Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Picasso Magnum Evo BW Carbon Zıpkın İncelemesi

3 Mesajlar
2 Üyeler
5 Beğeniler
1,241 Görüntüleme
(@ted-bundy)
Mesajlar: 9
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Merhaba arkadaslar, bu sene türkiye tatilde yeni aldıgım Picasso Evo Bw Karbon 95 zıpkın kullandım ve ona göre yorum yapmak istiyorum. Zıpkın tek 18mm Picasso Boom lastik le geldi ve 140cm shark fin Picasso sis le ,ayrıca Mvd mini makara taktım, cift lastikli kafa mevcut o zipkinda,sis Kanal ve kalamar karbon gövdeye sahip, kabzesine bakarak elcik yumsak lastik, tetik mekanizma full krom (Meandros la isbirlik yapmislar sanirim, cünkü bire bir aynı mekanizması)

Zıpkın 95 lik ama yanılmayın 100lük diyebiliriz,neben sorarsaniz sis 140cm ve germe mesafesi 108cm!!! Sis 52hrc ve atıslarımda 2m mesafelerde taşa geldi ne körlesme nede yamuk bir durumu göremdim,sisinden simdiye kadar memnunum. Ilk zaman cift salvi s40014mm katsayi 3,8 le denedim, lastik cok yumsak diyebilirim, atislarda tepme yok ve sis isabetli hedefi buluyor, kötü olan şişin hızı bu arada azalıyor.Bu durum da bir kac atista kefal ve karagöz gibi balıgı alamadım 2,5m-3m mesafelerde yeni bir kombinasyon yaptım.

Salvi s400 cikardim ve rob allen mavi 14mm lastik taktim katsayi 3,3 le bogdum. Rob allen sert lastik diyebilirim, ve tepme yükseldi ama şìşin gidisi de fazlalasdi, tepmeyi bilek ve kolumla kontrol altına alabildim, bu kombinasyon sonrasi av yaptım ve başarılı oldu, Kefal, Karagöz, Cupra gibi baliklara kacma imkan vermedim.

O gün iki zıpkın la av yaptım yaninda cressi cherokee ocean 100 lük de vardı, ikisinin arasında az bi fark vardı, yüzerligi ve manevrasi ayni diyebilirim, tek fark mekanizmada Picasso nun mekanizmasi daha hassas Cressi ye bakarsam, tetik sertlesme gibi birsey yok , tek kusur dayama aparatı, cok kibar olmus, kırılma durumu var, orda Cressi daha saglam. Ama sonuc olarak diyebilirim, resmen memnunum Picassodan ve artık baska zıpkına bakmam. Dalın saglicakla arkadaslar 

 
Gönderildi : 16/09/2021 16:20
kaanc and Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@ted-bundy Tüfeğiniz Picasso Magnum Evo Carbon u bizlere tanıttığınız için çok teşekkürler. Bir iki tane yakışıklı fotosu da olsaydı çok güzel olurdu. Benim ilk tüfeğim ikinci el bir picassoydu. Acemilik zamanımda beni hiç üzmeyen bir tüfekti ancak denizde kayboldu gitti 🙁

Dalış malzemeleri ile ilgili internette yeterince inceleme ve kullanıcı yorumu yok. Bu tip yazılar Google arama motorunda listeleniyor ve google da kullanıcı yorumu ve bilgi arayan hobidaşlarımız sizin yazılarınıza ulaşıyorlar. Diğer üyelerimizden de bu tip konular açmalarını önemle rica ediyorum. Lütfen bilgiyi kendinize saklamayın. Sporumuz adına boş zamanınızda pc başına geçip yeni konu açarak forumda yazılar yazmaya gayret edelim. Bilgi paylaştıkça çoğalır.

 
Gönderildi : 16/09/2021 17:26
kaanc and Ted Bundy reacted
(@ted-bundy)
Mesajlar: 9
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@can kardes resim geliyor, ya bende ilk defa picasso kullandim, simdiki durumda diyebilirim efsane tüfek, ins yedek parcaları cabuk kirilmaz (dayama aparatı özellikle) ama yedek parcaları uygun, kafa, elcik,dayama aparatı, tek kabzesi ve mekanizması pahalı diyebilirim. Simdi ben Cressi le kıyasladım o aluminyum tüfek ama suda hemen hemen aynı, ben genelde hafif tüfek tercih ederim, sıg su av yapiom ve daha haric cok zıpkın kullandım , Omer Hf ,Salvimar V pro, Omer Invictus Carbon , Sporasub sk40 ,Cressi Elite ve Cherokee Ocean,Sporasub one ,Sigal nemesis invert (arkadasimin) Pathos Laser Carbon ve Pathos Sniper Roller 95( en kötüleri Pathos cıktı,tövbe bir daha bunlara bulasmam) yani her konuda bu zıpkınlar üzerinde ufak tefek kendi bilgimi verebilirim ve yardimci olmaya calisirim, bu arada söylim türkcem pek iyi degil,almanyada kaliyoruz ailemle, saygilarla

picasso magnum evo bw carbon roller harpune 95

 
Gönderildi : 16/09/2021 17:57
Barracuda reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account