4 u isabetliydi. Eski comboda 30 atisdan sadece 2 tane fln basarili olmustu tesadufen. 2kg luk bir sarpa sis den cikti bicakla almaya calistim ama olmadi ve poseidon yosunlarinin arasinda kayboldu, sargozlar biri kucuk biri nin boyutu ideal kucuk olana keske sikmasaydim olurdu ama yeni lastigi denicem diye arada harcadim ufakligi, diger sargoz yuva cikisindaydi 3 metreden bang diye sis baligi gecti tasda excalibur gibi kaldi. Cikmak uzereyken kumlukda bu kefali gordum, solucan ariyordu sanirim, beni gorunce kacmaya basladi, disariyla baglantimi kesip pesinden suzulerek iki palet vurdum ve yarim lastik cekili sisi belki vurur diye niyetlendim ve tetikledim, tam yanagina isabet etti.

 
Gönderildi : 02/03/2021 00:08
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 779
Yönetici Forum Yönetimi
 

Balıklar için tebrik ederim. Kendinize uygun kobinasyonu bulmanıza sevindim. Fakat bir yorumum daha olacak 🤨 

Ben dizgide ince makara ipi kullanıyorum. Gam yapmıyor dizgiyi kaybedene kadar kullanıyorum. 🤣 Galsaması zayıf olmayan balıklar düşmüyor fakat lüfer gibi galsama zayıf olan balıkları gözden takıp risk almıyorum. Siz tel kullanıyorsunuz sanırım. Bu daha fazla risk demek ve sadece av kaybıda değil. Olası bir çapariz durumunda dizgiyi kesmeniz imkansız. Bence o riske girmeyin ama yine siz bilirsiniz.

 
Gönderildi : 02/03/2021 00:27
ozkancab
(@ozkancab)
Mesajlar: 128
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@zencuk gecen hafta beuchatin bot tipi samandirasini aldim ve samandiraya takilan dizgiden ama bu avda baglantilarini yapicak klipsim yoktu o yuzden kullanamadim heralde bu av bu dizgiyi kullandigim son avdi.bir kere sargoz kaybettim o sekilde tel galsamasini kesmisdi.Bizim evde gozleri kopekler yiyor o yuzden gozler cok kiymetli :)Hurmetler,

 
Gönderildi : 02/03/2021 01:00
Barracuda and zencuk reacted
 mert
(@tuer)
Mesajlar: 22
Yeni Üye
 

benimde başıma şöyle geldi yedek dursun diye bir zıpkın almıştım üzerinde 14mm çift lastik vardı zıpkın ara boy bir zıpkındı ( 95 ) bu arada ilk kez açık kafa ve çift lastik zıpkınım bu zıpkın daha tek 18-20 mm lastik kapalı kafa kullandım neyse daldım atıyorum atıyorum boşa boşa böyle bir tepme yok çentikleri birer öne kaydırdım düzeldi ama bir daha asla dedim bunla uğraşmam.

 
Gönderildi : 02/03/2021 15:13
Barracuda reacted
sohayli
(@sohayli)
Mesajlar: 96
Yeni Üye
 

@tuerprimelen 14 mm lastikler çok güçlü. Sert bir lastik değil ancak içi dolu olduğu için 6.75 7 mm şiş ile kullanmak gerekir. 6.5 mm şiş ile kullanmak isterseniz lastikleri 16 mm lastik gibi uzun kesmek gerekir. Yoksa şiş hafif olduğu için savrulur durur.

 
Gönderildi : 02/03/2021 15:25
moguzcan reacted
 mert
(@tuer)
Mesajlar: 22
Yeni Üye
 

@sohayli palamut ipini uzatıp kısa vadede çözüm bulacağım yeni lastik alana kadar

 
Gönderildi : 02/03/2021 15:34
moguzcan
(@moguzcan)
Mesajlar: 361
Üye
 

@sohayli evet iç hacmi düşük çift 14 mm’lerde 6,75 veya 7 mm çok daha stabil. Yalnız zıpkınla şiş uzunluk orantısı örneğin Zıpkın 100lükse 130cm şiş veya 110luksa 140 cm şiş gibi.

 
Gönderildi : 02/03/2021 21:11
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account