Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

[Çözüldü] Rebel 85 kapalı kafayı açık kafaya çevirme, lastik hesabı ve marka tavsiyesi

10 Mesajlar
5 Üyeler
9 Beğeniler
2,808 Görüntüleme
Mesajlar: 35
Konuyu Başlatan
(@ozbaltus)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Merhaba, apnea rebel 85lik kapalı kafa tüfeğimi daha iyi nişan alabilirim düşüncesiyle açık kafaya çevirmeyi düşünüyorum. Şişi değiştirmeden mevcut metal palamutla kullanıp kaplinli çevirme lastik ve açık kafaya çevirme aparatı almayı düşünüyorum. Sorum şu; apneanın satılan açık kafası direk benim tüfeğe uyar mı, yani internetten sipariş verip kendim takmayı düşünüyorum. İkincisi hangi marka ve ne uzunlukta kaplinli çevirme lastik almalıyım? Henüz açık kafayı takmadığım için germe mesafesini ölçemedim. Mevcut şiş çentikli orijinal 6.5mm 130 cm herhangi bir eğiklik olmadığı için kullanmaya devam etmeyi düşünüyorum. Lastiği kurması çok zor olmamalı. Mevcut haliyle 90 cm germe mesafesiyle 18mm 22cm free sub lastik kullanıyorum, uzak atışla işim olmadığı için lastikten memnunum.Genelde 3-5mt lerde geziniyorum.

Teşekkürler.

Yanıt
9 Adet Yanıt Var
5 Adet Yanıt Var
gkhnkck1990
(@gkhnkck1990)
Katılım : 4 sene önce

Üye Palazı
Mesajlar: 329

@ozbaltus

usta bu kapalı kafa açık kafa ne oluyor . ve artıları eksileri hakkında biraz bilgi verebilir misiniz / teşekkürler.

Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@gkhnkck1990 merhaba. @ozbaltus açmış olduğu konuyu dağıtmamak açısından sizin vesilenizle diğer üyelerimiz için de bir bilgilendirme yapmak istedim.

Forum menüsündeki (üst menü) Forumlar yazan yeri tıklayarak forum anasayfasına ulaşıp başlıklar altında merak ettiğin konularda araştırma yapabilirsiniz.

Sormuş olduğunuz konu ile ilgili Su Altı Tüfekleri-Zıpkınlar isimli bölüm içerisinde Zıpkın Çeşitleri ve Zıpkın Seçimi isimli yazıda kapalı ve açık kafa tüfekler ve daha birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.

Nokta atışı sorularınız için Soru-Cevap isimli başlık altındaki uygun bir bölüm içerisinde yeni konu açabilirsiniz.

Yanıt
gkhnkck1990
(@gkhnkck1990)
Katılım : 4 sene önce

Üye Palazı
Mesajlar: 329

@can tamamadır adminim sağ olasın. baya gezdim forumda , müsait oldukça da geziyorum fakat o kadar çok güzel konular var ki bazen okumaya yetmeyen zamanıma karşılık acele edip merak ettiklerimi sorasım geliyor .

iyi forumlar.

Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@ozbaltus Merhaba sorularınıza bildiğim kadarıyla tek tek cevap vermeye çalışacağım.

Apneanın satılan açık kafası direk benim tüfeğe uyar mı ?

Apnea rebel çok uzun bir zamandır piyasada olan ve en çok kullanılan tüfeklerden birisi. Benim de ilk zıpkınım oluyor kendisi 🙂 Ancak ben bu tüfekte hiç kafa değişimi yapmadım. Aynı markaya ait zıpkın aksesuarlarının birbirine uyumlu olacağını tahmin ediyorum.

Şuanda satışta olan 2 tip açık kafa var. Birisi o ringli diğeri o ringsiz. Borunuz eski tip tapalı türden değilse direkt olacağını düşünüyorum. Kesin bilgisi olan arkadaşlar varsa konuya ekleme yaparlarsa daha iyi olacaktır.

Hangi marka ve ne uzunlukta kaplinli çevirme lastik almalıyım?

Normalde kesin sonuç için zıpkının kafasındaki lastik deliğinden çentiğe ölçü almak gerek. Tahmini olarak 18 mm 50 cm boyunda bir lastik yeterli olur diye düşünüyorum. Lastik markası olarak 18 mm Primline (orjinal), 18 mm Cressi S45 ya da 17.5mm Bleu Power lastikleri tavsiye edebilirim.

Yanıt
(@ozbaltus)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 35

@can Merhaba, cevap için teşekkürler.Ben de apneanın açık kafasını tapalı eski model kalamar rebele nasıl monte ettiğimi anlatayım.Öncelikle direk kapalı kafayı sök yenisini tak şeklinde olmuyor,çünkü mevcut kapalı kafanın boruya montaj kısmı dişi tipte yani borunun üstüne geçiyor, ama apneanın her iki açık kafası da erkek tipte yani borunun içine giriyor ama bu sefer de içerdeki tapaya değdiği için aparatın ucunu bir kaç santim ince bir testereyle kısaltmak gerekiyor.

