Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Kofana-Çipura-Sivri Burun Karagöz Avları-Sonunda Hasret Bitti

24 Mesajlar
12 Üyeler
33 Beğeniler
1,906 Görüntüleme
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

Zıpkın Avı Türkiye Forum Ailesi hepinize merhaba. Virüsler-yasaklar mübarek Ramazan Ayı derken uzun bir aradan sonra  sonunda bu sabah dalış yapma fırsatı buldum. 1 Haziran itibariyle gelen normalleşme sürecini fırsat bilerek dalışsız geçen onca günün acısını çıkardım diyebilirim.

İskenderun Körfezinde sular bulanık, deniz kötü ve düzelecek gibi görünmüyor. Hem bulanık sulardan hemde uzun zamandır dalış yapmadığımdan dolayı üzerimde bir eringeçlik vardı 🙂 Dalışa gitmeye her heveslendiğimde kendi kendime su bulanık, deniz bozuk diyerek dalışı erteliyordum. Dün gece @hsn-ty ustam "erteleyip durma dalışa gitmeye gitmeye iyice paslandın. Yarın dalışa git kofana sezonu bitmeden yetiş" diyerek beni motive etti 😀 Sağolsun su sıcaklığı vs beni bilgilendirdi. Onun telkinleriyle saati sabah çok erken saate kurdum. Malzemelerin çoğunu önceden hazırlamıştım zaten. Tekrar malzeme kontrolü yaptım. Biraz incelmiş olan 5 mm eski elbisemi çıkardım. En son dalış yaptığımda 7 mm üst giyiyordum.

Malzeme kontrolü tamamlanınca fazla gecikmeden yatağa girdim ancak uyu uyuyabilirsen 🙂 ilk zamanlarda olduğu gibi heyecandan uyku tutmadı beni 🙂 Dalışa uzun süre ara verince hep böyle oluyor. Meranın şurasında görüş olur, kofana-lüfer olabilecek yerler şuralar derken biraz oyalandım.

Sabah alarm sesine uyandım ama ne uyanış, zımba gibiyim 😀 hemen balkona koştum denize ve havaya baktım esinti tam istediğim gibiydi. Heyecan içinde elbiseyi giydim. Malzemeleri alıp hemen yola koyuldum. Kıyıdan suya girerken o kadar huzurluydum ki anlatamam. Hani sevdiğinden ayrı kalmışsın da kavuşmuşsun gibi. Neyse efendim suya sessiz bir giriş yaptım. Meradaki hareketlilik hoşuma gitti. Ramazan sürecinde 5-6 kilo verdim. Daha ince elbiseye geçiş yaptım vs derken sığ suda avlanacak yeterlilikte ağırlık takmamışım 🙂 Bir kaç agaşon denemesi yaptıktan sonra yer değiştirdim.  6-8 metrelerde ilk balığım sivri burun karagöz oldu. Sivri burunu vurduğumda çocuklar gibi sevindiğimi anlatmama gerek yok 😀

Biraz açığa doğru yöneldim. 10-12 metre derinlikte ikinci balığım çipura oldu. Çipurayı vurduğum agaşonda, ilk kez tüfeğimdeki balık çağırıcıyı kullandım. Uzun zamandır aslında tüfeğimde takılı balık çağırıcı aparat. Ancak alışkanlıktan olsa gerek hep gırtlak sesi ya da kabzeyi taşa vuruyordum. Aklıma balık çağırıcı kullanmak hiç gelmiyordu. Agaşona yatacağım yere geldiğimde genelde ses yapmadan 15-20 sn ye kadar beklerim. Ondan sonra ses yapıp balık çağırırım. Bu sefer elim tetik civarındaki balık çağırıcıya takıldı. Bir iki tıkırtı yaptım. 15-20 saniye sonra 3 tane çipura bana doğru geldi. Ancak onları tüfeğin ucuna geldiklerinde fark ettim çünkü su çok bulanıktı 🙂 Tüfeği kımıldatmadan atışımı yaptım. Tam karşımdan gelen çuprayı vurdum ve çipurayı da dizgiye takmak kısmet oldu.

Çipuradan sonra uzun zamandır hayalini kurduğum, iri bir kofana kısmet oldu. Dalış yaptığım nokta meranın en bulanık ancak en verimli kısımlarından birisiydi. Bu noktaya agaşon atıp boş çıktığım sayılıdır diyebilirim. Agaşona yattım ve ses çıkarmadan bir süre bekledim. Su beklediğim gibi bulanıktı ve 90 lık tüfeğimin ucu görünmüyordu. Tüfeği olabildiğince geriye çekip beklemeye başladım. Verimli bir nokta olduğunu bildiğimden sabırlıydım. Gelen giden yok derken bir anda önümde 2 tane oldukça iri kofana belirdi ve aniden sola döndüler. Karşılaşma o kadar ani oldu ki anlatamam. Öndeki biraz daha iri olana atış fırsatı bulamadım ancak arkadaki o kadar şanslı değildi 🙂 yaptığım atış sonucunda karın bölgesinden şişi aldı ve işte en sevdiğim anlardan birisi o makara ne güzel açıldı ya rabbim 😀

