Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Diş Problemi

10 Mesajlar
6 Üyeler
12 Beğeniler
1,475 Görüntüleme
İlker İnal
(@devrencik)
Mesajlar: 130
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

En yakın konu başlığı olduğundan buraya yazmaya karar verdim. Bazı dalışlarda(her zaman değil) özellikle -5m altında dolgulu veya kanal tedavisi gören dişlerde(hep aynı diş değil) ağrı ve sancılanma yaşıyorum ve bazen gerçekten rahatsız edici oluyor. Basınç ile ilgili bir durum olduğu belli ama bu durumu yaşayan, veya bu durumla ilgili bir çözüm yolu bilen var mı?

 
Gönderildi : 17/05/2020 23:11
Barracuda reacted
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 779
Yönetici Forum Yönetimi
 

Bende de bir tane kaplama var. Hava aldı sanırım geçen sene ondan dolayı dalışda derine indikçe hafif sızı yaptı bir gün. Ardından kaplama olan değil onun önündeki dişin köküne doğru apse oldu. Dişçiye gittim, antibiyotik kullanıcaksın apsenin büyük kısımı gider fakat bir miktar şiş kalır o geçmez dedi. Ancak kaplama çıkarılıp, kök çekilip, implant yapılırsa veya kanal tedavisi tamamen geçer dedi. Tabi ben antibiyotiği alıp apseyi bitirdim. Fakat dişçinin dediği gibi bir miktar şişlik kaldı. Dışardan gözüken bir şey değil ama ben hissedebiliyorum ve derine inince hafifden kendini daha fazla hissettiriyor. Ağırı-sızı yok, işin ilginci bir kac gün önce ağrı yaptı. Kesin tekrar apselenip başıma iş çıkarıcak derken ertesi gün şiş kayboldu gitti 😆

Sizin derdinize derman olmayacak yazdıklarım ama bende başlığı takip ediyor olucam. Gerçi burdan ne yazılsa fayda etmez. Dişçiye gözüküp tedavi ettirmek lazım. Herkesin tedavisi farklı olabilir. Fakat bu ağırı-sızıların nedeni dolgu veya kaplamaların hava almasından kaynaklı.

Bir keresinde de 20'lik dişi çektirmiştim. Sık dalış yaptığım bir dönem olduğundan doktora durumu anlattım. 20'lik dişin çekildikden sonra büyük bir boşluk oluştuğundan 3 dikiş atmıştı. Normalde dikiş atmıyorlar, dalışda problem olmasın diye yaptı ozaman.

 
Gönderildi : 17/05/2020 23:20
Barracuda reacted
İlker İnal
(@devrencik)
Mesajlar: 130
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

@zencuk İlginç yanı sürekli yapmıyor. Hemen hemen her hafta gidiyorum. Bir gün yapıyor ertesi gün hiç bir şey olmuyor. Haftalar sonra başka bir diş. Ama şu doğru sonuçta problemli dişlerde oluyor. Sağlam işlem görmemiş dişlerde bir sorun olmuyor.

 
Gönderildi : 17/05/2020 23:48
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

Çok ince işçilikle yapılmayan dolgulu dişlerde kalan boşluklarda sıkışan hava derine inildikçe hacim küçülmesi sonucu ağrı sızı yapabilir şeklinde bir yazı okumuştum. Ancak neden her defasında başka bir dişte oluyor bunu anlayamadım.

Korona belası geçince. Ağrı yapan dişleri kontrol ettirmek lazım diye düşünüyorum. Belki dolgu-kaplama yenilemesi yapılarak sorun çözülür. İşin ehli bir diş doktoru sizin problemi çözecektir 👍

 
Gönderildi : 18/05/2020 00:10
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1228
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Dişin hava yapması dolgudaki hava ile alakalı (ust dişler için söylüyorum) İçinde hava yaptığını düşündüğünüz aslida diş kokun taraflarından gelir. Ama disinize vurduğunu hissedersiniz nisan mayıs bu aylarda sıklıkla yapar. Ve sinüsler ile alakalıdır.  Bazen 1 metre dalarsin sinuslerdeki hava sıkıştırır çok küçük bi çin sesi ile çıkar dalışa devam edersin ama bazende cikmaz sanki anestezi olmadan disi çekiyor hissi verir ve dalışı bırakırsın. Bir KBB uzmanına gozukun sinüs kurutucu antibiyotikler sinuslerinuzi kurabilir 10 gün içinde tekrar suya girebilirsiniz. geçmiş olsun

@devrencik.

@zencuk.

@can.

 
Gönderildi : 18/05/2020 08:55
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Mesajlar: 529
Kıdemli Üye
 

Ben bir yazıda bir arkadaşın 10 metrelerde inerken tam agasona yattığı sırada agizindaki tuaflik sebebiyle yukarı çıktığını ve dolgusunun attığı bir yazı okumustum.

Ama onur beyin dediği gibi KBB doktorunada görünmekte fayda var.

 
Gönderildi : 18/05/2020 12:37
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@onr6nkoc

Sinus problemlerinin baş ağrısı vs yaptığını biliyorum. Ancak doğrudan diş sızlaması ya da ağrısı yaptığını bilmiyordum. Diş dolgusu-kanal tedavisi ya da kaplama nedeniyle "diş sızlaması ya da diş ağrısı" yaşayan arkadaşlar olduğunu biliyorum.

Bu camiada Dr hobidaşımız yok mu ? Forumdaki hekim kadrosu boş kaldı 😀 Bence foruma bir KBB Uzmanı ve Bir Diş Hekimi almamız lazım 🙂

 
Gönderildi : 18/05/2020 19:24
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1228
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Benim KBB doktorunu üye yapayım buraya zaten bir iki kere daha gidersem akraba olucaz olmadı 1 levrek götürüp davet edicez. Nede olsa özel hastane doktoru 😀😀

 
Gönderildi : 18/05/2020 20:08
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@onr6nkoc valla çok iyi olur 😀

 
Gönderildi : 18/05/2020 20:45
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Dalış için burnunu yaptıran duydum sizde bi dişinizi çekin artık :)))Dalışmı dişinizmi önemli 😜

 
Gönderildi : 18/05/2020 23:09
ONR6NKOC and Barracuda reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account