Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

[Sabit] Açık Kafa Zıpkın Nasıl Hazırlanır ? Zıpkın Kurulumu

5 Mesajlar
2 Üyeler
4 Beğeniler
8,186 Görüntüleme
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 
açık kafa zıpkın nasıl hazırlanır

AÇIK KAFA ZIPKIN NASIL HAZIRLANIR? MAKARALI ZIPKIN KURULUMU VE FAYDALI BİLGİLER

Herkese merhaba. Bu yazımda açık kafa zıpkın nasıl hazırlanır? Tüm detaylarıyla anlatmaya çalışacağım. Öncelikle belirtmek isterim ki, kendim uygulamadığım hiçbir konuya yazılarımda yer vermiyorum. Yazılarımda anlattığım tüm detaylar bizzat yaşayarak tecrübe ettiğim, deneme yanılma yoluyla öğrendiğim ya da güvenilir kaynaklardan araştırarak edindiğim bilgilerden oluşmaktadır.

Eğer zıpkınla balık avına yeni başlıyorsanız Forumdaki Serbest Dalış ve Zıpkın Avı Malzemeleri bölümünde diğer zıpkın avı malzemeleri ile ilgili faydalı bilgiler bulabilirsiniz. Ayrıca Zıpkınla Balık Avı Nasıl Yapılır? konulu yazıya göz atmayı unutmayın.

Daha önce eski nesil yüzüklü şişlerin kapalı kafa bir tüfeğe nasıl bağlandığını videolu bir şekilde anlatmıştım. Kapalı kafa zıpkın nasıl hazırlanır? Göz atmak isterseniz linki tıklayarak sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

ZIPKIN KURULUMU İÇİN KULLANILACAK ANA MALZEMELER

Zıpkın Malzemeleri

Elimde Alüminyum gövdeli standart açık kafa bir tüfek bulunmadığından emektar tüfeğim atisub deryabeyi ahşap zıpkınım üzerinden anlatımı yapacağım. Merak etmeyin, kurulum diğer tüfeklerle aynı şekilde yapılıyor. Mesela Apnea Rebel Açık Kafa tüfeğiniz mi var? Bu yazıdaki anlatılan gibi tüfeğinizin kurulumunu yapabilirsiniz. Yaşanabilecek tek fark, kafa yapısına bağlı olarak kafaya gelen misinanın şiş üzerinden atlatılması sırasında oluşabilir. Mantığını bildikten sonra bunu yapmak çok basit. Videolu anlatımı izledikten sonra ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

KALAMA MİSİNASI (1.7mm)

Kaliteli Kalama Misinası

Şişi bağlamak için kullanacağım misina bu. 1.7 mm olması sizi tedirgin etmesin, gayet yumuşak, kullanışlı ve bir o kadar da sağlam bir misinadır. İnternet üzerinden bu misinayı sipariş edebilirsiniz. Balık dizgisi nasıl yapılır? isimli videolu anlatımlı yazımda bu misina ile ilgili tüm detaylardan bahsetmiştim.

Bu misina kalın olmasının yanı sıra yumuşak ve gam yapmayan bir misinadır. Dayanıklık oranı oldukça yüksek olan misina diğer misinalara nazaran oldukça uzun süreler kullanılabilmektedir. Apnea firmasına ait 1.5 mm siyah misina 2 hafta dayanıyorsa bu misina 2 ay dayanıyor. Dip Not: Kullanmadığım, tecrübe etmediğim hiç bir ürünü sizinle paylaşmıyorum.

KLİPS SIKMA PENSESİ

klips sıkma pensesi

Klips sıkma pensesi; piyasada çeşidi bol olan, üzerinde değişik ebatlarda yuvalar bulunan ve klipsleri misinaya zarar vermeden sıkıştırmamıza yarayan faydalı bir alettir. Eskiden normal pense kullanarak klipsleri sıkıştırıyordum. Pensenin keskin bölümlerinin, klipsi sıkıştırırken misinaya zarar verme ihtimali bulunuyor. En sağlıklı ve sağlam yöntem klipsler için özel olarak üretilmiş olan bu penseleri kullanmak olacaktır.

AĞIR YÜK ÇEKEBİLEN FIRDÖNDÜ

Fırdöndünün ne işe yaradığını kısaca anlatayım. Bazen öyle avlar yaparız ki şiş balığa diklemesine girer. Hadi gel de koca şişi balıktan çıkar. Kelebek takılır ve çıkarırken balığı parçalar, balık mundar olur ya da zıpkınla balık avına yeni başlayan arkadaşların başına çok sık gelen misina dolanması yada düğüm olması durumunda koca şişi düğümün içerisinden geçirerek düğümü çözmek tam manasıyla bir işkence olacaktır. Ancak fırdöndü kullanırsanız tek yapmanız gereken, misinayı fırdöndüden çıkartarak kolaylıkla balığın içinden ya da düğümün içinden çekerek şişi kurtarabilirsiniz. Fırdöndüyü ihmal etmeyin bana dua edersiniz.

TÜFEĞİN HAZIRLANMASI

Açık kafa tüfek kurulumunun nasıl yapıldığını uzun uzadıya yazmak yerine sizin için videolu bir anlatım hazırladım. Yazı okumak yerine görsel olarak takip ederek tüfeğinizi çok kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Bu tip videoları hazırlamaya devam edeceğim. Sizden ricam youtube üzerinden kanalımıza abone olmanız ve videolarımızı beğenerek altlarına kısa da olsa bir yorum yapmanızdır.

Bu yazıyı faydalı bulduysanız lütfen Zıpkın Avı Türkiye Forumu kişisel facebook sayfanızda ve üye olduğunuz gruplarda paylaşın. Böylelikle diğer zıpkıncı dostların forumdan haberdar olmasını sağlamış olursunuz.

Forumdaki İlginizi Çekebilecek Konu Başlıkları

 
Gönderildi : 03/12/2019 21:45
gkhnkck1990 reacted
gkhnkck1990
(@gkhnkck1990)
Mesajlar: 329
Üye Palazı
 

@can ben acemiyim yani hiç bişey bilmeyen bana bile baya şey öğretti çok açıklayıcı ve güzel bir video olmuş. yapanın emeğine sağlık

 
Gönderildi : 19/08/2020 15:48
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@gkhnkck1990 Rica ederim. Biraz olsun faydalı olduysa ne mutlu.

 
Gönderildi : 19/08/2020 15:56
gkhnkck1990 reacted
gkhnkck1990
(@gkhnkck1990)
Mesajlar: 329
Üye Palazı
 
Gönderen: @can

@gkhnkck1990 Rica ederim. Biraz olsun faydalı olduysa ne mutlu.

biraz mı 🙂 benim gibi acemiler için mükemmel ötesi her defasında dizgi almak var birde kendi söküğünü kendin dikmek var usta .. Allah siz ve sizin gibi yardımseverlerden razı olsun.

 
Gönderildi : 19/08/2020 16:34
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@gkhnkck1990 rica ederim faydalı olduysa ne mutlu

 
Gönderildi : 31/08/2020 23:39
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account