Kofana makarayı açtıkça ben keyiften dört köşe oldum 🙂 sonra klasik ip al-ver, balığı yor işleri. Normalde pek uğraşmam direkt makara ipini çeker balığı kucaklamaya çalışırım ancak o kadar hasretten sonraki ilk avım ve bu güzel balığı kaçırma lüksüm olamazdı. Kofanayı yeterince yorduktan sonra balığı kucakladım 🙂Yeni satın aldığım Diverman kakıçlı bıçağı da bu kofana üzerinde denedim. Balığı söndürürken dikkatli olmak kaydıyla çok güzel bir şekilde işimi gördü diyebilirm. Merak edenler @bbatuhan arkadaşımızın Diverman Bıçak İnceleme yazısını okuyabilirsiniz.

Toplamda 2 saat süren bir dalış sonrasında kofanayı da aldıktan sonra dalışı sonlandırmaya karar verdim. Uzun bir süre boyunca dalış yapmadığımdan dolayı hem agaşonları kısa tuttum hemde toplam dalış süresini fazla uzatmak istemedim. Bu yazıyı okuyan ve özellikle zıpkınla balık avına yeni başlayan arkadaşlar için bir uyarı mahiyetinde senkop-sığ su bayılması konusunu dile getirmek benim boynumun borcu. Dalışa uzun süre ara verdiyseniz lütfen kendinizi fazla zorlamayın. Vücudunuzun eski kondisyonuna ulaşmasına imkan verin. Ayrıca daha önce okumadıysanız lütfen Senkop-Sığ Su Bayılması ile ilgili hazırladığım yazıya göz atın. Yazı içerisinde akılda kalıcı senkop örneği videolar yer alıyor.

Balık her zaman denizde dostlar. Bu sporu keyif için yapıyorsanız kendinizi lütfen fazla zorlamayın. Ben alacağımı aldım ve hemen dönüşe geçtim. 2 saatlik çok verimli bir dalış yapmış oldum. Dalış yapmak balık vurmak çok keyifli ancak daha da keyifli olan evde bekleyenlerle bu anları paylaşabilmek, avlanılan balıklarla süslenmiş sofralarda birlikte olabilmektir.

Daha güzelleri sizlerin olsun.

Ayrıca Zıpkın Avı Türkiye Forum Ailesi 845 üye sayısına ulaştı. Öncelikle forumda paylaşım yapan, forumu kullanan dostlar olmak üzere, facebook zıpkıncı gruplarında forumla ilgili paylaşım yapan tüm hobidaşlarıma teşekkür ederim.

sharksub kofana çipura lüfer sargoz avı

 

kofana çipura karagöz avı

 

kofana lüfer cupra karagöz

 

kofana

Forumdaki İlginizi Çekebilecek Konu Başlıkları

 
Gönderildi : 02/06/2020 20:47
Turhan Z, Yunus Emre, Kasım and 10 people reacted
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Bu ayki yarışmanın ödülünü sana uygun gördüm 😀 😀  Öncelikle bebişe Maşallah diyelim ava gelince maşallah nefesine sağlık yazdığın yazı zaten destan gibi oku oku bitmedi cevap yazmak için sabırsızlandım bende dün badimle siftah yaptım su bulanık ve kısa sürdü  işe yetişme derdi geç kalmayalım diye kısa kestik belkide balık başlarken biz çıktık sudan ufak bir kaç balıkla siftah yaptık maskenin azizliği oldu gözlerim balıkların ebadını unutmuş ama genede tavalık balığı aldık bugun gitmedim yarına Allah kerim yağmur yağdı ama su hep çamur hep bulanık sinir bozucu ama elden birşey gelmiyor badime burdan sesleniyorum badi yarın benle dalışa varmısın ? 😄😄😄 Konu içinde soru oldu 😃

Hataya gelirsek bu balıktan yedirirsin artık

 
Gönderildi : 02/06/2020 21:06
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@ridvan

Gönderen: @ridvan

Bu ayki yarışmanın ödülünü sana uygun gördüm 😀

Teşekkürler abi 🙂 Bu kadar uzun ara verince dalışa av paylaşımı da biraz uzun oldu. Hataya gelip balık yiyeni döverler. Sen gel balık istiyorsan balık künefe diyorsan künefe yöresel diyorsan zaten Hatay Mutfağı dillere destan 🙂

 
Gönderildi : 02/06/2020 21:37
Hasan Atay
(@hsn-ty)
Mesajlar: 281
Üye
 

@can Çok sevindim inan. Can Ustam maşallah avların daim olsun tebrik ederim.

