Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Tek Atış Çift Züber-Zıpkınla Taş Hanisi (İzbir-Şeytan-Çakal) Avı

15 Mesajlar
9 Üyeler
17 Beğeniler
1,877 Görüntüleme
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

Herkese merhaba. Zıpkın Avı Türkiye Forum Ailesi olarak forum içerisinde fotoğraflı ya da videolu av günü anlatımlı çok güzel paylaşımlar yapılıyor. Bende naçizane bugünkü avımı ve av günü yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Hatay'da Şeytan-Çakal olarak adlandırılan ve bu isimleri ziyadesiyle hak eden uyanık ve oldukça çevik bir balık olan Taş Hanisi bugünkü konuğum oldu. Zıpkınla balık avı yaptığım süre zarfında sayılı avladığım bu balık türüyle bugün yine karşılaştık.

Meraya vardığımda ısınma dalışlarından sonra güzel agaşonlar yapıp balık beklemeye başladım. Yakınlardan minekop sesi geldiğinden sürekli gözlerim minekopları aradı. Ancak her zamanki gibi karşılaşmak kısmet olmadı.

Agaşonlarıma gelen giden olmayınca yeni satın aldığım taş altı tüfeğimi alarak agaşon sırasında gördüğüm aslan balığına gözü diktim 🙂 Aslan balığının ne kadar lezzetli bir balık olduğunu öğrendikten sonra şamandıramda makas taşımaya başlamıştım. Hem o makası hem de forumda daha önce ön incelemesini yaptığım yeni taş altı tüfeğimi de ilk defa kullanmış oldum. İnceleme yazısını okumak için Diverman Divermaster Zıpkın İncelemesi isimli yazıma göz atabilirsiniz. Ayrıca bu dalışta ilk kez tecrübe ettiğim diverman zıpkın ile ilgili kullanım sonrasındaki görüşlerimi de inceleme yazısına ekleyeceğim.

zıpkınla aslan balığı avı

Aslan balığını şişten çıkarmadan şamandırada taşıdığım makas ile dikenlerini dikkatli bir şekilde kestim. Ancak balık canlıyken makası her kullandığımda içim kıyıldı 🙁 dikenlerinden arındırdıktan sonra balığı söndürdüm.

Balığın dikenlerini balık canlıyken kesmek biraz canice gelebilir ancak bu balığın dikenlerinin ne kadar zehirli olduğunu herkes biliyor. Balığı dikenleri kesmeden söndürmeye çalışmak büyük bir risk. Diken kesme mevzusu can güvenliği açısından bu süreç içerisinde mecburi oluyor.

Aslan balığını şamandıramdaki dizgiye taktıktan sonra hazır kısa zıpkını ele almışken yabancısı olduğum taş altı avına başladım. İrili ufaklı yuvaları kontrol ettim ancak taşların altı hep boş yada ben balık göremedim bilmiyorum.

13 metre derinlikte bir taş altına bakarken taşın içinde uzun çenesi ve tek gözünü gördüğüm ve çakal-şeytan olduğunu anladığım balığın kafa bölgesine atışımı yaptım. Taşın içerisinde bir patırtı koptu içerisi toz duman oldu. Yukarı çıkıp nefeslendim ve tekrar dalış yaptım. Misinaya ne kadar asılsam da şiş gelmedi.

İlk taş altı avımda öğrendiğim şey atış yaptıktan hemen sonra misinayı tutmak ya da misinayı varsa bir yere dolayıp öyle yukarı çıkmak. Aksi taktirde balık şişle birlikte yuvanın iç kısmına doğru ilerleyebiliyor 🙂 ikinci, üçüncü, dördüncü dalış derken taşın arkasına yanına her yere baktım ancak balık görünmüyor ve şişe ulaşamıyordum.

Şişin sıkışmadığını biliyordum. Şişi tutan şeyin balık olduğunu bildiğimden biraz özenli davranıyordum ancak denemeler hep başarısız oluyordu. Uzun tüfekle 2. atış yapmayı düşündüm ancak bir kez daha deneme yapmak istedim.

Bir dalış daha yaptım bu sefer misinaya iyice asıldım bu sırada balık şişte patırdadı ve bir boşluk oldu. Şişi kendime doğru çektim ve şişe elim ulaştı ancak balık kendini yine sıkıştırdı. Bu işin beni uğraştıracağını bildiğim için yukarıda hem iyi dinlenmiş hem de iyi nefeslenmiştim.

Şişi son bir kez diğer elimle taştan destek alarak dışarı doğru çektim ve balık gelmeye başladı. Balığı dışarı zor bela aldım ve ne göreyim. Şişte 2 tane şeytan var 😀

Zıpkınla Şeytan İzbir Avı

Bir atışla iki şeytan vurmuşum 🙂 Bu arada özel olarak sipariş ettiğim 70 cm lik taş altı tüfeğim görevini layıkıyla yaptı. Üzerindeki kombinasyonu ve tüfekle ilgili hoşuma giden ve gitmeyen bazı noktaları İnceleme yazısı içerisine ekleyeceğim.

zıpkınla şeytan avı

Sonuç olarak Bir aslan ve 2 şeytan ile bu kadar yeter diyerek dönüş yoluna geçtim. Daha güzelleri sizlere kısmet olsun. Herkese kazasız ve bol avlı dalışlar dilerim. Taş hanisi (çakal-şeytan-izbir) balığı ile ilgili detaylı bilgi edinmek isteyen arkadaşlar Forumdaki Balık Türleri isimli bölümdeki Taş Hanisi isimli konuya göz atabilir.

