Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz
Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için spearfishingturkey@gmail.com e-posta adresi üzerinden bize ulaşabilirsiniz.
Herkese iyi bayramlar, sağlıklı ve eve döndüğümüz bol trofeli dalışlar diliyorum şimdiden. 2 yılı geçik severek yaptığım su altı avcılığı sporuna başlar başlamaz kullandığımız tüfeklere olan ilgimde hayli arttı. Kendime bir kaç tüfek yaptıktan sonra gördüm ki çevreden de soru ve istek var. Neden olmasın dedim ve ufak çaplı sipariş üzerine el yapımı ahşap zıpkın yapmaya başladım. Basit ama fikir vermesi amaçlı Bir kaç görsel paylaşacağım. Sizlerinde sadece sipariş amaçlı değil fikir ve sohbet için de seve seve konuşabileceğimiz ve mesaj atabileceğiniz bir numara bırakacağım. Bu mümkün mü bilmiyorum ama, admin arkadaşlar daha iyi bilirler. Numara yasak ise instagram OCTO SPEARGUN. Esen kalın sağ kalın 🙂
Gökhan OKÇU-OCTO AHŞAP ZIPKIN
Merhaba, emeğinize sağlık. Ama zipkincilk konusunda deneyiminiz çok yeni.
telefon numarasi paylaşımına sıcak bakmıyoruz, bu. Yüzden telefon numaranızı kaldırdım. Eğer ki sizinle iletişime geçmek isteyen olursa foruma yazabilir iletişim bilgilerini verebilirsiniz. İletişimden sonra tekrar telefon numaralarını kaldırıyoruz.
Bende size biraz ekleme yapayım.
Zipkin köşe hatlarınız çok keskin biraz daha yumuşak oval geçişler verebilirsiniz. Sephiye ayar delilleriniz biraz büyük duruyor. Onları biraz küçültebilirsiniz. Kullandığıniz mekanizma markaları nedir?? Ters tetik mekanizması mi, düz tetik mekanizması mi , ağır kombinasyonları 3x16mm gibi kaldırabilir mi?
Kullandığıniz agac nedir? Kaç kat lamine çalışıyorsunuz. Lamine ettikten sonra ağacı çalışmaması için dinlendiriyormusunuz.
Bunları da yazabilirsiniz sağlıcakla dalin
Geri dönüşünüz için teşekkür ederim 🙂 değindiğiniz konular detay olduğu için yazıyı uzun tutmamak için değinmediğim konulardır. Madem sordunuz yanıtlayayım 🙂 zıpkının köşe hatları fotoğrafta göründüğü kadar keskin değil aslında. Mekanizma yuvasının tam ortasından göğüs dayama kısmına kadar olan kısım keskin hatlara sahiptir. Yine tam olarak keskin değildir çünkü kademeli zımpara esnasında tüm keskin hatlar törpülenmektedir. Ayrıca zımpara sonrası 2 kat epoksi ile doyurulup üzerine çizilmez 2k vernik uygulaması yapılmaktadır. Sephiye delikleri, zıpkının suda baş ve kabze kısmından dengeli batmasını, atıştan sonra su üstünde yüzmesi açısından mm hesabı ile ayarlanmıştır. Fotoğrafta yok fakat sephiye kapakları 15 cm uzunluk 1.5cm genişlik, kurşun yuvaları için 10cm uzunluk, 1.5cm genişlik ve 1.5 cm derinlik olarak hesaplanmıştır. Gövde kalınlığı 3.5- 4cm olan bir ahşap zıpkın için 1.5 cm sephiye derinliği ileride değişebilme ihtimali olan şiş lastik kombinasyonu için optimal olarak seçilmiştir. Makinizma ise tetik sertleşmesinin önüne geçen son dizayn olan yatak önünde tek rulmanlı krom mekanizmadır. Ağır kombinasyonları çok rahat kaldırır. Kullandığım ağaçlar ise, 20-30 yıllık dinlenmiş ve kuru ağaçlar olan maun, iroko, sipo gibi temiz ve nemsiz ağaçlardır. Standart olarak 2cm den 4 kat lamine ile çalışıyorum fakat isteyen olursa daha geniz ya da daha ince kombinasyon imkanları da var elbette. Laminasyondan 2 gün sonra kaba işlemeye olanak sağlasa da mutlaka 3 veya 4 gün daha kuru, gölge alanda dinlendiririm. Bu ağaçlar işlendikten sonra çalışması çok ama çok düşük olan ağaçlardır. Teşekkürler 🙂
Deneyim konunuza gelince (örnek vermek için) 10 yıl 500 dalış 2 yıl 500 dalış. Kanımca mesele üstüne koymak. Rakamlar pekte mühim değil. Saygılar sevgiler:)
Rakamlarda önemlidir. Dediğiniz sürelere boş üzerine birşey koymamakta var.
Ama kendinize ve tecrübelerinize güveniyorsaniz
Size başarılar,
Zaten:) Demek istediğim de zaten bu idi. Güveniyorum. Teşekkürler yeniden 🙂