Bu durumda aparat tüfeğe monte edilmiş oluyor ama bu sefer de aradaki borunun dış kısmı ,yani şiş kanalı açıkta kalıp arada boşluk olmuş oluyor. Buraya da eski kapalı kafanın borunun dış kısmına geçen kanallı kısmını ince testereyle kesip takarak çare bulabildim. Alttaki küçük vidayı da borunun iç ve dışındaki her iki parçayı da tutması için daha uzun (2cm) gibi bir paslanmaz vidayla değiştirmek gerek. Sonuç olarak oldu ama bu kadar da uğraştırması hiç hoş değil, firmanın eski model tapalı tüfeklere direk vidayla kolayca takılabilecek şekilde aparat üretmesi gerekirdi. Forumlarda bir yerde free subın açık kafasınının dişi tipte olduğu için direk uyduğu yazılmış benim gibi durumda olanlar için o alternatif de değerlendirilebilir.

Montaj sonrası tüfekteki mesafeler belli olduğu için sanırım lastik hesabı şu an daha sağlıklı yapılabilir. 85lik tüfeğimde önceden kapalı kafa kaplindeki lastiğin başladığı yerden son çentiğe kurma mesafesi 90cm iken şu an şiş ucundaki deliğin ortasından son çentiğe olan mesafe 95 cme çıktı. Bir öndeki delikle arasında yaklaşık 2.5 cm fark var. Burada farklı bir sorum daha olacak, çevirme lastiği uçtaki deliğe mi takıcam yoksa berideki deliğe mi?

Forumlarda bir yerde uç taraftaki lastiğe takılırsa lastiğin şişle açısı daha az olduğundan isabet oranı arttığından bahsedilmiş, ayrıca daha fazla germe mesafesi olması avantaj değil mi.Forumlarda farklı lastik hesapları, katsayılar,kaplin boyları vs  kullanıldığı için insanın kafası karışıyor, bana güzel bir lastik hesabı yapabilirseniz çok sevineceğim.Çevirme lastiği şimdilik kaplinli almayı düşünüyorum.

Şiş 6.5mm 130cm

Uç delikten son çentiğe mesafe 95cm

Metal palamutlu kaplinin lastiğin başladığı yerden çentik tutma yerine kadar boyu: 8cm

Teşekkürler

acıkkafa1
acıkkafa4
acıkkafa2
acıkkafa3
Yanıt
Barracuda
Mesajlar: 2723
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce
Gönderen: @ozbaltus

free subın açık kafasınının dişi tipte olduğu için direk uyduğu

Aslında tek başına bu bilgi bile tapalı (eski tip) borulu apnea rebel tüfeği olanlar için altın değerinde. Erinmeden resimli ve çok detaylı bir şekilde bizlere bilgi verdiğiniz için çok teşekkürler. Maalesef sosyal medya bizi şipşakçılığa alıştırdı. İki kelime yazmak bile zor geliyor artık 🙂 Emoji atarak geçiştiriveriyoruz çoğu yorumu.

Tapalı borular için dişi tip bir açık kafa olmaması geçekten çok enteresan. Gerçi tapalı boru sistemi artık kafa ve kabzelerde yerini o ringli tipe bıraktığından dolayı yedek parça konusu sıkıntı yaratabiliyor.

Sizin çözümünüz de güzel olmuş elinize sağlık. El yeteneği olan insanlara çok özeniyorum. Forumdaki arge bölümünu coşturacağınıza eminim 😀

@ozbaltus sorun ortadan kalktıysa konuyu "Çözüldü" olarak işaretlerseniz sevinirim. 

Yanıt
2 Adet Yanıt Var
(@ozbaltus)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 35

@can Merhaba, Tavsiye ettiğiniz markalar baya yüksek fiyatlı, 18mm primeline internette satılan yer göremedim. Başka tavsiye edebileceğiniz alternatif var mıdır? Bir de alacağım lastikte uzunluk hesabını yaparken  hangi katsayıyı kullanmam lazım(3.5-3.4),markaların katsayıları değişebiliyor deniyor. Son olarak metal palamut yerine çentikli şişi eğeleyip ip palamuta geçmemi önerir misiniz. Teşekkürler.

Yanıt
sohayli
(@sohayli)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 96

@ozbaltus 18 mm lastikte 3.1-3.2 gibi olur katsayılar genelde. Alacağınız yere germe mesafesini verirseniz onlar size en doğru boyu söylerler. lastikler maalesef artık çok pahalı.

Yanıt
Mesajlar: 44
(@bnym55)
Yeni Üye
Katılım : 3 sene önce

benimde sorum olcak. şişde gül dikenmi yoksa elmas kesım mı almak daha iyidir

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account