Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Zıpkın lastiği markaları ve reaksiyonları

4 Mesajlar
4 Üyeler
10 Beğeniler
3,884 Görüntüleme
Mesajlar: 16
Konuyu Başlatan
(@enderce22)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Öncelikle forumunuzu çok beğendim uzun zamandır okuduklarımdan faydalandım bu değerli bilgileri paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Av maceralarımı saroz körfezinin kuzeyinde Edirne kıyılarında gerçekleştirmekteyim bu bölgede dalan arkadaşlarla buluşup görüşüp bilgi paylaşımı yapıp birlikte dalış yapabiliriz. Kullandığımız zıpkın markaları için oluşturulan anket benzeri zıpkınlarımızda kullandığımız lastiklerin markalarını ,çapını ve size verdikleri sonuçları yada elastikliği açısından kendi yorumlarımızı yaparsak yeni başlayan arkadaşlara faydalı olacağını düşünüyorum lastik ömrü lastik yıpranması iyi bir kombinasyon için önemli olduğundan herkesin kendi lastiklerini değerlendirmesi faydalı olacağını düşündüm. Ben bu yıl çift 15 primeline lastikleri deneyeceğim ilk başlarda lastiklerin sert olacağı söylendi gerçekten kurulum aşamasında sertler ama dalış yaptıkça yumuşayacağını düşünüyorum birde soğuk su hakkında olumsuz düşünceler var onu deneyip göreceğim tüm forum üyelerinin kullandığı lastikler hakkında yorumları yeni yapacağımız alışverişlerde bizler için önemli bir bilgi olacağını düşünüyorum herkesin bu başlığa katılımını bekliyorum nefesinize sağlık iyi günler .

Yanıt
3 Adet Yanıt Var
Abit Ayan
Mesajlar: 218
(@abit-ayan)
Üye Palazı
Katılım : 4 sene önce

Merhaba, aramızda çok usta zıpkıncı arkadaşlar var onlar varken lastik kaliteleri hakkında yorum yapmayı kendi adıma doğru bulmuyorum fakat kendim kullanıp denediğim lastiklerin bende bıraktığı etkilerden bahsedecek olursam. 90lık tüfek (Diverman) çift 14mm primeline lastikleri kurulum aşamasında oldukça yumuşak ve bu yumuşaklığa rağmen sert atışlar yapabiliyorsunuz. ömrü konusuna yorum yapamayacağım. phatos tnt 15mm lastik kullanmaktayım 75lik tüfeğimde çevirme lastik olarak muazzam kalitede gerek yumuşak olması gerekse toparlanma hızı katsayısına göre ve şiş gramajına göre güzel hesap edildiği takdirde yaz kış kullandım yani dört mevsim kullanılabilecek kalitede bir hamura sahip benim gözlemlediğim tek kusuru taş altı avlarında lastiğin kurulu vaziyette ve atış anında lastiğin kaya ile olan mesafesini kayaya gelmeyecek şekilde ayarlayıp atışlar yapmak zira balığı gördüğümüz an balığa odaklanıp atışı tamamlamak isteriz. kısacası lastiği palamuta yakın yerden yaralayıp kısaltmak zorunda kaldım. diğer lastiklerde buna benzer sorunlar yaşamadım.kullanacak arkadaşların özenle kullanası gereken kaliteli bir lastik sağlıcakla dalın.

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1202
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Aramiza hoş geldiniz.

  Lastikler elastikiyetleri aslında birazda göreceli bir kavramdır. Kimisi agasonu kimisi taş altını sever mesela. Lastiklerde aynı böyledir.  Kimisi sert lastiği sever kimsi yumuşak lastikleri.

Kaucuktan imal edildikleri için için soguk ve sıcakta dirençleri farklidir. Yaz ve kış farklı  (marmarada deniz suyu sıcaklıklari yaz ve kış arasında 20 derece ) cift lastiklerde fark gozle görülecek kadar anlaşılabilir oluyor. Soğuk havalar da genleşme daha az olacağından daha seri ve menzilli atışlar mümkün. Yazın ise genleşen lastigin menzili biraz  daha düşmektedir.  Çift lastik kullanılan zipkinlarda yaz ve kış olmak uzere iki farklı kat sayıda lastik kullanmak yada kısın kullanılan lastikler  azda olsan eskiyecegi için biraz daha fazla kat sayı ile kesip kullanilabilir.

82 lik pathos pro da 120cm  6.50mm çentikli sis ve 50-52 cm 18mm bleu lastik ile başarılı menzilli atışlar yapıyorum

Sağlıcakla Dalin.. daha farklı sorularınız olursa biz buradayız

SpearfishingTurkey ailesi ;

Yanıt
Mehmet Reyhanoğlu
Mesajlar: 326
(@sarimehmet)
Üye
Katılım : 4 sene önce

Çok çeşit lastik kullandım ince kalın tek çift fakat aralarında en beğendiğim performans cressi pure çift 14mm 140 cm pathos 6.50  3.2 kat sayısıyla çok başarılı atışlar yaptım 14 mm tercih meselem kurulumu çok rahat birde 105cm aleminyum tüfeğime tek 17.5 bleu power 130mm patos şiş kullanıyorum ondanda memnunum

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account