Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Pathos Sniper Roller Test

2 Mesajlar
2 Üyeler
5 Beğeniler
7,197 Görüntüleme
Caner Fuat KURT
(@canerfuatkurt)
Mesajlar: 164
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

Pathos Sniper Roller Test

Pathos Sniper hakkında

Forumumuzda çok bilgi olmadığını gördüm ve bir başlık açmak istedim. Zamanla kullanıcı tecrübelerimi de aktaracağım bu başlıkta öncelikle internetten bu zıpkın hakkında yapılan çalışmalardan derlediğim bilgileri sunacağım. Öncelikle bu model kendi içerisinde 2 farklı model olarak sunuluyor. İlki standart Pathos kafadan biraz daha gelişmiş versiyon olan aşağıda da resmini görebileceğiniz çift delikli kafa. Bu kafanın eski nesil pathos kafaya göre farkı iki lastiği de birbirinden ayırarak birbirine değmemesini sağlamak ve aynı zamanda kurma kolaylığı sunmak. İkincisi ise başlı başına yeni bir şey olan Roller kafa. Belki yabancılar için çok yeni değil ama ülkemizde kullanımı açısından yeni diyebiliriz.

Roller germe mesafesini çok daha fazla artırmamızı sağlıyor. Normalde roller mekanizmalar zıpkından bağımsız olarak da piyasada satılmaktaydı fakat fabrikasyon anlamda ilk defa Pathos Sniper ile bu parça bir zıpkın üzerinde müşterilere sunuldu. Roller atışları zıpkının gücünü normalden çok daha fazla arttırıyor bununla birlikte, meranın durumuna göre çift lastik ya da tek lastik kullanmamız gereken durumlarda normal çift lastikli tüfeklerde hep o çirkin görüntüyü görmüşüzdür. İkinci lastik altta sallanır. İşte roller mekanizmada o ikinci lastik gövdenin altında boylu boyunca uzanmakta.

Sniperın aşağıda resmini görebileceğiniz yüzerlik parçası da birçok kullanıcı tarafından etkili bulunmuş bunun hem ekstra germe mesafesi hem de daha iyi yüzerlik sağladığı profesyonellerce belirtilmiş. Ters kelebek şiş birçok modelde aşağıda sallanırken sniper-r modelde bu kelebeği tutacak küçük de bir çıkıntı bulunuyor, böylece kelebek aşağıda serbeste sallanmıyor, şık ve etkili bir ayrıntı.

Roller modele biraz daha değinelim. Pathosun sharkfin, ters kelebek şişinin tam ortasında bir kurma kanadı(fin) var. Buraya oturttuğumuz rollera bağlı lastiği bu kurma finine taktıktan sonra zıpkını rahatça kuruyoruz. Zıpkın ilk başta teferruatlı gibi görünse de birkaç kullanımdan sonra, kullanıcı dostu ve etkili bir tüfek olduğunu gösteriyor. Aşağıda İngilizce altyazılı olarak sunulan videoda da izleyebileceğiniz gibi roller modelin yüzerliği “mükemmel” olarak nitelendirilmiş. Tüfeği ister su yüzeyinde ister 15 metrede bıraktığınızda çok güzel bir yüzerlik sunuyor, bu hafifliğiyle özellikle baskın avlarında, elimizi kaldırmaya neden olan pozitif yüzerlik olmadan, etkili bir model olduğuna vurgu yapılmış. Bununla birlikte isteğe bağlı olarka tüfeğe dengeleyiciler eklemek de mümkün. Tüfeğin bir diğer güzel yanı tepme yapmaması. Bununla birlikte geçenlerde Ozan Önen’in de değindiği kapalı kanal meselesi var. Hem şişi, gövdeden düşürmeden hem de şişin daha doğru gitmesine olanak tanıyan yeni bir kanal tipi. Standart kanaldan sonra bu kapalı kanala şahsen ben bayıldım, çünkü sıklıkla şişi takarken kanaldan çıkartıyordum. Bu videoyu da aşağı ekleyelim.

Mertsub’da teknik özellikleri belirtilmiş önce bunu ekleyeyim.

Hafif ve sağlam komple kapalı kanallı kalamar alüminyum gövde.
Kapalı kanallı olmasından dolayı isabet oranı diğer zıpkınlara göre daha fazladır. (maximum Ø7mm şişe kadar destekler)
Dangelo III kalamar kabze üniversal elcikli (isterseniz sol elcik isterseniz sağ elcikle )
Ters mekanizma sayesinde germe mesafesi 5cm artar böylece daha fazla performans verir.
Mekanizma ip bırakması sağa veya sola alabilme imkanı
Kabzede standart yumuşak dayama
Çevirme lastikle kullanılabilen kafa çift delikli kafa (tasarımından dolayı lastikler birbirine minimum oranda temas eder, maximum performans sağlar)
Zıpkın kafası 130 °C kadar dayanıklı yüksek erime noktasına sahip oldukça hafif polipropilen malzemeden oluşmaktadır.
Kafadaki ip bırakma hem sağ hem sol tarafta olacak şekilde kullanılabilir
Yeni nesil shark fin Ø6.75 mm şiş
Yeni nesil çift 16 mm Anaconda siyah lastik
75-85-95-105-115-125 boylarında üretilmektedir.

 
Gönderildi : 22/06/2019 00:21
Haktan N. reacted
Zek
 Zek
(@zek)
Mesajlar: 125
Yeni Üye
 

Güzel inceleme olmuş. Ben roller olmayan modelini tercih ettim. Roller düzgün kurulmalı ve derin su için kullanılmalı. Sığ suda fazla kuvvetli olur ve balığı ezer, ezilmiş balığın tadı azalır. 
yine kanal için bir dez avantaj daha yazayım. Bu kanalla taş altı ve yakın balıklar riskli. Şiş kanaldan tamamen çıkması gerekir. Yani taş altındaki balığa atmadan uzak bir pozisyon almanız gerekir çünkü şiş tamamen çıkmazsa bükülüp kanalı bozabilir ya da çok sert bir tepmeyle bileğinizi Sakatlayabilir. Ciddi bir deneyim gerektiriyor. Genelde suyun yakınlaştırma efektinden dolayı zaten başınız bu derde girmiyor çünkü şişin boyu zaten balıkla olan uzaklıktan daha kısa oluyor. 
onun haricinde duran balığı gayet iyi vuruyorsun. Lastikleri tazeyken çok etkili bir Zıpkın. Zaten malzeme kalitesi ve tasarımı oldukça iyi.

 
Gönderildi : 15/07/2020 14:01
kaanc, aykutbs1963, Haktan N. and 1 people reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account