 
Gönderildi : 02/06/2020 21:43
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@hsn-ty valla abi senin sayende girdim suya yoksa biliyorsun beni zor giderdim dalışa. İyi ki senle muhabbet etmişim çok keyifli bir av yaptım. Malum stok falan da kalmamıştı. Evdekiler bayram etti balıkları görünce.

 
Gönderildi : 02/06/2020 22:00
Hasan Atay reacted
Hasan Atay
(@hsn-ty)
Mesajlar: 281
Üye
 

@can  ustam  inşallah bu güzel balık aylarında daha güzel avlar yapar devamını  getirir sin  tekrardan  tebrik ederim   evde balık kalmadığı zaman benim difriz'de genellikle balık olur   gereksim duyduğunda bi telefona bakar  difriz senin   Selamlar

 
Gönderildi : 02/06/2020 22:12
Barracuda reacted
Emir.ismail
(@emir-ismail-67)
Mesajlar: 50
Yeni Üye
 

Kofonaya sizden çok ben sevindim maşallah daim olsun

 
Gönderildi : 02/06/2020 23:19
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@emir-ismail-67 daha güzelleri sizlere nasip olsun teşekkür ederim

 
Gönderildi : 02/06/2020 23:28
Mehmet Reyhanoğlu
(@sarimehmet)
Mesajlar: 326
Üye
 

Nefesine sağlık kardeşim güzel balıklar ❤️ uykusuz her gece şarkısını uzun zamandır söylemiyorum😇

 
Gönderildi : 03/06/2020 00:05
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@sarimehmet benim gibi 2-3 ay ara verirsen sende söylersin abi 😀 teşekkür ederim

 
Gönderildi : 03/06/2020 00:25
mehmet
(@mete79)
Mesajlar: 18
Yeni Üye
 

maşallah güzel av olmuş, bende ilk fırsatta gidicem inş sabırsızlanıyorum

 
Gönderildi : 03/06/2020 09:36
Barracuda reacted
Caner Fuat KURT
(@canerfuatkurt)
Mesajlar: 164
Üye Palazı
 

Üff kofana da kofana yani. Nefesine sağlık kardeşim, harika bir av olmuş. Hasan abi, mera bilgisi de verdi mi 🙂

 
Gönderildi : 03/06/2020 15:43
Hasan Atay and Barracuda reacted
muhsin5791
(@muhsin5791)
Mesajlar: 160
Üye Palazı
 

Nefesine sağlık , çok güzel av yapmışsın

 
Gönderildi : 03/06/2020 18:52
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@canerfuatkurt sağol dostum. Mera herkesin girip çıktığı senin de çok iyi bildiğin mera 😁

@hsn-ty ustam bana gerkli motivasyonu sağladı dalışa gitmem için beni bir gece öncesinden heveslendirdi 👍onun sayesinde sabah kalkıp dalışa gittimyoksa yine yatıştaydım 🙂 gerçi hasan abiden mera sorsam saklamaz o ayrı 🙂 bidahaki motivasyon seansında mera da sorarım 😂

 
Gönderildi : 03/06/2020 19:01
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@mete79 teşeklürler daha güzelleri size nasip olsun 🙏

 
Gönderildi : 03/06/2020 19:05
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@muhsin5791 teşekkürler 👍

 
Gönderildi : 03/06/2020 19:08
İlker İnal
(@devrencik)
Mesajlar: 130
Üye Palazı
 

@can nefesinize sağlık, haftasonu için iyi bir motivasyon oldu benim için, avın hikayesi ve anlarıyla paylaşılması da ayrı bir güzel oluyor.👍

 
Gönderildi : 04/06/2020 06:48
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@devrencik teşekkürler daha güzelleri size denk gelsin

 
Gönderildi : 04/06/2020 07:31
Abit Ayan
(@abit-ayan)
Mesajlar: 218
Üye Palazı
 

@can Abi maşallahın var klasına yakışır bir av yapmışsın tebrik ederim

 
Gönderildi : 04/06/2020 08:18
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@abit-ayan estagf kardeşim. Kısmetimde bunlar varmış. Daha güzelleri sana nasip olsun

 
Gönderildi : 04/06/2020 08:32
Abit Ayan reacted
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 778
Yönetici Forum Yönetimi
 

Hastasıyız dedeee. Hataya transfer olucam sonunda bu kofanalar yüzünden. Nefesine sağlık abi 👍

 
Gönderildi : 05/06/2020 23:58
Barracuda reacted
Turhan Z
(@turhan-z)
Mesajlar: 12
Yeni Üye
 

Güzel av olmuş, nefesine sağlık.

 
Gönderildi : 06/06/2020 07:05
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@turhan-z teşekkürler daha güzelleri size kısmet olsun

 
Gönderildi : 06/06/2020 07:22
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@zencuk kofana mevsimi bitmek üzere dostum ama her zaman bekleriz kofana biter züberler başlar 🙂

 
Gönderildi : 06/06/2020 07:23
zencuk and Turhan Z reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account