Deniz Korkum Ve İlk...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Deniz Korkum Ve İlk Avım (AKYA)

3 Mesajlar
3 Üyeler
2 Beğeniler
1,490 Görüntüleme
Lewanda
(@lewanda)
Mesajlar: 1
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Herkese selamlar ben Burak küçük yaştan bu yana denizde büyüdüm daha çocukken deniz çiyanlarını sokmalarına rağmen elimle tutar yengeçleri kayaların arasından söker çıkarır 10 - 15 metreye kadar dalar denizyıldızı çıkarırdım çocukluğumun yazları Marmaris İçmelerdeki Kampımızda geçti diyebilirim sabah gözümü açar açmaz denize atlar akşamaca çıkmazdım ama içimde hep dibini görmediğim derinlere ve yosunlara karşı bir korkum vardı... Hâlâ yenemediğimi fark ettiğim için artık başkalarından tavsiye almanın zamanı geldi diye düşündüm. Yalnız başıma denize girmekten ve dibini görmediğim yerlere gitmekten çok çekinir oldum bilinç altımda ve düşüncelerimde sürekli derinlerden gelebilecek şeylerin bana zarar verip veremeyeceğini düşünür oldum :/ zıpkın çok sevdiğim ama bir o kadar da çekindiğim bir tutku benim için. Denize karşı bu kadar ön yargılı ve korku doluyken elime zıpkın alıp derinlere gitmek ne derece doğru olur bilemiyorum açıkçası... Denizi çok sevmeme rağmen içindeki yaşama karşı hep bir çekincem olmuştur taşa yaklaşınca müren çıkar mı korkusu derine gidince köpek balığı denk gelir mi o gelir mi bu gelir mi korkusu kuma basıyorken mavi yengece parmağı kaptırır mıyım korkusu daha neler neler  şimdi düşünüyorum da çocukken o kadar denizi kurcalamanın sonucu olarak gördüğüm şeyler şimdi korkmama neden oluyor galiba... En korktuğum yerin en sevdiğim yer olması beni bu korkuyu yenmeye sürekli itiyor ama korkumu nasıl yenerim açıkçası bilmiyorum... Sürekli videolar izliyor ve forumlarda geziyor olsam da içimi pekte rahatlatabilmiş sayılmam... Hele ki en zararsız bildiğim yunusların bile kimi zıpkıncının korkulu rüyası olduğunu öğrendikten  sonra içimden "ulan bir yunus vardı güvendiğim oda bela çıktı " düşüncesine büründüm. Ama ne olursa olsun ben yarimden vazgeçmem! 😀 sevenleri birbirine kavuşturmak sevaptır lütfen sizinde zamanında deniz korkunuz vardıysa nasıl yendiğinizi yada korkularınıza rağmen kendinizi nasıl adapte ettiğinizi benimle paylaşırsanız sevinirim çıkmaz korkma denk gelmez demeyin yüzerken köpek balığıda gördüm... yunusta gördüm... fokta gördüm ... gördüm allah gördüm şu hayatta istediğim son şey zıpkınla atış yaptıktan sonra arkamda beliren 2 metrelik bir köpek balığı hele ki ilk av denemelerim esnasında yaşadığım talihsizlik beni biraz daha korkuttu diyebilirim.

