Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

[Sabit] Omer Cayman HF İncelemesi

7 Mesajlar
4 Üyeler
17 Beğeniler
7,494 Görüntüleme
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 775
Yönetici Forum Yönetimi
Konuyu Başlatan
 
om

75-90-100-110-130 olarak piyasada bulunuyor. İtalyan markası olan OMER, HF modelinde 6.5mm çentikli şiş ve 18mm OMER Power çevirme lastik ile geliyor. Orijinal kombinasyon ancak sığı su avlarında ilk yıl tatmin edebilecek bir düzeyde geliyor. Mümkünse shark fin veya gül diken bir şiş ile değiştirilip daha kaliteli bir lastikle kombin yapılmalı. 18mm OMER Power lastiklerin performansı oldukça düşük. Bunun nedeni kimileri için içlerinde neredeyse serçe parmağınızın girebileceği düzeyde bir boşluk olması fakat bunu değerlendirmek için yeterli teknik bilgiye sahip değilim zira derine indikçe lastik içerisindeki boşluk da kalan havanın daha yüksek performans sergilemesine yardımcı olduğunu söyleyenlerde var. (Bu konuda bilgi sahibi olanlardan yorum yazmalarını rica ederim.)

OMER CAYMAN HF CAMU 3D  86d7

Zıpkın geleneksel düz boru gövdelere göre gücü daha iyi emen kalamar gövde yapısına sahip. Bu da su içerisinde düşünenin aksine daha az manevra kabiliyeti sağlasada tepmeyi en aza indirerek daha isabetli atışlar yapmanızı sağlıyor.

OMER CAYMAN HF CAMU 3D  b104
unnamed

Açık kafa olması görüş alanını artırırken ip bırakması kabzenin yan kısmında olmasından dolayı kolay bir kurulum sağlıyor. Universal elcik ile gelen tüfeğinize istenirseniz OMER ergonomik elcik takabiliyor, her iki elciğinde içerisinde bulunan yuvaya tüfek yanında gelen kurşunlar ile sephiye ayarı yapmak mümkün. Fakat bu noktada universal elcik ile kullanmanızı tavsiye ederim çünkü ergonomik elcik daha büyük olduğu için havalı durmasına rağmen gözüktüğü gibi kavraması kolay olmadığından uzun dalışlarda bileği oldukça yoruyor.

images (1)

Eğer ki daha iyi bir kombinasyon ile devam etmeyecekseniz. Tüfeği suya sokmadan yapmanız gerekenler; lastiği kaplinlerden söküp boğarak ip palamut ile kullanmanız. İp palamut ile kullanıcaksanız shark fin veya güldiken şiş kullanmanız gerekmekte aksi takdirde şişin çentikleri palamutunuzu dalış esnasında sıklıkla yıpratarak koparacaktır. Alternatif olarak çentiklerin palamut ipinin bindiği kısımları ince bir eğe yardımıyla eğeleyerek keskiniğini gidererek kullanabilirsiniz. Aksi takdirde yukarıdaki fotoğraftaki gibi plastik palamut zıpkınınıza hem kafa hemde kabzeye yakın yerlerden zarar vericektir.

s l300

Son olarak bana sorarsanız piyasadaki en sade ve en kullanışlı makara olan OMER Match makara ile uyumlu olan tüfek malesef makarasız olarak gelmekte fakat harici olarak satın alabilir, 30-50m olarak 2 ayrı kapasiteye sahip makaralardan birini seçerek kolay bir şekilde tüfeğinize kurulum sağlayabilirsiniz.

Afiyet olsun. 😋

 
Gönderildi : 07/04/2020 15:22
Haktan N., Sualtı Avcısı, Safak and 4 people reacted
(@cetolii)
Mesajlar: 3
Yeni Üye
 

Merhaba.Bende de aynı zıpkın var.100 luk.Zıpkının uzerinde 14 lik lastik var diye biliyorum ama eskimiş.Bende kombinasyon arıyorum. Ne kadar hesap ta yapsan tecrübe ile yapılmış lastik gibisi yok.Kombinaassyon yapan varsa iletişime geçmek isterim

KOLAY GELSİN.

