Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Zıpkınlarda Çift Lastik Kurulumu ve Hazırlanması Farklı Bir Yöntem

2 Mesajlar
2 Üyeler
3 Beğeniler
2,505 Görüntüleme
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

Herkese merhaba. Zıpkınlarda çift lastik kurulumu ve lastik hesabı konularında farklı bir yöntem anlatan bir video ile karşılaştım. Videoda anlatılanı özetlemek gerekirse.

Tüfekten ve çift lastikten maksimum derecede performans almak için;

  • Videodaki tüfekte takılı olan 16mm primline lastik için katsayı olarak 2.8 kullanıldığı
  • Kısa ve Uzun lastikler en gerideki fine göre ölçülerek hazırlanmalıdır.
  • Kısa ve uzun lastikler farklı finlere değil aynı fine kurulmalıdır.

Tüfek kurulumu için;

Çift lastik yuvası olan tüfeklerde önde uzun lastik, arkada kısa lastik olacak şekilde lastiklerin tüfeğe takılması gerektiğini. Uzun lastiği kısa lastiğin içerisinden geçirdikten sonra istenilen fine (1-2-3) gerilmesi ve en son olarak kısa lastiği de uzun lastikle aynı fine gerilmesi gerektiğini anlatıyor.

Videoda anlatılanları denemeden yorum yapmak zor gibi. Bizim sporda en çok baş ağrıtan konu lastik şiş kombinasyonu olduğundan dolayı farklı yöntemleri deneyerek en etkili yolu bulmak ve bir standart oluşturmak gerektiğini düşünüyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz ?

 
Gönderildi : 24/04/2020 09:14
ONR6NKOC reacted
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

İlginç ben zaten anlamam lastik hesabı vs tek lastik kullanıyorum ama ilk aynı çentikte kullanıldığını duydum pek kafa yormuyorum sığ suda avlandığım için hergün yeni şeyler öğrenmek bu olsa gerek hocamızıda yeni tanımış oldum güzel anlatım başarı oranını merak ettim şimdi..

 
Gönderildi : 24/04/2020 14:15
ONR6NKOC and Barracuda reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account