Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

[Sabit] Yeni Başlayacaklara Tavsiyeler ve Malzeme Seçimi

3 Mesajlar
3 Üyeler
8 Beğeniler
1,629 Görüntüleme
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1202
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
Konuyu Başlatan
 

Su anda bu sayfayı okuyorsanız sizde bu spora gönül vermişsiniz ve muhtemelen malzeme arayışı içine girmiş durumdasınız. 

Bu spora başlarken malzeme seciminde dikkat edilmesi gerekenleri aşağıda kısaca sıralayalım.

Bütçe : Tercih ettimigimiz bu spor diğer sporlara göre ekipman fiyatlari bakımından biraz yüksek.  Spora ne kadar bütçe ayırdığımızda önemli bir konu. Çok ucuz malzeme bizi bu spordan sogutacagi gibi, Çok kaliteli ekipman alıp bu spor bana göre değilmiş dediğinizde ekipmanlarınizi satarken zarar etmemiş olursunuz.

Ekipmanlarınızı seçerken orta segmentte ekipman seçmeye bütçeniz dahilinde özen gösterin. Bu sporu yapmaya devam edebilirim bu spor  bana göreymiş derseniz elinizdeki ekipmanları elden çıkarmanızda kolay olacaktır.

Malzemeleri seçerken dikkat edilmesi gereken önemli bir etken hangi denizimizde av yapacağınızdır.  Gerek zıpkın, elbise  ve ağırlık seçimi gibi tercihler denizlerimize göre yapılmalıdır.

Zıpkın Seçimi ; Hangi denizde bu sporu yapmak istiyorsak zıpkınımızı o denize göre seçmeliyiz.

Örneğin;

Marmara Denizi:

Ege ve Akdeniz'e göre daha bulanık olduğundan uzun zipkinlar tercih edilmez. Marmara için ideal zıpkın seçimi 82lik-90lik zıpkınları tercih edebilirsiniz. Tecrübeniz arttıkça ve av stilinize göre farklı boylarda zıpkın kullanabilirsiniz.

Ege Denizi ve Akdeniz; Marmara denizine göre daha iyi su altı görüşü olduğundan daha uzun zipkinlar tercih edilmelidir. Bu denizlerimizde 82'lik ve 90'lik zipkinlar pek tercih edilmemektedir. Sebebi sudaki görüşün daha iyi olduğundan avinizin sizi daha uzak mesafeden farketmesidir.

Dalış Elbisesi, Eldiven ve çoraps seçimi; Bu Spora başlayacağınız en iyi aylar  Mayis-ekim arasıdır. Elbise secimi yaparken jarse - açık hücre (opencell) tercih edin. Bu aylar arasında denizlerimizde  göre 3mm ile 5mm arasında jarse elbise tercih edebilirsiniz. Sağlık açısından çorap gibi malzemeleri ikinci el. Tercih etmemeye çalışın.

Ağırlık ve Kemer Seçimi;

Örneğin; Marmara denizinde  5mm elbise ile  5m.(rakamlar örnek rakamlardir. boy, kilo, dalış tecrubesi ve elbise kalınlığına göre değişebilir.)  dalmak için 5 kg ağırlık gerekirken bu Ege'de 6kg ve Akdeniz'de 7 kg gibi  değişkenlik gösterebilir.

Kemer Seçimi; Marsilya tokalı kaucuk kemerleri terich edin. Örgü kemerler esneme yapmadigindan bu spora uygun değildir.

Palet Seçimi; Zipkinla balık avinda uzun palalı paletler tercih edilir. Termoplastik ve değiştirilebilir palalı palet tercih edin. Arkası  tokalı yada kısa palalı paletler bu spora uygun değildir. Deneyerek alın. Ayağınıza dalış çorabi (3mm-5mm) giyeceğinizi unutmayın.

Maske ve Şnorkel Secimi;

Maskenizi de mağazalardan deneyerek yüzünüze oturup oturmadigini kontrol ederek alin. Düşük iç hacimli  geniş açılı ve ışığı geçirmeyen transparan olmayan maskeleri tercih edin.

Şnorkel Seçimi; Yumuşak silikondan esnek snorkelleri tercih edin. Hava tahliyeli olan snorkeller Zipkinla balık avına uygun değildir.

Bıçak seçimi; Kol yada bacağa takabileceginiz paslanmaz çelikten imal edilmiş keskin bıçakları tercih edin.

Aklınıza takılan soruları bu başlık altına yorum yazabilirsiniz.

Dalin sağlıcakla...

www.spearfishingturkey.com

 
Gönderildi : 20/01/2020 10:41
emin ak, kaanc, Samet K. and 3 people reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

Çok güzel bir yazı olmuş üstadım. Emeğine sağlık.

 
Gönderildi : 20/01/2020 10:59
ONR6NKOC reacted
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Onur güzel bir yazı gerçekten yeni başlayanlar hatta bizlerin bile kararsız kaldığımızda ihtiyacımız olan bir yazı emeğine sağlık.Tüm bilgi tecrübeni paylaştığın ve paylaşacağın için şimdiden hepsi adına teşekkür ediyorum.

 
Gönderildi : 20/01/2020 12:22
ONR6NKOC reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account