 
Gönderildi : 16/09/2020 00:42
İlker İnal
(@devrencik)
Mesajlar: 130
Üye Palazı
 

@can Tebrikler nefesine sağlık mükemmel bir av olmuş. Bir değil iki balık birden bayağı zorlamış olmadı. Bu Aslan balığını ben de hemen her dalışta görüyor ama cesaret edemiyorum. Canlı bir uygulama yaparak nasıl kesiliyor nasıl temizleniyor öğrenmem lazım. Sonuçta istilacı ve zararlı bir tür. Tadı da güzelmiş denk geldi mi yakalamak lazım.

 
Gönderildi : 16/09/2020 06:59
Barracuda reacted
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 779
Yönetici Forum Yönetimi
 

Tebrikler Admin Beyağabey, biz seni dalışı bıraktı diye duyduyduk 🤣 🤣

 
Gönderildi : 16/09/2020 10:26
muhsin5791
(@muhsin5791)
Mesajlar: 160
Üye Palazı
 

Tebrikler , nefesine sağlık.

 
Gönderildi : 16/09/2020 12:03
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@devrencik aslında dikenleri keserken video çekecektim ancak ilk aslan deneyimim olduğundan önceliği güvenliğime verdim 🙂 bidahaki dalışta video da çekerim. Tşkrler daha güzelleri sana denk gelsin.

@zencuk bir anda gaza geldim 🙂 şimdi bu balıkları tüketene kadar dalışa gitmem sonraki dalış her halde 15-20 günü bulur 🙂

@muhsin5791 tşkler daha güzelleri size kısmet olsun 👍

 
Gönderildi : 16/09/2020 14:02
Abit Ayan
(@abit-ayan)
Mesajlar: 218
Üye Palazı
 

@can Can ustam tebrik ediyorum seni bu berbat sularda çok güzel av yapmışsın bir denk getiremedik aslında birlikte gitsek şansın bulaşacak inanıyorum 🙂

 
Gönderildi : 18/09/2020 16:15
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@abit-ayan teşekkür ederim. Daha güzelleri sana kısmet olsun. sen hafta sonu ben hafta içi müsait oluyorum bu nedenle Bir türlü dalışa gitmek Ancak ilk fırsatta bir dalış planı yapalım 👍

 
Gönderildi : 18/09/2020 16:40
Abit Ayan reacted
Abit Ayan
(@abit-ayan)
Mesajlar: 218
Üye Palazı
 

@can üçlü voltranı oluşturacağız az kaldı 🤣

 
Gönderildi : 18/09/2020 16:43
Barracuda reacted
tuncay
(@tuncay)
Mesajlar: 26
Yeni Üye
 

@can üstad nefesine sağlık. balıklar harika görünüyor. kısmetli adamsın ayrıca. bir balığa sıkınca, ikinci de bonus olmuş resmen 🙂

 
Gönderildi : 18/09/2020 17:00
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@tuncay ilk defa başıma geldi 🙂 teşekürler kısmetiniz bol olsun 👍

 
Gönderildi : 18/09/2020 18:12
Hasan Atay
(@hsn-ty)
Mesajlar: 281
Üye
 

@can. Çok güzel. Nefsine sağlık Can Ustam harikasın tebrik ederim 👏👏👏👏

 
Gönderildi : 23/09/2020 09:40
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@hsn-ty sağol abi senin av tarzına kaymaya başladım yavaştan inşallah devamını getirebilirim 🙂

 
Gönderildi : 23/09/2020 09:43
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Tebrikler kaptan nefesine sağlık Tas altı güzeldir devamını bekleriz :)))

 
Gönderildi : 23/09/2020 10:15
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@ridvan ayda bir dalış yapan bir zıpkıncı olarak devamı inşallah gelir diyelim abi 😀 teşekkürler

 
Gönderildi : 23/09/2020 10:52
eengin
(@eengin)
Mesajlar: 7
Yeni Üye
 

@devrencik Abi ben bıçakla kesiyorum makas taşımak zor geliyor. Bıçak yeterince keskinse işaret parmağını dikenlerin arkasına dayayıp bıçağı bastırırsan pıt pıt kopuyor. Zehir konusuna gelince 1 senedir avlıyorum çok kez soktu. Bir keresinde 4 kez arka arkaya soktu parmaklarımı. Acısını sokar balığının 2 katı olarak tarif edebilirim biz alışkın olduğumuzdan tabi 1 dakika sızlayıp geçiyor ama güçsüz bünyelerde etkisini bilemem. Kafasında dahi iskorpit gibi dikenimsi sivri çıkıntıları var fakat onlar acıtmıyor sadece batıyor. Tadına gelince ıskarozdan sokardan lezzetli neredeyse grouperlara yakın bir lezzeti var boş geçmeyin derim zaten zorlasan elinle bile tutarsın hayvan özgüvenli kaçmıyor :D.

 
Gönderildi : 19/11/2020 00:55
Barracuda reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account