İlk Avım AKYA

12 yada 13 yaşlarında yalvar yakar aldırdığım 35 lik zıpkın ile evde mukavva ya çizdiğim balıklar üstünde atış talimi yaparak hobiye başladım. Arkasına minder koyduğum mukavva paramparça olduktan sonra minderin aslında duvarı korumadığını şişin minderi delip duvarı mahvettiğimi fark ettiğimde bir yandan baba korkusu bir yandan da vay canına çok güçlü çok iyi zıpkınım var düşüncelerine kapılmıştım... 😀 İnternette zıpkınla nasıl avlanabilirim diye araştırırken Tam hatırlamıyorum Jack Bueno muydu neydi neyse öyle birinin türkçeye çevrilmiş agaşon nasıl yapılır nasıl nefes tutulur eğitimini biraz okuduktan yaklaşık 1 hafta sonra sonunda artık Marmaristeydim ve zıpkınla dalmak için sabırsızlanıyordum... Kampa gelir gelmez zıpkınımı kaptım ve önce kıyıda daha sonra kayalıklarda biraz gezdikten sonra bizim evin önündeki aniden derinleşen yere geldim aklıma okuduğum yazıdaki agaşon tekniği geldi ve ceplerime taş doldurup tekniği denemeye karar verdim... biraz nefeslenip 5 6 metre derindeki taşın üstüne yatıyor zıpkının kabzasını taşa bir kaç kez vurup bekliyordum ama ne gelen vardı ne giden... artık zıpkınla birşeyler yapamıyacağımı düşünüp umutsuzluğa kapılmaya başlamıştım ki bir kaç denemenin sonunda uzaktan çokta büyük görünmeyen iki kafa belirdi... o.O AmAN tanrım! iki tane git gide yaklaştıkça dahada büyüyen balıklar!! korkudan mi adrenalinden mi bilmem ellerim titriyor kalbim balıklar yaklaştıkça dahada sert atmaya başlıyor BALIKLAR DAHADA YAKLAŞIYOR VE BAAAMMM!!! İLK ATIŞIM VE!!!!!! oda ne! O.o benim duvarları delen dünyanın en güçlüsü olduğunu sandığım zıpkınım 30 belki 40 cm önüme düştü :O balıklar ani bir hareketle yan döndüler ve gördüğüm karşısanda şok oldum o küçücük kafalar meğersem ben kadar varmışlar bir anda her şey tersine döndü ve vurma hayalini kurduğum balıkların ikiside gözünü bana dikmiş etrafımda dönüyorlar !! zıpkını bıraktım kaçmaya çalışıyorum ki mayodaki ağırlığın beni tuttuğunu fark ettim... sen misin beni tutan hadi bakim o korkuyla nasıl asıldıysam mayoya yırta söke ayaklardan tekmeleye tekmeleye cıkardım anadan doğma son sürat karaya palet basarken beni gören ünlü bir antrenör olsa şuan olimpiyatlarda Türkiyeyi temsil ediyor olabilirdim...:D  allahtan ki daha kamp tam açılmamıştı pek gelen giden yoktu cır cıbıl eve koşmuştum aradan 10 11 yıl geçti ama o balıkların bana gelişlerini hiç unutmam inşallah bir gün donsuz değil onsuz çıkmayacağım denizden 😀 dinlediğiniz ve zaman ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim sevgilerim saygılarımla   :))

5 yildizli kamp paylasilamiyor

 Köy Hizmetleri Kampı (eski)

 
Gönderildi : 22/05/2020 04:46
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@teokstone öncelikle aramıza hoş geldiniz. Paylaşımınızı bir solukta okudum. Yazmayı, paylaşmayı ve muhabbeti seven hobidaşlarımızın forumdaki bu denli içten paylaşımları beni çok mutlu ediyor. Özellikle ilk av maceranız muhteşemdi 🙂

Geçen sene Marmaris-İçmelerde kullanım dışı olan bir kampa gitmiştim. Kamp kapalı ve atıl vaziyette ancak insanlar içerisinde çadır kurup kamp yapıyorlardı. Resimdeki yeri oraya çok benzettim. Kampın sahilinde bu dev kaplumbağa ile karşılaşmıştım. Marmarisi çok seviyorum. Her sene mutlaka ziyaret ediyorum.

Turtle kaplumbag
IMG 20190717 WA0005.fw

Ufak yaşlarda deniz ve deniz canlılarıyla bu kadar içli dışlı olup sonradan çeşitli korkulara kapılmak çok enteresan bir durum. Ancak zaman zaman hepimiz bu tip korkulara kapılabiliyoruz. Mesela benim başıma gelen bir olay nedeniyle bulanık su korkusu yaşadım. Ayrıca yüzeyi kum olan yerlere agaşona yatamaz olmuştum. Kısaca bahsedeyim.

