İZMİT ten merhaba.
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

İZMİT ten merhaba.

8 Mesajlar
7 Üyeler
19 Beğeniler
1,620 Görüntüleme
Fethat 90
(@fert)
Mesajlar: 9
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

İzmit  merkezde ikamet  ediyorum ve burada gerçekten çok pişmaniyeci var.

Kısa  süredir dalış ve  zıpkınla  balık avı yapıyorum .

Güney de  neredeyse  evcilleştirilmiş İzmit körfezi,  kuzeyde hırçın Karadeniz var. Her iki denizde de görüş   son derece  sınırlı . Ege-Akdeniz bize  akvaryum gibi görünür. Havanın ve  görüşün nispeten iyi olduğu zamanlarda zevkli dalışlar yapmak mümkün .

Geleneksel ergenlik aktivitelerimizden olan dipten bir avuç kum çıkarma ile  başlayan dalış maceramı  Gölcük-Değirmendere de  Alparslan Kulakaç hocadan aldığım kurs ile anlamlı bir  seviyeye getirdim .

Çoğunlukla Kandıra ilçesi  ,Kefken pembe  kayalar  civarında dalış  yapıyorum . Şimdiye kadar  avlanmaktan ziyade becerilerimi geliştirmeye odaklandım.  Dalışa müsait av vaat  eden pek çok alan var.  Bildiğim verimli diyebileceğim bir  mera şimdilik  yok .  Dalış yaptıkca gözlemlerimi paylaşacağım .

Hoşçakalın ,kendinize iyi bakın.

 
Gönderildi : 23/05/2020 12:42
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 
@ferat-caboglu

Aramıza hoş geldiniz. Dalış eğitimi alarak başlangıç yapmanız çok iyi olmuş. Forumda dalış eğitimi almış üyelerimizin çoğunlukta olması serbest dalış ve zıpkın avı konularında bilinçli sohbetlerin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Lütfen forumu cep telefonu ekranınıza kısayol olarak ayarlayın. Bu şekilde tek tıklama ile forumu bir mobil uygulama gibi kullanabilirsiniz. Böylelikle forumu takip etmeniz kolaylaşır. Forum Kısayol Ayarı Resimli Anlatım

Ayrıca forum kullanımı ile ilgili tüyolar içeren  Forum Kılavuzuna göz atmanızı tavsiye ederim.

Forum içerisindeki başlıklar altında serbest dalış ve zıpkınla balık avı ile ilgili yeni başlayanlara yol göstermek amacıyla hazırladığımız yazılara ve videolu anlatımlara ulaşabilirsiniz.

Nokta atışı sorularınız için lütfen "soru-cevap" başlığı altındaki bölümleri kullanabilirsiniz. İyi Forumlar.

 
Gönderildi : 23/05/2020 13:10
2000watt reacted
Yigit
(@yigitt)
Mesajlar: 45
Yeni Üye
 

hoşgeldiniz aramıza. iyi forumlar, sağlıklı dalışlar 🙂

 
Gönderildi : 23/05/2020 14:06
2000watt and Barracuda reacted
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 777
Yönetici Forum Yönetimi
 

Selamlar, foruma güzel bir başlıkla giriş yapmışsınız 😆 İyi forumlar dilerim

 
Gönderildi : 23/05/2020 15:12
2000watt and Barracuda reacted
muhsin5791
(@muhsin5791)
Mesajlar: 160
Üye Palazı
 

Hoş geldiniz , keyifli paylaşımlar dilerim.

 
Gönderildi : 23/05/2020 15:31
2000watt and Barracuda reacted
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Merhaba hoşgeldiniz başka hocadan eğitim almama rağmen ikinci eğitimi alparslan hocadan almak için can atıyorum bi iki günümü harcayıp gidicem kısmetse ..Eğitimin zararı olmaz belki hoca farkı vardır diye düşünüyorum..Zira eksik kaldığımı düşünüyorum hatamın nerede olduğunu bilmiyorum korkularımdan dolayı bendenmi yaptığım hatalarmı var eğitimcimdenmi eğitimimdeki yanlışlardanmı bakalım merak ediyorum..

 
Gönderildi : 23/05/2020 18:04
2000watt and Barracuda reacted
Fethat 90
(@fert)
Mesajlar: 9
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@ridvan

Ben kursa sıfır  bilgi ve  sıfır  deneyimle  gittim .  Tüplü dalış  yapan bir  arkadaşımın hiperventilasyon ve  sığ  su  bayılması  uyarısı sonrası  araştırmaya  başladım .  Yakınımda  olduğu için hemen Alparslan hocaya başvurdum .  Hiç bir  malzemem yoktu . Yerli turist işi palet şinorkel takımı  dışında  bir  malzemeye  de  aşina  değildim.  Sağ olsun hoca  tüm ekipmanımı sağladı kurs  süresince. Uzaktan gelen kursiyerlere konaklama imkanı da  sunuyordu .

Nefesimi 30  sn  zor  tutuyordum kursun başında. Yavaş yavaş  adapte oldum . Kursun sonunda  10 metreye indim . Ne süre kaldım bilmiyorum  ama hoca  kolumdan çekmese yukarı çıkmak aklıma  gelmezdi.  O mutluluk hiç bitmesin istedim .

 
Gönderildi : 24/05/2020 22:24
Barracuda and 2000watt reacted
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Mesajlar: 529
Kıdemli Üye
 

@ferat-caboglu bende Alparslan hocanın öğrencisiyim.

gecen temmuz ayında eğitim aldım.iyikide almışım.şu yollar açılsa İstanbul'dan kısmetse eğitim dalislarina gideceğim.bence çok güzel bir tercih olmuş.aklima takılan bir soru olsa hemen sorarım ve cevabınida alırım bu konuda gerçekten şanslı hissediyorum kendimi.

Sizde foruma hoş geldiniz iyi forumlar dilerim.

 
Gönderildi : 24/05/2020 23:16
2000watt and Barracuda reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account