Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Levrek Kadar Levrek

12 Mesajlar
5 Üyeler
20 Beğeniler
991 Görüntüleme
kaancalam
(@kaancalam)
Mesajlar: 198
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

Bir gün arkadaşlarla dalışa gittik..Bottan indik,etrafa dağıldık... Elimde tüfek ağır ağır dalıyorum..derken,birden onu gördüm..Birkaç metre ötemdeydi..Böyle şey olamaz..Allah allahhh 20 kilo.. 20 kilo değilse de 10 kilo var... Yani levrek kadar levrek.. Hemen doğrulttum tüfeği...Tıkkk..Tüfek kurulu değil..Ulannn...Allahtan kemerde çakı var..Hemen çektim çakıyı...Atladım levreğin üstüne 🤣 🤣

neseli gunler 2 filmloverss

Merhaba dostlar.. Dün avladığım levrek agaşonuma gelirken tam da bu şekil düşünüyordum. Dedim tam foruma uygun bir av. Sıcak sıcak yazayım dedim.

22.02.2022 günlerden salı. Badi ile beraber her zamanki gibi levreğe gidiyoruz. Artık son levrekler bittibitiyornoktakom

Bu sezon çok güzel levrekler yakaladım @zencuk şahit. Haftada iki gün mutlaka dalıştaydım ve çok keyif aldığım avlar oldu onları da zaman zaman paylaşacağım sizlerle.

Sabah meraya vardığımızda hava çok kötüydü ancak biz böyle havaları seviyorduk zaten. Yağmur bindirmeden botu hazırlayıp giyinip yola koyulduk.

İlk noktamızdan çok ümitliydik çünkü daha geçen gün burada kelle avlar yapmıştık ve sürüler halinde kelleler görmüştük.

Dal çık dal çık boş olunca akşam suyunda deneriz diyerek başka bir noktaya gittik.

Bereketli levrek sezonu bitmiş olsa gerek uzun bir parkurdan sadece bir levrek alabilmiştim ve hiç zevk vermiyordu açıkçası. Hava da patladı patlayacak ama sanki bir işaret bekliyor gibi derkennnn şimşekler gök gürültüleri rüzgar yağmur..Birkaç dakika içerisinde akıl almaz bir fırtınanın içerisinde kalmıştık.

Hemen toparlanarak kuytu bir sahile botu demirledik ve sağanağın geçmesini bekledik. Bu sırada benim az olan isteğim hiç kalmamıştı bile. Bitse de gitsek sobanın başında otursak sıcacık çayı içsek püskeviti bandırsak diye düşünüyordum sadece.

Fırtına esip geçince dalışa tekrar başladık. Badiyi istediği noktaya attıktan sonra botu başka bir yere demirleyip onu bekleyecektim ancak onun gir gir gir gir gir ısrarlarına dayanamayarak sıfır istekle sıfır ümitle suya girdim ve heyecansız,sakin,uzun süren agaşonlara başladım. Merada balık olmayınca heyecan da olmadığı için kafa bir o yana bir bu yana oynamıyor,kalp atışı hızlanmıyordu ve bu sayede agaşonlar çooooook uzun sürelere çıkıyordu.

Birkaç dalıştan sonra üç adet güzel boyda levrek agaşonda gözüktüler ve şaşırdım açıkçası. ''Hani olum siz gitmediniz mi daha'' dedim resmen. Ancak beni hiç umursamadan acele acele basıp gittiler ve '' Meşgul etme bilader '' dediklerini duydum.

Merada levrek olduğunu görünce az da olsa bir ümit ile dalışlara devam ettim ve agaşona yatmalık çok güzel bir yeri gözüme kestirdim. Sakin sakin nefeslendim,dinlendim ve önü kumluk alanda erişteliğin içine saklandım.

Sağımdan solumdan geçen gümüş balıkları,sarpalar,mırmırlar ile ortalık bir süre sonra canlılaştı. Deniz dalgalı dip karışık ancak su berraktı,henüz bulanmamıştı.Derinlik 3 metre kadardı. Uzaklardan kumun ayna gibi yansımasının ve parlaklığının koyulaştığını fark etmemle levreğin karanlık gölgesini,dudaklarını,gözlerini ve kocaman kuyruğunun çok çok az şekilde bir sağa bir sola hareket edişini görmem bir oldu.

Bu levrek bu sezon vurduğum levreklerden daha iriydi. Nedense hiç heyecanlanmamıştım. Normalde bu şekil dümdüz gelen bir levreğe tetiği çekmek için can atar ve onun gelişindeki yol hiç bitmez gibi hissederdim.

Bir denizaltı gibi yaklaşan levrek sanki intihar ediyordu. Bir süre kuyruk vurduktan sonra artık tamamen hareketsiz bir şekilde tam üstüme korkusuzca süzülüyordu. Eğer tetiği çekmesem kendisi poz verip çekerdi tetiği o derece..

