Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Zıpkınla Balık Avı-Trofe Kuzu Balığı-Çetin Ege Doğan-Çanakkale

3 Mesajlar
2 Üyeler
5 Beğeniler
3,712 Görüntüleme
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

Zıpkın Avı Türkiye Ailesi olarak Çetin Ege Doğan'ı yapmış olduğu bu avdan dolayı tebrik eder sağlıklı dalışlar dileriz. Okumak isteyenler için Çetin Ustanın Facebook hesabında paylaştığı av hatırasını olduğu gibi konuya ekliyorum.

Herkese merhabalar. Bu avım benim için çok önemli kılan kendi rekorumu kırmış olmam. Bu arada rekorum 50 Kg dı ilginç yapanda 3 lastik zipkinim #boost la bir iki barbun vurdum vurdum Ama şiş toprağa tamamı gömülüp gidiyor ve çıkarması çok zor oluyordu. Bende 14 tek lastiği şiş in 1.ci çentigine kurdum barbun avlamaya devam ediyordum ki. Hiç olmayacak yerde çıka geldi bu Tosuncuk. Mesafe tek lastik le vurup alınabilecek bir mesafe değildi. Atsam Delip geçmeyecek biliyordum ama her zaman da böyle trofe avlar denk gelmiyordu. Nokta atış yapmaliydim oda beynine. Beynini tutturmak biraz zor oluyor ve delip geçmeyecek olduğu için şiş geri çıkma ihtimali çok yüksek. Geçen sene de bundan daha büyük bir avın kafasına atmıştım delip geçmediği ve beynine denk gelmediği için şiş geri çıkmış sonrasında çok üzülmüş tüm.( tabi zıpkın #boost değildi ). Yanağına atmaya karar verdim beni meşhur eden Akyayi tek Lastik zipkinla yanağına atarak avlamistim şiş diğer tarafa çıkmamıştı ama kelebek ağının içinde açıldığı için uzun uğraşlar sonunda balığı almıştım. Ve balığın yanağına atışı yaptım tek 14 lastik şiş 1. Çentik te ? balığı almak imkansız gibi ama ? yanağına atışı yaptım balık birden döndü ve şiş boynuna saplandı yumuşak yere yanağından vuramamis tim. Kesin şiş ya geri çıkacak yada yirttiracak diye düşünürken balık Şişi aldı gitti 100m tamamen açıldı. Yirttirmasin yada şiş geri çıkmasın diye ipi hiç gergin tutmadım. Yarım saat gezdik boğaz turu yaptık. Yarım saat sonunda balığı baygın vaziyette kollarıma aldım büyüklüğünü görünce inanamadım. Atış yaparken bukadar büyük değildi meğersem Çok uzak atmışım. yanağı yerine boğazın a saplanan şiş delip geçmemiş ama yine ilginç olan kelebek boğazını içinde açılmış böylelikle balığı karaya çıkarmış oldum. Burada ekipmanın önemi çok büyük çift kelebek şiş kullanın mutlaka biri açılmazsa diğeri açılır. Ve Lastiğiniz ipiniz makaraniz zipkininiz kıyafetten paletlere her şeyiniz kaliteli ve sağlam olursa av esnasında talihsiz anlar yaşamayı minimum a indirmiş olursunuz. Daha güzelleri sizin olsun dalın sağlıcakla. Allahım herkesin gönlüne göre versin.

zıpkınla dev akya kuzu balığı avı
 
Gönderildi : 17/09/2019 19:09
(@ladywamprella)
Mesajlar: 5
Yeni Üye
 

Helal olsun vallahi billahi hayran oldum.?

 
Gönderildi : 21/09/2019 00:41
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@ladywamprella

Bu bölüm altına ülkemizde yapılan trofe avları toplayacağız. İnşallah senin de bir trofe avını ekleriz bir gün buraya 👍

 
Gönderildi : 05/05/2020 23:30
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account