Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

LEVREKLERKE DEWAMKE

7 Mesajlar
4 Üyeler
17 Beğeniler
677 Görüntüleme
kaancalam
(@kaancalam)
Mesajlar: 198
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

Selam dostlar.

Kış aylarının vazgeçilmezi levrek avları son gaz olmasa da (yakıta zamdan dolayı) devam ediyor,etmeye çalışıyor.

Yılbaşının ertesi gününde biz de herkes gibi denizdeydik. Hava da güzel olduğundan pek çok kişi dışarlardaydı tabi. Mera o kadar kalabalıktı ki metrekareye 7 dalgıç falan düşüyordu. Bir de gecesinden ya da sabahından tam olarak bilemiyorum dinamit atmışlar *küfüre açık alan* her yerde yavru balık ölüleri vesaire vesaire. Ağır baskı altında yani levrek kardeşler anlayacağınız. O gün yaklaşık 5 saatlik dalışın ardından 1 adet levrek ile dönünce heves falan kalmadı bir dahaki dalışa.

6 ocak günü Sebo abi ile beraber levrek avlayalım istedik. Hem hava lodos hem de haftaiçi meralarda kimsecikler olmaz diyerek yola çıktık. Yol üzerinde sabah mezatına uğrayıp ne var ne yok diye kolaçan edelim dedik. Koskoca mezatta 3-5 adet ispendeği ballandırarak üzerine levrek diye yazdıklarını gördük. Sebahattin abinin ''boşver tadını çıkaralım acele etmeyelim baksana balık yok '' gibi havlu atışları daha ıslanmadan başlamıştı.

Meraya vardığımızda balık yapması güçlü ihtimal noktalarımızdan dalışa başladık. Her dalışımda levrek ile çıktığım,sürüler gördüğüm,hangisini vuracağıma şaşırdığım merama dinamit atılmıştı yine. Levrek vurmak mesele değil, oranın su altı yapısının yarınları düşünmeyerek bozulması yok edilmesi gelecek için acı durum.

Başka bir noktaya gittiğimizde ise biraz olsun hareket vardı en azından levrek görebiliyorduk ancak bu kadar zor levrek hiç avlamamıştım geçen senelere göre. Ürkmüş hayvan bariz belli. Sinarit vurmak gibi olmuş. Uzun süren agaşonlar, güvenli mesafe, en ufak hareketten ürkme... Levrek dediğin dümdüz gelir kütük gibi gelir ıskalasan yine gelir sağından gelir solundan gelir üstünden geçer gider yine gelir şişin ucunda poz verir abicim.

Zaten ispendeklere dönmüş artık balık. İri bireyler çok nadir. İşini gören görmüş yumurtayı dökmüş dönüşe geçmiş de arkadan liseli abaza levrekler aç aç dolaşıyor gibi. Bi dişi bulsak falan o kafa

Öğlen saatlerine kadar günü kurtaramamıştık. Birkaç levrek vardı toplamda. Güneşin batmasınada 1-2 saat var yok. Bakacağımız son noktaya doğru ilerliyorduk. Sebahattin abi suya ilk atlayandı ben de biraz ilerisinden girecektim. Levrekleri gördüğünü söyleyince burada dalışı bitirelim hayvanlar var dedi. Uzun bir kıyıyı dala çıka yüzüyordum. Her agaşonda olmasada ben de levrek görüp vurmaya başladım. Beklediğim bolluk bereket olmasada tek tek levrekleri topladım. Tam dönmeye yakın son agaşonlarımda çok iri 2 levrekle karşılaştım ancak sığ suda büyük tüfeği çeviremediğim için atış yapamadım. Keşke vuraydım,tetiği çekeydim demekten ziyade bir sonraki dalış için heyecan istek uyandırdılar demek daha doğrusu. Zaten hep bir ümitle heyecanla katlanıyoruz bu işin zorluklarına öyle değil mi ? Her gördüğümüzü vursaydık bu kadar keyifli olamazdı. Daha vuracak çok levrek,ıskalayacak çok sinarit var. Gidilecek yollar üşüyecek eller var. Anlatılacak anılar da var (çoğu palavra olabilir dikkat!!! 10 kg diyosa 2 kg sayın siz)

Daha iyileri sizlerin olsun dostlar. Güzel günlerde başka yazılarda görüşmek üzere..

FSTCE6779
KDUGE7732
ADZVE7951
XHPVE3769

 
Gönderildi : 07/01/2022 13:49
Yunus Emre, gkhnkck1990, Alper and 4 people reacted
Wolfenstein
(@wolfenstein)
Mesajlar: 291
Üye
 

Şimdi Kaan'cığım, İzmir'li bir abine, hemşehrine DM yoluyla mera bilgisi versen de biz de şu levreklerden bir kaç tane vurup taze balık yiyebilsek nasıl olur acaba yaa 🙂

 
Gönderildi : 07/01/2022 17:04
kaancalam reacted
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 775
Yönetici Forum Yönetimi
 

Abazan levrek yenmez. Sen onları dondur istanbula getir bi milli yapalim onlari 🤣 Iska attığın 10 kg'luk balıkların kerameti belli oldu.

 
Gönderildi : 07/01/2022 18:49
kaancalam
(@kaancalam)
Mesajlar: 198
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

@wolfenstein abi ben sana taze balık vereyim sen hiç yorulma şimdi bu kış günlerinde 🤣

 
Gönderildi : 07/01/2022 18:59
kaancalam
(@kaancalam)
Mesajlar: 198
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

@zencuk olur olur yeriz

 
Gönderildi : 07/01/2022 19:02
zencuk reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1202
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 
Gönderen: @kaancalam

@wolfenstein abi ben sana taze balık vereyim sen hiç yorulma şimdi bu kış günlerinde 🤣

Nefesine sağlık @kaancalam  ne çekiyoruz su dinamitcilerden ve gececilerden. Avlarin daim olsun.

Söz ile yaklaşmak istiyorum.

Balık tutup verme bize balık tutmayı (merayi) öğret sen yorulma biz gelir kendi balığımizi kendimiz vururuz 😀😀😀😀 tabiri caizse ..

 
Gönderildi : 07/01/2022 20:30
Wolfenstein
(@wolfenstein)
Mesajlar: 291
Üye
 

@kaancalam Bana balık verme, balık tutmayı öğret 🙂

 
Gönderildi : 10/01/2022 10:17
kaancalam reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account