Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Zıpkın Lastik Çeşitleri ve Kullanım Yerleri-Kaplinli ve Çevirme Lastikler

1 Mesajlar
1 Üyeler
1 Beğeniler
7,677 Görüntüleme
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 
zıpkın lastiği

HANGİ ZIPKIN LASTİĞİ HANGİ TÜFEKLE KULLANILIR? LASTİK ÇEŞİTLERİ DETAYLI İNCELEME

Herkese merhaba zıpkınla balık avına yeni başlayan arkadaşlar için zıpkın lastiği çeşitleri ve hangi lastiğin hangi tüfek ve şişlerle birlikte kullanıldığı ile ilgili bilgiler vermek istiyorum. Eğer zıpkınla balık avına yeni başlıyorsanız Forumdaki Serbest Dalış ve Zıpkın Avı Malzemeleri bölümünde diğer zıpkın avı malzemeleri ile ilgili faydalı bilgiler bulabilirsiniz. Ayrıca Zıpkınla Balık Avı Nasıl Yapılır ? konulu yazıya göz atmayı unutmayın.

KAPLİNLİ LASTİKLER

kaplinli lastik

İlk konuğumuz kaplinli lastikler. Yukarıdaki resimde gördüğünüz lastik çeşidi olan kaplinli lastikler kapalı kafa tüfeklerde, çentikli şiş ve metal palamut ile kullanılır. Bu lastikler çift olarak satılırlar. Lastiklerin uçlarında bulunan siyah renkli sert plastik malzemeler kapalı kafa üzerindeki yuvalara çevrilerek takılırlar. Lastiklerin boşta kalan uçlarına ise Metal palamut takılır. Bu şekilde tüfeğe lastik montajı gerçekleşmiş olur. Çeşitli boylarda üretilen bu lastikler zamanla kaplin altlarından çatlama yaparlar. Aşırı yıprandıkları zaman en pratik yöntem lastiği yenilemektir.

KAPLİNLİ ÇEVİRME LASTİKLER

kaplinli çevirme lastik

İkinci Konuğumuz Kaplinli çevirme Lastik. Bu lastik çeşidi Açık kafa tüfeklerde, çentikli şiş ve metal palamut ile kullanılırlar. Lastik tüfeğin kafasında bulunan lastik deliğinden geçirildikten sonra iki ucuna metal palamut takılır. Kaplinli çevirme lastikler tek olarak satılırlar.

Açık kafa tüfeğiniz için Güldiken ya da sharkfin şişiniz var ise kaplinli çevirme lastiğinizin metal palamutunu çıkartıp yerine ip palamut takıp kullanabilirsiniz.

ÇEVİRME LASTİKLER

evirme lastik

Son konuğumuz ise çevirme lastik. Bu lastik çeşidi açık kafa tüfeklerde, güldiken yada sharkfin şişlerle ip palamut ile kullanılır. Metal palamutlar atış sırasında hem tüfeğin gövdesine zarar verir hem de yaralanmaya sebep olabilir bu nedenlerle açık kafa tüfekler için en çok tercih edilen lastik çeşidi ip palamutlu çevirme-boğma lastik türüdür. Bu lastikler metraj olarak satılırlar.

Tüfeğinizin germe mesafesine göre lastik boyu hesaplanır. Lastik boyu hesaplama işlemi için ilerleyen zamanlarda detaylı bir video hazırlayacağım.

Tüfeğinizin kafa yapısı ve kullandığınız şiş türüne göre hangi lastiği kullanmanız gerektiğini artık kolaylıkla tespit edebilirsiniz. Aşağıda zıpkın lastik çeşitleri ile alakalı hazırladığımız video paylaşıyorum.

Bu yazıyı faydalı bulduysanız lütfen Zıpkın Avı Türkiye Forumu kişisel facebook sayfanızda ve üye olduğunuz gruplarda paylaşın. Böylelikle diğer zıpkıncı dostların forumdan haberdar olmasını sağlamış olursunuz.

Forumdaki İlginizi Çekebilecek Konu Başlıkları

 
Gönderildi : 03/12/2019 20:53
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account