Antalya, Aslan Balı...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Antalya, Aslan Balığı

6 Mesajlar
5 Üyeler
6 Beğeniler
1,339 Görüntüleme
kaanc
(@kaanc)
Mesajlar: 58
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Merhaba;

Uzun yıllardır antalya'da yüzüyorum, son 2 yıldır iyice artan aslan balığı popülasyonundan dolayı artık onları avlamaya karar verdim, (demre, kekova-kaş hattında görülmedikleri yer yok artık) henüz serbest dalış eğitimi almadığımdan zıpkın kullanmayı ve 5 metreden derine dalmayı planlamıyorum. hawaii zıpkını / polespear ile aslan balığı avlamayı planlıyorum. 
bu konuda yer ve malzeme önerilerine açığım.

 
Gönderildi : 16/07/2021 16:00
Wolfenstein reacted
Wolfenstein
(@wolfenstein)
Mesajlar: 291
Üye
 

@kaanc Kardeşim önerim normal bir zıpkın ile (Kurması kolay kısa bir zıpkın) şişinin üzerindeki kelebeği de kesip çıkararak sadece şiş yardımıyla vurman ve öldürmendir. Böylelikle balığa hiç temas etmeden çekerek şişinden çıkarabilir ve öldürmüş olursun. Avlamaktan kastettiğinin sadece öldürmek ve popülasyonu azaltmak olduğunu düşündüğüm için böyle yazdım. Başka niyetlerin var ise (Yemek gibi) çok dikkatli olmanda fayda var, zira dikenleri oldukça zehirli..

 
Gönderildi : 16/07/2021 16:28
kaanc reacted
kaanc
(@kaanc)
Mesajlar: 58
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@wolfenstein yemeyi de planlıyorum, zehirli ışınlarından korunmak için üç uçlu olan modeli kullanmayı planlıyorum. iyice alışana kadar tüm ışınları makasla kesmeden dokunmayacağım.

 
Gönderildi : 16/07/2021 16:33
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 775
Yönetici Forum Yönetimi
 

'ışın' tabirin hoşuma gitti. 😆 Pokemon mu bunlar 🤣 Bencede 75-60'lık standart bir zıpkın daha rahat olacaktır. Sadece bu balığı avlamayı düşünüyorsan. 3'lü bir uc kullanabilirsin. Kelebekden çıkartmasından daha kolay olacaktır. Belki bir şamandıra üzerine dizgi veya tel livar yüzgeçleriyle suda uğraşmanı önleyebilir

 
Gönderildi : 16/07/2021 22:46
ozansefer
(@ozansefer)
Mesajlar: 90
Yeni Üye
 

Merhaba standart şiş yerine kesinlikle 3 lü uç kullanmanı tavsiye ederim. Birde şişteyken dikenleri kesmek için güzel bir makas yanına tamamdır. birde şamandıraya dizgi tamamdır:) lezzetli balık öldürüp bırakmak tehlikeli akıntı kıyıya yüzen insanlara yada dalan başka bir dalgıca gelebilir. o yüzden öldürüm bırakmak biraz sakıncalı. hava kesesini de patlatmak gerek öldürüp salmak için. ama zıpkına başlamak için çok iyi bir balıktır 😀

 
Gönderildi : 18/07/2021 18:24
kaanc reacted
(@suaslani)
Mesajlar: 10
Yeni Üye
 

gayet lezzetli bir balık yukarıda yazmış arkadaşlar iyi bir makas acele etmeden sakin sakin bütün dikenleri kes bol yağda pişir afiyetle ye

 
Gönderildi : 10/09/2021 17:32
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account