Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

İlk dalış

7 Mesajlar
4 Üyeler
6 Beğeniler
1,083 Görüntüleme
hasan urem
Mesajlar: 2
Konuyu Başlatan
(@hasan-urem)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Merhabalar, bende bu spora hobi olarak yeni başlayanlardanım ve bugün ilk dalışımı gerçekleştirdim. Bu ilk dalış olmasına rağmen bana faydalı olacak deneyimler kazandırdı ve bunu sizinlerle paylaşmak istedim.

İlk olarak, daldığım bölge kumluk ve eriştelik bir bölgeydi ve zıpkının ucunu dahi zor görüyordum. Böylece bu tarz poyraz havalarda daha kayalık bölgelerde suyun daha berrak olabileceği yerleri seçmem gerektiğini öğrendim.

Bir diğer tecrübemde, dalış bıçağını belime takmam gerektiği çünkü daha ilk dalıştan bıçağımı kaybettim😢. Belki de ben tam bağlayamadım bıçağı bacağıma ama belde olması daha güvenli olacağını anladım.

4F1AB48A 3268 43CC 81AE D453F5DCAEF3
AE5976C5 A24A 467F 9AB4 6C81D4F14CFF

 Ayrıca malzemelerimide ilk kez deneme fırsatı buldum. Bilek ağırlığı takmama rağmen paletlerim hep suyun üstünde kalıyor ve palet çırparken ses yapıyor. Yeni başladığım icin çok derinlere gitmiyorum en fazla 2 metreye gidiyorum. Satıhtan iyi bir yer bulunca oraya dalıyorum yani yer ararken çıkan ses ava negatif etkisi olur mu? Ve sizlerin bir tavsiyesi olur mu acaba paletleri suyun altında tutmak için?

Yanıt
6 Adet Yanıt Var
1 Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 6 sene önce

Mesajlar: 2723

@hasan-urem merhaba. İlk dalış tecrübeniz ile ilgili yeni konu açarak forumda paylaşım yaptığınız için tşkrler.

Her dalış yeni bir tecrübedir bizler için. Zıpkınla balık avında ise tecrübe herşeydir diyebiliriz.

Dalış bıçağınızı kaybettiğiniz için üzüldüm. Ben yıllardır dalış bıçağımı kemerde taşırım. Ancak bıçağı belde de taşısanız düşürme-kaybetme olasılığınız var.

Forumdaki dalış kemeri nasıl hazırlanır ?isimli yazıda kemere dalış bıçağını nasıl yerleştirdiğimi videolu şekilde anlatmıştım. Umarım yardımcı olur.

2 metre gibi derinlikler çok sığ sulardır. Eğer kullandığınız ağırlık miktarı sizi dipte rahat bir şekilde tutmaya yetmiyorsa paletleriniz de bilek ağırlığı olmasına rağmen su üzerinde kalabilir. Eğer böyle bir durum varsa bir miktar ağırlık arttırabilirsiniz.

Sesli palet vurmak özellikle sığ sularda kara kıyı avlarda merada kargaşa yaratabilir 🙂 sessizlik bizim için her zaman avantaj yaratır.

Yanıt
Mesajlar: 23
(@metinolgn)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

hasan bey merhabalar fotoğraflardan görebildiğim kadarıyla zannediyorum ki malzemeleri seçerken başlangıç seviyesi olanları seçmişsiniz.Bende sizin gibi yeni yeni başlıyorum. Sizden ricam malzemelerinizin listesini yazar mısınız. bu malzemeler için yorumlarınızı memnun kalıp kalmadığınızı bizlerle paylaşır mısınız?

teşekkürler, iyi forumlar

Yanıt
hasan urem
Mesajlar: 2
Konuyu Başlatan
(@hasan-urem)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Öncelikle güzel yorumlarınız için teşekkür, hafta başı olması sebebiyle biraz geç cevap veridim yorumlarınıza kusura bakmayın.
@metinolgn, evet malzemelerimi seçerken başlangıç seviye olarak seçtim fakat kaliteli olmasinada dikkat ettim açıkcası. Çünkü daha az bir bütçe ile de başlangıç seviyesi takımı alınabilir

zıpkın: Omer kanaloa 100

palet: beuchat mundial one

elbise: beuchat rocksea 5mm

maske: omer alien siyah

şnorkel: cressi corsica

ufak tefek aksesuarlarıda Apnea markasından aldım fiyat bakımından uygun olduğu için. (Bilek ve sırt ağırlığı, çorap, şamandıra, vs.)

Açıkçası ben malzemelerimden memnun kaldım daha ilk sefer tam teçhizat suya girmeme rağmen bana bir rahatsızlık vermedi suda. Kendimi gayet rahat hissettim.

@can, evet o videoyu da yeni izledim, gerçekten çok faydalı bir video olmuş, emeğinize sağlık. 12 kilo ağırlıkla dalmıştım ama 1 veya 2 kilo daha arttırayım ağırlığı. Teşekkür

Yanıt
1 Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 6 sene önce

Mesajlar: 2723

@hasan-urem 12 kilo 5 mm elbise için bence zaten fazla bir ağırlık miktarı. Forumdaki Ağırlık Hesaplama Uygulamasını kullanarak 0-7 metre (sığ su) derinlik için kullanmanız gereken dalış ağırlığı miktarınızı hesaplayın. Hesaplanan bu ağırlık miktarı normalde 4-7 metrelerde sizin işinizi görecektir. 2 metre gibi çok sığ sular için +1kg arttırım yapabilirsiniz.

Yanıt
Buğra Batuhan
Mesajlar: 529
(@bbatuhan)
Kıdemli Üye
Katılım : 5 sene önce

Hoş geldiniz aramıza bende bir yorum yazayım bende sizin gibi acemi bir zipkinciyim.

Malzemeleriniz güzel ben beğendim ama dalış agirliginiz fazla geldi bana bende bu hatayı batamamandan ötürü yaptım ama dalış güvenliğinizi riske atmayın derim.

Fazla ağırlık hem konfor bozuyir hemde hayati risk taşımanıza neden olabiliyor bu çok önemli.

Eğitim almadıysanız eğitim.almanizi şiddetle öneririm cunki acemilikte çok faydalı oluyor ve sizi biraz daha tecrübe olarak ve teknik ileri taşıyor.

Sağlıklı guvei dalışlar dilerim.

Yanıt
Mesajlar: 23
(@metinolgn)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

@hasan-urem paylaşım için teşekkürler. Güle güle kullanın iyi dalışlar.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account