Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Reverse Block/Kışın Kulak Sağlığı-Aman Dikkat

3 Mesajlar
2 Üyeler
5 Beğeniler
2,379 Görüntüleme
Caner Fuat KURT
(@canerfuatkurt)
Mesajlar: 164
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

Malum kış avları, bir konuya dikkat çekmekte fayda var. Kulak sağlığımızı korumanın temel birkaç kuralı var, ben videolarda da sık sık değiniyorum buna. Elbette hem suya girerken hem çıkarken hızlıca bere kullanmalıyız.Bununla birlikte üst solunum yolu enfeksiyonuna (nezle, grip, sinüzit) bağlı bir rahatsızlığımız varsa, genizde ve burundaki sümük orta kulağa ilerleyebilir. Bu da orta kulak iltihabına sebep olur, ciddi bir ağrı ve eşitleme sorunu yaşarız. Tedavi şarttır.

Daha kötü bir sonuç reverse block denilen bir sorun yaşayabiliriz ki kulak zarımız yırtılabilir. Derinlere inildikçe hacmi küçülen havayı orta kulağa eşitleme amacıyla yollarız. Çıkışa geçtiğimizde eğer bu sümük, havanın çıkış yolunu tıkarsa, içeride kalan hava çıkış yeri bulamaz, tabi yüzeye yaklaştıkça da genleşmeye devam eder. Kulak zarı yırtılması burada an meselesidir.

Bu sebeple birçok dalgıç kulak zarı yırtılması ya da kalıcı kulak çınlaması problemi yaşamaktadırlar, birçoğunun dalış hayatı bitmiştir.

Sağlıcakla dalın.

 
Gönderildi : 06/01/2020 11:07
2000watt, Birol Baydar, Cüneyt and 1 people reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

Çok faydalı bir paylaşım olmuş teşekkürler caner. 👍

 
Gönderildi : 06/01/2020 11:49
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

Bu arada konuyu Dalış sağlığı bölümündeki Kulak Problemleri kısmına taşıdım.

 
Gönderildi : 08/01/2020 11:51
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account