Dalış günü deniz dibi çok bulanıktı. Yüzeyden 2 metre aşağısı adeta bir toz bulutu gibiydi. Dalışa geçine bir duman bulutunun içine giriyorsunuz ve dibe kadar göz gözü görmüyor. Dibe vardığını tüfeğin ucu kuma değdiğinde anlayabiliyorsun o kadar bulanık ! Neyse efendim ben yüzeyde nefeslendim. dalışa başladım. İnsan dibi görmeden dalarken ister istemez biraz tedirgin oluyor ancak ben sürekli bulanık sularda dalış yaptığımdan çok etkilenmiyordum.

Dibe varıp agaşon pozisyonu alacağım sırada önce elimin altında bir yumuşaklık hissettim. Bir anda ortalık toz duman oldu. Kumda yatan büyükçe bir votozun üzerine yatmışım 😀 Vatoz da ben de kalp krizi geçirdik. Çığlık mı attım suyun içinde bilmiyorum ancak tuttuğum nefesin yarısından çoğu ağzımdan kaçtı gitti. 7-8 metre derinlikten nasıl yukarı çıktığımı bilmiyorum. Yaşadığım korku nedeniyle ve suyun çok bulanık olmasından dolayı dalışı sonlandırdım.

Sonraki dalışlarımda özellikle bulanık sularda dalış yaparken enteresan bir tedirginlik-rahatsızlık ve garip bir ruh halinde olduğumu fark ettim. Dalışa odaklanamıyordum. Dip yapısı kum olan meralarda her dalışımda dibi görsem bile agaşona yatmadan önce tüfekle yüzeyi kontrol etmeye çalışıyordum. Agaşona yattığımda vatoz vs gelir mi diye tedirginlik yaşıyordum.

Bu ruh halimden dolayı bütün keyfim kaçmıştı. Ancak bundan kurtulmanın tek yolunun üzerine gitmek olduğunu da iyi biliyordum. Bir kaç hafta hiç istemesem su bulanık balık yok falan demeden haftada en az 2 dalış yaptım. Korkularımın üzerine gittikçe durumun hafiflediğini fark ettim. Özellikle ilk balığı vurduktan sonra iyice rahatladığımı fark ettim. Şansıma o dönemde çok güzel avlar yaptım. Dalış yaptıkça vatoz korkusundan eser kalmadı. Hatta agaşonuma gelen vatozlarla dalga geçer hale geldim.

Eğer kendiniz bu durumla başa çıkamıyorsanız bence bir uzman yardımı alın. Ancak kendimden bildiğim kadarıyla bu işi başarabilmek için korkuların üzerine gitmek gerekiyor. Çünkü dalış ve zıpkın avı çok değerli bir sportif aktivite. Forumda yazdığım belkide en uzun mesaj oldu 🙂 Sosyal medya platformlarında (facebook-instagram) olmayan forum muhabbetlerini bu yüzden seviyorum.

Not : Konuyu "Zıpkın Avı Teknikleri" bölümüne açmışsınız. Bu bölümde sadece zıpkın avına yeni başlayanlar teknik-taktik ve faydalı bilgiler içeren konuları paylaşıyoruz. Forumda açmış olduğunuz ilk konu olması ve içerik bakımından konuyu "Tanışma" bölümüne taşıyorum. Yeni konu açarak forum aktivitesine katkıda bulunduğunuz için teşekkürler. 

 
Gönderildi : 22/05/2020 09:21
gkhnkck1990
(@gkhnkck1990)
Mesajlar: 329
Üye Palazı
 

hikayelere bak muhteşem ötesi 🙂

 
Gönderildi : 28/07/2020 10:02
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account