Sığ sularda çift lastikli tüfeğin lastiklerini hep öndeki iki çektiğe kurar ve palamut iplerinide uzun bırakırdım ki fazla güç şiddete yol açmasın diye. Tam da böyle bir şekilde levrek şişin ucunda iken ''Acaba deler mi la !?'' diye bi düşündüm.

Tam her şeyin hazır olduğu an tetiği çekmemle levreğin gözünden giren şiş orta kısımlarından bir yerlerinden çıktı. Tamam artık bu garrrranti diyerek yüzeye çıktım ve balığı söndürdüm.

Badi beni almaya geldiğinde levreği ona gösterdim ve o bölgede ava devam ettik ancak başka hiçbir levrek göremedik.

Başka nokta başka nokta derken dala dala akşamı ettik ancak ben birkaç ispendekten başka balık görememiştim ve canım epey sıkılmıştı. Zaten paşayı almıştım.

Boş geçen agaşonlar ve aksiyonsuz saatler insanı üşütüyordu.

Badi ise hiç sudan çıkmayarak dalıyordu ve birkaç levrek vurmayı başarmıştı.

Güzel geçen levrek sezonunu güzel kapatmıştım.

Şimdi paşanın fotoğrafını yüklüyorum. Fırsat buldukça geçen haftalardaki av anılarını da aktaracağım.

Daha iyileri sizlerin olsun.

IMG E2534
IMG 2543
KBEZ3800

 
Gönderildi : 23/02/2022 13:56
Akgün, moguzcan, Ali S. and 3 people reacted
Wolfenstein
(@wolfenstein)
Mesajlar: 293
Üye
 

Efsane av süper anlatım ve harika fotoğraf olmuş Kaan 🙂 Bravo..

 
Gönderildi : 23/02/2022 16:55
zencuk and kaancalam reacted
kaancalam
(@kaancalam)
Mesajlar: 198
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

@wolfenstein sağ ol abi teşekkürler. sana da nasip olsun

 
Gönderildi : 23/02/2022 16:59
Wolfenstein and zencuk reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1228
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Nefesine sağlık @Kaancalam hikayesi de avlarida güzel oluyor. Balıklari biraz salda Marmaraya dönsunler artık. Beklemedeyiz. 😀😀 Sağlıcakla dal

 
Gönderildi : 23/02/2022 17:16
zencuk and kaancalam reacted
kaancalam
(@kaancalam)
Mesajlar: 198
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

@onr6nkoc sizinkiler yolda abi vurmadım onları

 
Gönderildi : 23/02/2022 17:20
ONR6NKOC reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1228
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 
Gönderen: @kaancalam

@onr6nkoc sizinkiler yolda abi vurmadım onları

Bizim buraya gelecek olanları ben seçerek işaretliyorum. Ona göre benim isaretlediklerimi vurma. İnerim aşağılara Patlatirim meralarıni 😀😀😀 s

 
Gönderildi : 23/02/2022 19:18
kaancalam reacted
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 778
Yönetici Forum Yönetimi
 

Evet şıracı olarak olaya el atıyorum.  İzmirde levrek bol arkadaşlar @kaancalam bile vuruyor. 🤣 🤣  Ayrıca çay piskevit hikaye hiç yediğini görmedim varsa yoksa ayran fıstık, hele fıstığa bayılıyor bulsa 2li 3lü götürcek 🤣

Tebrikler Kaptan, inşallah löp löp et olurda bu soğuk sularda sende bizler gibi üşümezsin. Gerçi ben girmediğindende üşümüyor olabilirim. 😜

 
Gönderildi : 23/02/2022 22:52
kaancalam and Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@kaancalam şahane av, şahane anlatım tebrikler. Daha güzelleri bizlerin olsun inşallah 🤣

 
Gönderildi : 24/02/2022 09:56
kaancalam reacted
kaancalam
(@kaancalam)
Mesajlar: 198
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

@onr6nkoc gel abi beraber patlatalım 😀

 
Gönderildi : 24/02/2022 20:52
kaancalam
(@kaancalam)
Mesajlar: 198
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

@zencuk ohooo fıstığa bayılıyon kaancalam bile vuruyor falan balık vuruyoz dertli çıkıyoz vurduğumuz levreklere şahit ol diye adını verdik yerden yere vurdun bea

 
Gönderildi : 24/02/2022 20:54
zencuk reacted
kaancalam
(@kaancalam)
Mesajlar: 198
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

@can eyvallah abi inşallah

 
Gönderildi : 24/02/2022 20:54
Barracuda reacted
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 778
Yönetici Forum Yönetimi
 

@kaancalam kasap sevdiği zıpkıncıyı yerden yere vururmuş. Yalancı çıkmayak diye fıstık sevginden bahsettik olm işte kırk yılın başı balıklı başlık açılmış geyikde mi cevirmeyelim 🤠

 
Gönderildi : 24/02/2022 21:59
kaancalam reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account