Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Mera Yapısı ve Av Stillerine Göre Doğru Zıpkın Seçimi

5 Mesajlar
5 Üyeler
8 Beğeniler
1,336 Görüntüleme
KaanDemircan
(@kaandemircan)
Mesajlar: 1
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Selamlar arkadaşlar. Öncelikle av yaptığınız merayı iyi tanımak size büyük avantaj sağlar. Benim avlarımda kullandığım birçok tüfeğim var. Ama aralarından 3 tanesini sizler için anlatıcam.

Avlarımda eğer kıyıdan dalışa gidiyorsam genelde yanıma vocal roolgun 115 ilk zıpkınımı alıyorum. Birçok farklı av stilinde rahatlıkla kullanabildiğim güçlü ve tepmesi neredeyse olmayan bir tüfek. Fakat kıyıdan bile gitsem arabada mutlaka 75 lik taş altı tüfeğim hep yanımda olur. Başıma çok gelen olaylardan biri grida, lagos, şeytan gibi avlarda bazen taş altı atış sonrası 2. Bir atışa ihtiyaç duyulur. Veya sinarit avlarında atış sonrası sinarit taşa girebilir eğer atış kötü olmuş ise 2. Bir atış ile balığı garantilemek en doğrusu olacaktır. Bu sebeple arabada her zaman 75 lik taş altı tüfeğim hazır bulunur. Onun sayesinde çok balık avladım.

Birde pathos laser open carbon 110 um var çok güçlü ve kaliteli bir tüfek olmasına rağmen vocal e göre 2 eksiği var birisi çok tepme ikincisi tetik sertleşmesi dediğimiz olay aslında tetik sertleşmesinin nedeni kalama ipini tetik diline çok gergin taktığınızdan dolayı gerçekleşen bir durumdur.

Pathosu derin su avlarında kullanmak en doğrusu zaten laser derin su avları için üretilmiş güçlü bir tüfektir. Sığ suda kefal vurmak isterseniz tüfek adeta bazuka gibi tepecektir. Ama derin suda cidden isminin hakkını veren bir zıpkın. botla gittiğimiz avlarda yanıma 3 zıpkınımıda alırım. Hazırlıklı olmak her zaman iyidir...

 
Gönderildi : 23/04/2020 13:29
moguzcan, Rıdvan (scotchsoda), Barracuda and 1 people reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1197
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Aramıza hoş geldin Kaan Demircan. Tavsiyelerin için teşekkürler.

Kaan'in da dediği gibi kıyıdan dalışlarda 2. bir zıpkın yada yedek malzeme bulunması  yaşadığımız olası bir aksilikte dalışı yarım birakmamiza gerek kalmaz. Tek zıpkın varsa dalış çantanızda zipkininiza uygun yedek bir lastik.İp palamut kullanıyorsanız yedek palamut ipini elbisenin bilek kısmında muhafaza ederek olabilecek aksiliklere karşı kullanabilirsiniz.

Sağlıcakla Dalin

SpearfishingTurkey ailesi ;

 
Gönderildi : 23/04/2020 14:21
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@kaandemircan foruma hoş geldin kardeşim. Gelir gelmez hemen bilgi paylaşımı yapmışsın teşekkürler. Av paylaşımlarını da bekliyoruz. 

 
Gönderildi : 23/04/2020 14:47
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Hoşgeldin kardeşim bende ufak ekleme yapayım nacizane zıpkın kadar diğer malzemelerde olmalı maske şnorkel palet en kötü günü kurtarırsınız sabahın körü onlarca km gidip geri dönmektense araca gidip yedek malzemeyi almak mantıklı gibi geliyor...

 
Gönderildi : 23/04/2020 15:19
zıpkıncı-emre
(@emre)
Mesajlar: 12
Yeni Üye
 

@kaandemircan Faydalı bilgiler için teşekkürler.

 
Gönderildi : 04/09/2020 08:18
Barracuda reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account