Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Diverman 75 tek - çift lastik

5 Mesajlar
3 Üyeler
8 Beğeniler
1,780 Görüntüleme
Mesajlar: 2
Konuyu Başlatan
(@tatare)
Yeni Üye
Katılım : 3 sene önce

Herkese iyi aksamlar sağlıklı dalışlar, dalış işine yeni yeni başlıyorum, 75 diverman 18mm tek lastik kapalı kafa bir zıpkın aldım ama kurmak yeni başlayan biri için dert tabi ki suda (bunu belirtmem gerekiyor haklı olarak herkesin ilk aklına tehlikeli olduğu geliyor)  kurmaya çalıştım ama maalesef kaç kez denesem de başarılı olamadım.

sorum şu; bu zıpkına 16mm kaplinli bir lastik alıp uzun 16mm kısa 18mm olarak kullanmak mı daha mantıklı, yada 14 mm iki takım lastik alıp 18mm lastikleri ileriki bir zamanda kullanmak ümidiyle yedeğe çekmek mi?

Yanıt
4 Adet Yanıt Var
2 Adet Yanıt Var
zencuk
Forum Yönetimi
(@zencuk)
Katılım : 4 sene önce

Yönetici
Mesajlar: 778

@tatare

Selamlar. Öncelikle imza kısımını doldurmanızı tavsiye ederim. Yaşınızı boyunuz kilonuz nedir? 75'lik zıpkını kurmak oldukca basittir. Tekniğinizde kesinlikle hata vardır. Suyun içerisinde satıhta uzanarak lastiğin kaplinlere yakın ucundan tutarak germelisiniz.

Farklı kalınlardaki 2 lastik ile randıman almazsınız. Ciddi sapmalar olur. 75'lik tüfekde çift lastiklede randıman almazsınız. 16mm lastik 6mm şiş ile kombin yapmak mantıklı olabilir.

Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@tatare Merhaba. Dalış sporuna yeni başladığınızı belirtmişsiniz. Tüfeğin üzerinde gelen 18 mm lastik biraz sert ancak bu tüfeği kuramama sebebi değil. Tüfek yeni, lastik yeni, siz yenisiniz 🙂 maddi durumunuz iyiyse lastik değişimi yapılabilir ancak bence mevcut lastikler yıpranana kadar devam edin. Su altı avcılığı sabır ve azim isteyen bir spor.

Zıpkın Avı Türkiye Forumda sualtı avına yeni başlayanlar için kategoriler halinde sıralanmış birçok yazılı-videolu kaynak bulunmaktadır. Örnek olarak zıpkın nasıl kurulur uygulamalı şekilde anlatım içeren bu videodaki anlatılanlara dikkat etmenizi öneririm. Ayrıca bol bol suda pratik şart.

Yanıt
Mesajlar: 2
Konuyu Başlatan
(@tatare)
Yeni Üye
Katılım : 3 sene önce

Verilen cevaplar ve tavsiyeler için teşekkür ederim. 3-4 aydır forumu ve benzer kaynakları takip ediyorum teknikler hakkında teorikte bilgi sahibiyim ama pratik tabii ki epeyce farklı biraz daha pratik yapmaya çalışacağım, yine de gerekirse diye sormam gereken bir kaç şey daha var. ilki vidalı kaplinlerin belli bir standardı var mı yani A markalı kaplinli lastik, B markalı zıpkında kullanılabilir mi? yoksa illa aynı zıpkın yada zıpkın kafası üreticisinin ürettiği kaplin mi olmalı elimizde. ikinci olarak da lastiklerin katsayıları kalınlığa göre belirli bir sabiti var mı yoksa her markanın kendine göre ayarladığı bir şey mi?

Yanıt
Barracuda
Mesajlar: 2723
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Rica ederim. Bu forumu hobidaşlar arasında bilgi paylaşımı ve yardımlaşma adına kurduk. Forum yönetimi ve tecrübeli üyelerimiz ve ilerde tecrübe sahibi olup yeni başlayan arkadaşlara yardımcı olabilecek onlarca üyemizle birlikte buradayız 🙂

Gönderen: @tatare

ilki vidalı kaplinlerin belli bir standardı var mı yani A markalı kaplinli lastik, B markalı zıpkında kullanılabilir mi? yoksa illa aynı zıpkın yada zıpkın kafası üreticisinin ürettiği kaplin mi olmalı elimizde.

 Kaplin ölçüleri standarttır. İstediğiniz marka lastiği alıp kullanabilirsiniz.

Gönderen: @tatare

ikinci olarak da lastiklerin katsayıları kalınlığa göre belirli bir sabiti var mı yoksa her markanın kendine göre ayarladığı bir şey mi?

Lastik marka ve modeline göre katsayılar değişmektedir.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account