Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

İlk kofanam ve hikayesi

5 Mesajlar
3 Üyeler
8 Beğeniler
1,330 Görüntüleme
Mehmet Bal
(@mehmetbal-35)
Mesajlar: 6
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

İlk kofana mı vurdum kara kıyı avında fakat bana 1 şişe mal oldu.:) 1.5 mt suda güneş kavuşmasına yakın kıyı kıyı ilerlerken ilk önce beni farketmeyen 2 li olarak karşıma çıkan kofanalara taşın arkasına geçtiği esnada hızla akarak yaklaşıp zıpkınımı uzatmış çıkmalarını  beklerken, birden ani bir fake ile turnistan yapıp bir önceki taşın arasından çıkarak uzaklaşmaları  bir olmuş, ve beni derinden yaralamış akan göz yaşlarım maviliğe karışmıştı:)

Moralim bozulmuş bitik vaziyette ilerlerken asıl hedef balık sargozları görmek bile  beni pek heyecanlandıramıyordu. Derken; açıktan önüme doğru aniden süzülüp gelen 3 adet daha kofana beliriverdi karşımda. Patlak patlak ve meraklı bakan gözleri ile resmen kesişiyorduk bu cesur hayvanlarla . Usulca zıpkını hedefe doğrultup içimden de kendime güzel at!diye tembihliyor iken, otomatik pilot devreye girip düşürdü tetiği.

Usulca akan o balık tabi can havli ile kum taş karıştırdı biraz orayı,ve  az ileride iki taş arasına sıkıştırdı şişi.hafiften üst kaçan bu atış ilk anda gördüğümde, cabınışları ile  yırtacak görüntüsünde iken, hızla yaklaştığımda yanına, balığın  omurilik kuyruk boyunca şişlendiğini fark ettim. Ve biraz rahatladım. Bıçakla söndürdükten sonra dizgiye takıp avı bitirip çıktım sudan.

Eve döndükten sonra tatlı su ile malzemelerin temizliğini yapar iken şişin mekanizmaya giren tarafındaki bombe gözüme çarptı, ve şişi çıkarıp yamuk bölgeye dizimin üzerinde hafif bir bası daha uygulamaya çalışır ikeen;  şiş elimde 2 parça oldu.çentik yerinden kırılmıştı. Hemen aklıma; balığın atış sonrası sıkışan  şişi esnetecek denli kelebeğe doğru cabınış sahnesi geldi. Yapacak bir şey yok yeni bir şiş zamanı geldmiş demek ki. Ama kısa sürede yaşadığım adrenalin ve mutluluk değişilmezdi. Ki Çentik bölümünün en zayıf yer olduğunuda forumda okuduğum halde yapmıştım bu şiş düzeltme girişimini. Artık çok geç.

Hayatta her şey en iyi  tecrübe edinilerek öğreniliyor. Deniz beni çok mutlu ediyor.değim yerinde ise gözlük suya değdiği an her şeyi unutup ayrı bir dünyaya dalıyorum resmen. Kimi kutsal su alkolle kimi farklı hobi veya alışkanlıklarla yapıyor bu meditasyonu. Yıllardır faal kara avcılı ile uğraşıp, deniz dünyasına geç dahil olmuş olmanın pişmanlığını da yaşamıyor değilim. Forumdaki yazılan her türlü anı ve enstantane eri özellikle benim gibi yeni başlayan veya başlayacaklar için çok faydalı buluyorum.

sürçü lisan ettik isek affola. Daha iyileri sizlerin olsun.dalın sağlıcakla.

20210731 204049
 
Gönderildi : 01/08/2021 15:48
kaanc, Alper, Passiontripmaster and 2 people reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@mehmetbal-35 biraz masraf açsa da bu kofanaya değer diye düşünüyorum 🙂 Her dalışımda inşallah karşıma çıkar diye dua ettiğim tek balıktır kendileri. Korkusuzca gelişi yırtıcı bakışları hafif açık çenesinden gösterdiği jilet gibi dişleriyle tam bir avcı. Nefesinize sağlık. Av günü hatırasıyla güzel paylaşım olmuş 👍

 
Gönderildi : 02/08/2021 07:27
Mehmet Bal
(@mehmetbal-35)
Mesajlar: 6
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@can çok sağolun. Bu platform için verdiğiniz emek, ayırdığınız zaman için sizlere ayrıca teşekkürü borç bilirim. Sayenizde zıpkın avcılığı ile ilgili damıtılmış bilgi ve tecrübelere ulaşmak çok kolay.

 
Gönderildi : 02/08/2021 20:34
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 
Gönderen: @mehmetbal-35

@can çok sağolun. Bu platform için verdiğiniz emek, ayırdığınız zaman için sizlere ayrıca teşekkürü borç bilirim. Sayenizde zıpkın avcılığı ile ilgili damıtılmış bilgi ve tecrübelere ulaşmak çok kolay.

Rica ederim. Bilgi paylaşımı ve yardımlaşma ortamı sizlerin katkılarıyla hayatına devam ediyor. Bende hem dalışa gitme açısından hemde forumda içerik üretme adına eskiye nazaran performans kaybı var 🙂 yaşlanıyorum galiba 😀

 
Gönderildi : 04/08/2021 06:02
Mehmet Bal reacted
Passiontripmaster
(@sonertas)
Mesajlar: 178
Zıpkıncı Forum Yönetimi
 

Öncelikle maşallah güzel av yapmışsınız ve anlatiminizla anı yaşattığınız için teşekkür ederim. Bu arada bazı şişler celiginden dolayı çok kirilgandir bu tip şişlerde keskin yamuklari düzeltmek için mengeneye bağlayıp lazer Çakmak dediğimiz oksijen kaynağı gibi olan çakmakla yapılan yeri iyice ısıtarak kırmıZı olana kadar tutun. Sonra kizginken düzeltip su verin tekrar sertlesmesini sağlayın

 
Gönderildi : 07/08/2021 03:25
Mehmet Bal reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account