Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Dev aslan balığı

3 Mesajlar
3 Üyeler
6 Beğeniler
672 Görüntüleme
kaanc
(@kaanc)
Mesajlar: 58
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Bu sabah dün belirlediğimiz yere hızlıca gittik, akşamdan şişi biraz düzeltmiştim hedefim yine tral avlamaktı.

büyük isparoz’a attım ama şiş ıskalayıp kayaya çarptı ve çok acayip yamuldu ,_,

vidalı bir şişmiş sanırım vida kısmından yamulunca ne kadar uğraşsam da düzeltmedim. Biraz düz gibi görününce ava devam ettim, bol bol ıska atıp gezerken büyük bir kaya gördüm, ardında kesim büyük balık vardır diyerek sessizce üstünden uzandım aşağıya gerçekten de 4 tane iri boy tral beni görünce şaşırdı ve kaçmaya başladı en yakınındakine nişan alıp attım fakat yine ıska. 
bugün balık istikakımızın kalmadığını düşünüp dönmeye başlarken dev gibi kanatları gördüm kayaların arasında.

uzun zamandır aradığım, zıpkına başlama sebebim olan aslan balığının en irilerinden birisi taşların arasındaydı. Tam üzerine gelip bir tane attım ve yamuk şişim ile ıskaladım.

Saklandığı yerden beyaz tüylerini görüyordum, tam görüş alınması mümkün olmayam bir kayalıktaydı ama orada duruyorsa bir şekilde vururum diye düşünüp zıpkını tekrar kurdum. 
şişim yamuktu ama balık da büyüktü, bir yerinden denk getiririm diyerek daldım ve tam göz hizasından balığı görmesem de kuytuyu ortalayarak attım, ardından şiş dimdik kaldı öyle, yukarıdan misinayı çekiştirsem de kıpırdamayınca taşa takıldığını düşündüm, en kötü kelebeği kırıp şişi alırım diyerek dinlenmeye başladım ve üzerinde kakıç olan bıçağımı elime alıp daldım, kakıcı geçirip şişi azıcık çevirdim ve hareket ettiğini gördüm, biraz daha sağlam tutup çekince şiş geldi, ucunda dev aslan balığı ile beraber. Balık tam solungacından vurulmuş, kelebek açılmış.

Solungaçlarından vurulduğundan balığı söndürmeye gerek olmadığını düşündüm ve kıyıya götürmek için zıpkının ucu ile destekleyip kıyıya kadar gittim.

balığı şişte kıyıya çıkarıp makasla dikenlerini kestim.

şimdi tavada pişmek için bekliyor.

ben de yeni bir şiş ve yedek bir zıpkın bakıyorum, çünkü tek zıpkın ile uzak yerlere av için gitmek iyi bir fikir değilmiş, 105-110 cm’lik ikinci bir zıpkın şart, aslan balığı olmasaydı yamulan şiş ile gerisin geriye dönmek durumunda kalacaktık.

6A474DE1 964C 4C9F A8D4 46FD746FCD5C
EE8EB5B5 0122 4061 8AD8 73BA65112727
9E8E75FA 8020 42DA BA01 C677253E0164
CC3CDF41 0CDA 4EE6 AF00 56B3AB64AAB4
 
Gönderildi : 19/09/2021 11:12
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@kaanc aslan balığı eti beyaz ve bana göre çok lezzetli bir balık. iri bireylerine denk gelirsem asla affetmem 🙂 Nefesine sağlık 👍👏

 
Gönderildi : 19/09/2021 15:14
kaanc reacted
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Nefesine sağlık .Nacizane uzak meralarda imkan dahilinde yedekli malzeme ile gitmek gerekir günlerce beklediğiniz o anda malzemesiz kalıp dalışı yarıda bırakmak helek onlarca yüzlerce km gidip boş dönmek haftanızı belkide o ayınızı zehir edecektir …

 
Gönderildi : 19/09/2021 17:39
Barracuda and kaanc reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account