 
Gönderildi : 25/04/2020 16:27
Barracuda reacted
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 775
Yönetici Forum Yönetimi
Konuyu Başlatan
 

@cetolii

Tek 14mm lastik yoktur. Orijinal kombinasyon ise 18mm omer power lastik takılıdır. Kombinasyon tercihi kişiden kişiye göre değişiyor. Dalış stili, mera yapısı, zıpkın boyu ve kişisel tercih ve beklentiler bu seçimde etkili oluyor. Benim sıklıkla daldığım iki meradan ilk mera kum ve eriştelik, bolca levrek ve mırmır var. Bunların yanı sıra baltabaş, dil balığı, kefal, zamanına göre kırlangıç görmek mümkün oluyor. İkincisi ise kırma taşlardan oluşan biraz önce bahsettiğim balıkların yanı sıra taş altında kikla ve eşkina bulunan bir mera. Bu meralarda 90'lık HF ile dalıyorum. Genel olarak bulanık su oluyor ve balıkların büyüklükleri malum. 4-5 metre görüş olmadığından böyle bir menzilede ihtiyaç yok ayrıca taş altında şişe zarar vermemek için yine müthiş bir kuvvet olmaması lazım. Genel olarak tetiği düşürdüğümde ateşli tüfek gibi patlama sesi gelmesinide seviyorum. Dolayısa tercihim 55cm cressi g20 + 6.5mm 130cm shark fin şiş idi. Şuanda Cressinin fiyatının uçmuş oluşu ve bazı serilerinin üretim hatalı gelmesinden dolayı riske girmeyip yıllar sonra Dunlop'a geçiş yaptım. Yeni kombinasyon 60cm dunlop 19mm + 6.5mm 130cm shark fin şiş oldu.

Egede kullandığım 100'lük Pathos tüfekde çift 16mm blue + 6.75mm 140cm shark fin şiş mevcut. Menzil ve çıkıştaki gücü ve tepmesi HF'ye göre ciddi daha fazla oluyor. Fakat bu tüfeği Marmarada kesinlikle suya sokmuyorum.

Sorunuzun net cevabı bu yazdıklarımda yok. Çünkü bu yazdığınıza göre kim şu kombinasyonu kullanın ben çok memnunum 5 metreden nokta atışları var (bu kısım tam facebook ağızı) desede sizi yanıltıcaktır. Öncelikle nasıl bir merada, ne şekilde (taş altı, agaşon,baskın) hangi balıklara ve ne mesafeden atış yapıyorsunuz. Bunlara göre tek lastik mi yoksa çift lastikli bir kombinasyon mu işinizi görür. Buna karar verip sonra kombinasyon araştırmasına girmek lazım.

 
Gönderildi : 25/04/2020 17:32
gkhnkck1990, Cetolii, Safak and 1 people reacted
Tarkan TOKER
(@tarkan-toker)
Mesajlar: 12
Yeni Üye
 

100 lük omer hf şiş 140cm 6.50 de çift s45 deniycem. Kütleli olduğu için gövdeye güveniyorum. Tetik Zorlanmasın diye katsayıyı 3.20 alacam. 
var mı böyle kombinasyon deneyen ve tavsiye. 
slm

 
Gönderildi : 26/04/2020 12:31
Barracuda reacted
(@cetolii)
Mesajlar: 3
Yeni Üye
 

@zencuk Merhabalar internette çok araştırdım ve sorularıma cevap buldum.Sizin cevabınız da kaymagı oldu😂Dediklerinizin hepsi doğru iyi bir kombinasyon yapmak için tüfeği çok iyi tanımak lazım.Lastiklerin özelliklerini katsayıların çok iyi bilmek gerekiyor. Biraz daha araştırma yaptıktan sonra doğru sonucu bulurum diye tahmin ediyorum .

Teşekkür ederim

 
Gönderildi : 26/04/2020 12:48
Barracuda, Safak and zencuk reacted
(@cetolii)
Mesajlar: 3
Yeni Üye
 

@tarkan-toker Tarkan hocam aynı sorunun cevabını ben de dün çok araştırdım ama s 45 lastiklerin çift kombinasyonu çok kullanmadığını Tekli olarak kullanıldığını söylüyorlar.14-15 mm lastikler Çift kombinasyonda kullanılıyor diye gördüm.

 
Gönderildi : 26/04/2020 12:50
Mustafa Kurt
(@mustafa-kurt)
Mesajlar: 8
Yeni Üye
 

Yıllardır omer hf 100 zıpkını 18 lik çevirme tek lastikle kullanırım. Akdenizde karakıyı agaşonlarında beni hiç üzmedi. Harika bir zıpkın. Manevrası, sudaki hafifliği ve dengesi ile çok keyifli bir zıpkındır. Özellikle ergonomik elciği zıpkını kumanda etmekte çok avantaj sağlar.

 
Gönderildi : 21/08/2020 23:20
Barracuda reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account