Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Mükemmel Eşitleme Tekniği BTV (videolu anlatım)

4 Mesajlar
3 Üyeler
11 Beğeniler
3,388 Görüntüleme
Caner Fuat KURT
(@canerfuatkurt)
Mesajlar: 164
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

Uzun uğraşlar sonucu çektiğim videoyu sizlerle paylaşıyorum, iyi seyirler dilerim.

 

 
Gönderildi : 23/09/2019 19:32
zafer, Subbay, ZosimosTR and 3 people reacted
Atmaca210
(@atmaca210)
Mesajlar: 89
Yeni Üye
 

Bu esitleme hareketini yaparken adem elmasi asagi mi iniyor yukari mi cikiyor. Jak boeno esnemenin sonuna dogru olan harekete benziyor diyor. Esnedigimde adem elmasi asagi iniyor. Antrenmanlara gectigimizde yutkunma hareketine cok yakin deniliyor fakat yutkundugumuzda adem elmasi yukariya cikiyor. Esnemeye mi yutkunmaya mi benziyor daha cok. Ikisinde de kulak citirtisi meydana geliyor

 
Gönderildi : 03/09/2020 01:33
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@atmaca210 videonun sahibi daha detaylı ve net bilgi verecektir. Mesajınızı görünce boş geçmek istemedim. Serbest dalış ve zıpkın avı tecrübeniz ne seviyede bilmiyorum. Eller serbest eşitleme (Handsfree Equalization) konusu bence valsalva yada frenzel gibi pek öğretilebilir ya da kolay öğrenilip uygulanabilir bir teknik değil.

Eller serbest eşitleme yolculuğu bence tamamen kişinin kendi tecrübesi ile birlikte kavrayabileceği, kişinin sağlık durumuyla da orantılı olarak (kulak-sinus vb) uygulayabileceği bir eşitleme yöntemi. Misal ben 5-6 metre derinliklerde sığ sularda yaptığım avlarda kulak eşitlemek için elimi kullanmıyorum. Ancak derin dalışlarda (10-20 m) kesinlikle frenzel kullanmayı tercih ediyorum.

Sığ suda uyguladığım bu tekniği keşfetmemi sağlayan en önemli etken "esneme" hareketidir. Yutkunma davranışını hiçbir zaman uygulamadım.

 
Gönderildi : 03/09/2020 10:02
Atmaca210
(@atmaca210)
Mesajlar: 89
Yeni Üye
 

Caner bey de youtube taki videonun altina cevaplamis hadiseyi sagolsun. Esneme hareketine benzedigini soylemis o da.

 
Gönderildi : 04/09/2020 12:38
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account