Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Kuzey Ege'nin cömert suları -2

5 Mesajlar
3 Üyeler
9 Beğeniler
1,081 Görüntüleme
kaancalam
(@kaancalam)
Mesajlar: 198
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

Sevgili dostlar !!!

Bugün sizi yine Kuzey Ege'ye götüreceğim. Boğazın tam çıkışında,harika mı harika güzellikteki meralarda dalıp balık vuracağız ve pişireceğiz.

Yazın o güzel günlerinden birinde,evvel zaman içinde sargozlar taş içinde.. Her neyse 😀 Atladık yine kayığa gittik Mavri adasına. Akşama balık lazım dendi vurulur dedik. Müjdat Turan ile beraber atladık bota gittik tavalık vurmaya.

Akıntı yok denecek kadar azdı. Böyle olunca iri bireyler meramızda olmuyordu. Bizde ya taş altı avlanıyorduk ya da ufak tefek sinarit,akya palazları ile oynaşıyorduk.

Botumuzu demirledik ve meraya dağıldık. Güzel bir sığlığın üzerinde kısa bir dalış yapıp döneceğiz. Kendime bir yol belirleyerek agaşonlara başladım. Balık oldukça hareketli ve boldu ancak agaşonlarıma üçer beşer gelen vatozlar rahatsız ediyordu beni. Hele oldukça iri olduklarında..

Dalıştan önce de palamut iplerimin iyice yıprandığını görmüştüm ancak kısa süre dalacağımız için üşenmiştim değiştirmeye.

Güzel bir yemlik balık ordusunun önüne agaşona yattım. Bir şeyler göreceğimden çok emindim,derken tek bir akya palazı beliriverdi ve nişan aldım. Tam tetiği çekeceğim sırada benim palamut iplerinden bir tanesi kendini bıraksın mı. Suda bir ses bir şaşkınlık. Bende şaşkın balıkta şaşkın. Tabi biraz ürktü ve uzaklaştı.Baktım tek lastiğim sağlam duruyor. Dedim ben bunu vururum. Birkaç kabza sesinden sonra balık tekrar bana doğru yönelince bende ona doğru hamle yaptım ve kolumun en son uzandığı yerde tetiği çektim. Yaklaşık 3 metre gibi bir mesafeden tek lastikle akyayı vurmayı başardım.

Balığı dizgiye aldıktan sonra makaradaki yedek palamut ipini hemen takıverdim ve ava devam ettim.

Birkaç agaşondan sonra bir tanede sinarit palazı vurunca dönüşe geçtim. Dönüş yolunda da birkaç sargoz çipura alınca dalışı bitirdim. Kümesten yumurta alır gibi balığı vurup gelmek çok harika bir his. İzmir'e döndüğümde o meraları çok aradım tabiki.

IMG 2844sad

Yemekliğimizi alıp kayığa dönünce bir güzel yemekler yapıldı,yenildi.

O günün sonrasında birkaç balık buzlukta kaldı ve tüketmemiz gerekiyordu. Napalım napalım dedik girdik mutfağa ve ''Süngerci Tavası'' yapalım dedik.

Bu yemek eski süngercilerin kayıklarında elindeki malzemelerle yaptıkları çok basit ancak bir o kadar da leziz yemek

Tarifini,öncesini ve sonrasını ekliyorum aşağıya.

Ocağı yakın, derin bir tavayı üstüne koyun , tavanın dibine zeytinyağı dökün.

Temizlenen balığı bütün olarak tavaya yatırın. Domatesleri balığın üstüne halka halka kesip döşeyin. Sivri biberleri bütün bütün yerleştirin. Bol limon halkalarıda ekleyin. Defne yaprağını kırıp koyun,tuz,karabiber,kekik ekleyin. Yarım bardak su koyun.

Kısık ateşte kapak kapalı bir şekilde yarım saat kadar pişmeye bırakın.

Balık suyunu salacak ve kendi suyunda pişecek. Domates ve limonun suyu ile karışacak. Ekmek banmaya doyamayacaksınız. Bu yemekte soğan sarımsak falan yok. Sadece balığın kendi suyunun verdiği tat.

Yaparsanız benim adıma da bir çatal atınız ekmek banınız. Afiyet olsun. ( Eşkina ve levrek ile de muazzam oluyor)

IMG 3796
IMG 3798
 
Gönderildi : 19/10/2020 21:40
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 778
Yönetici Forum Yönetimi
 

Ton balığı konservesiyle bir kesiştik. Akşam akşam adamı günaha sokuyon bea 🤣  Tebrikler Kaan boş palet fotosuda atsan hikayesini okumak için insanın çay demlemeden başlığa giresi gemiyor.

Palamut ipini komple makaraya sarmadın inşallah o kısımı merak ettim. Ben elciğin altına bilek geçiçek kadar halka yapıp bırakıyorum.

 
Gönderildi : 19/10/2020 23:18
kaancalam reacted
kaancalam
(@kaancalam)
Mesajlar: 198
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

@zencuk hazır kesilmiş 2 tanesini makara ipinden bağımsız şekilde makaraya volta ediyorum. lazım oluyormuşş 🤣 senin yazılarında harika bu arada 🍻

 
Gönderildi : 20/10/2020 09:29
zencuk reacted
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Dolapta bi iri eşkına var akşam denesemmi ne 😀 tebrikler nefesinize sağlık elinize sağlık bu işte vur ve ye en güzeli ... 👍

 
Gönderildi : 20/10/2020 10:02
zencuk and kaancalam reacted
kaancalam
(@kaancalam)
Mesajlar: 198
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

@ridvan off ne güzel olur şimdi eşkina

 
Gönderildi : 20/10/2020 10:08
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account