27.05.2018 Günü Sığ...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

27.05.2018 Günü Sığ Su Bayılması Sonucu Aramızdan Ayrılan Emre Atılgan'ın Anısına

3 Mesajlar
3 Üyeler
8 Beğeniler
2,401 Görüntüleme
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

Bu yazı "Zıpkıncı Blog" bölümünde 27.05.2018 tarihinde rahmetli Emre Atılgan'ın vefatı üzerine yayınlanmıştı. Ölüm yıl dönümünde forumda da paylaşmak istedim. Dalışa ara verdiğimiz bu günlerde bir fırsat bulup dalışa giden olursa lütfen kendine dikkat etsin. Evde bekleyenlerimiz olduğu aklınızdan çıkmasın !

SIĞ SU BAYILMASI (SENKOP) YÜZÜNDEN BİR ARKADAŞIMIZI DAHA ARAMIZDAN AYRILDI

senkop sığ su bayılması emre atılgan

27.05.2018 günü zıpkınla balık avı yapmak için bir arkadaşıyla beraber Muğla’nın Bodrum ilçesine iki mil uzaklıktaki Kara Ada bölgesine giden, zıpkıncı camiasının sevilen üyelerinden Emre Atılgan’ı malesef  Senkop – Sığ Su Bayılması sebebiyle kaybettik. Arkadaşımıza Allah’tan rahmet, ailesi ve sevdiklerine baş sağlığı ve sabır diliyorum.

ÖNEMLİ : Sığ su bayılması-Senkop ile ilgili hazırladığımız bu yazıyı mutlaka okuyun. Sessiz Katil Senkop

Emre Atılgan Senkop Sığ Su Bayılması
senkop sığsubayılması

Genellikle derin dalışlar yaparak zıpkınla balık avlayan Emre Atılgan oldukça tecrübeli bir serbest dalıcıydı. Zıpkınla balık avı videoları birçok kişi tarafından beğenilerek izlenen arkadaşımızı sığ su bayılması nedeniyle kaybetmiş olmamız gerçekten çok düşündürücü. Edinilen ve kesin olmayan bilgilere göre vurduğu balığın kaya altına girmesi sonucunda, balığı çıkartmak için yeterince dinlenmeden ardı ardına bir çok dalış yapması sonucu bu vahim olay gerçekleşmiş.

Her vefat haberi sonrasında sosyal medya üzerinde bu tip olayların yaşanmaması için bir çok yorum yapıldı ve yapılıyor “Badisiz dalmayın”, “Derin Dalış Yapmayın”, “Eğitim Almadan Dalış Yapmayın” ve zaten yasaklarla dolu olan bu spora “Yeni Yasaklar Getirmek Lazım” gibi. Her vefat haberi sonrasında yapılan bu yorumlar maalesef hiç bir işe yaramıyor. Bu sporu tehlikeli hale  kendimiz getiriyoruz. Değişik bir takım hırslar yüzünden sürekli ensemizde dolaşan tehlikeyi çabucak unutuyoruz.

BU SPORA OLAN BAKIŞ AÇIMIZI ACİLEN DEĞİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR

Bu yazıyı yazma amacım;  camiadan birinin ölüm haberiyle aklımıza gelen, üzerinden bir süre geçince hemen unutulan baş düşmanımız sığ su bayılmasına bizi götüren kafa yapısını ortaya koymaktır. Bizleri sığ su bayılmasına götüren fizyolojik faktörleri ve bazı teknik konulara değinmiyorum. Bu konularda bizleri bilgilendirmek, bilgi ve tecrübeleriyle kendilerini kanıtlamış hocalarımıza düşüyor. Dalış sırasında sevdiklerimizi aklımızdan çıkartacak kadar bizi körleştiren, gereksiz yere riskler almamızı sağlayan şey nedir ?

AŞIRI HIRS = SIĞ SU BAYILMASI !!!

Zıpkınla balık avını tehlikeli kılan ve bizi sığ su bayılmasının kucağına iten bence en önemli faktör, kişisel hırslarla limitleri zorlamaktır. Peki insanları tehlikeli dalışlar yapmaya iten sebepler nedir? Hırs yapmak en önemli nedenlerden birisi olsa gerek. Boş çıkmak ayıp değil arkadaşım. Bugün boş çıkarsın yarın trofe bir av yaparsın. Kısmetinde yoksa zorlama kendini !!! Çevremde, sabah gün ışırken suya giren ve akşam güneş batana kadar av yapan insanlar var ve bu insanlar aklıma geldiğinde hep içim ürperir. Allah korusun evde bizi bekleyenlerin olduğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkartmamalıyız.

Zıpkınla balık vurup satan arkadaşlar için  para kazanma hırsı,  Sosyal medya üzerinden sürekli av paylaşımı yapma ve övgü alma isteği, ya da başkalarının yaptıkları av paylaşımları ile birlikte artan, daha büyük balık yada daha çok balık vurma isteği ve bu isteği hırsa dönüştürerek kendini bilinçsizce zorlamak, zaman geçtikçe ve tecrübe arttıkça oluşan aşırı güven duygusu ve beraberinde gelen tedbirsizlik. Bunları daha da çoğaltabiliriz.

Bu kafa yapısı ile bu sporu yapmaya devam edersek maalesef üzücü haberler ile karşılaşmaya devam ederiz. Sığ su bayılması (senkop) denen bu illeti lütfen aklımızdan hiç çıkartmayalım. Sonuç olarak zıpkınla balık avı spor ve stres atmak amacıyla yapılmalıdır. Hırsla değil ! Eğlence amacıyla dalış yapmak bizim için en hayırlısı olandır. Hiçbir şey hayatımızdan ve sevdiklerimizden kıymetli değil. En iyi zıpkıncı evine sağ salim dönendir!!!

Umarım bir daha böyle kayıplar yaşamayız. Tüm camianın başı sağ olsun.

 
Gönderildi : 28/05/2020 03:14
Ziggy Sharko, Ferhat, Aksakal35 and 1 people reacted
İlker İnal
(@devrencik)
Mesajlar: 130
Üye Palazı
 

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Bu anma vesilesi ile böyle önemli bir konunun da gündeme gelmesi de çok önemli. Forumda sığ su bayılması ile ilgili bilgiler çok değerli. Sık, sık tekrar tekrar okuyorum. Sonuçta kendi fizyolojimize uygun olmayan bir ortamda bu sporu yapıyoruz. Ve bence unutmamalıyız ki yıllarca dalsak bile deniz hiç bir zaman doğal yaşam ortamımız olmayacak. Bunu hiç bir zaman unutmamalıyız.

 
Gönderildi : 29/05/2020 21:09
tmutlu70 and Barracuda reacted
(@suyunaltindabiravci)
Mesajlar: 5
Yeni Üye
 

Bu işe 70lerde başlayıp Türkiye nin ilk zıpkıncılarından biri olup Türkiyeyi yarışmalarda temsil etmiş çok büyük bir üstadın sohbetinde aynen şunu demişti: ben amatör bir balıkçıyım.

 
Gönderildi : 30/05/2020 21:33
Barracuda and zencuk reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account