Nefes Süresi Kaybı
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Nefes Süresi Kaybı

5 Mesajlar
4 Üyeler
8 Beğeniler
1,232 Görüntüleme
(@fthkydln)
Mesajlar: 63
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Yasaklar süresinde kendi adıma konuşmam gerekirse dalış yapma imkanım olmuyor . Merak ettiğim konu dip süresinde azalma yaşarmıyım. Daha önce gördüğüm nefes tutma dakikalarında düşüş olur mu? Çok sık olmasada nefes egzersizleri yapıyorum.

 
Gönderildi : 09/05/2021 20:49
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@fthkydln merhaba kondisyon eksikliği ile birlikte kısmen bir azalma yaşanabilir. Ancak çok kafaya takılacak oranlarda olacağını sanmam.

Uzun süre dalışa ara verdikten sonraki birkaç dalış için kondisyon tutana kadar vücuda çok yüklenmemek gerek diye düşünüyorum. İyi forumlar.

 
Gönderildi : 10/05/2021 00:04
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1202
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Merhaba.  Dalis harici baska spor yapmıyorsaniz. Nefes surenizin biraz etkilenmesi normaldir. Ayni sikinti Bende de mevcut. Onun harici yediğimiz ictigimiz besinlerde nefesi etkiliyor. Karada yapılan egzersizler aclik tokluk oranida normal dalislarda oldugu gibi surenizi etkileyecektir.  Bir kac dalis sonra asiri kilo almadiysaniz normal performansiniza donersiniz.

Saglıcakla dalin.

 
Gönderildi : 10/05/2021 00:06
Fthkydln reacted
(@fthkydln)
Mesajlar: 63
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Dalış harici şuan başka bir spor yapmıyorum,  kiloyla ilgili sıkıntımda yok.  Açıkçası sudan uzak kalınca tedirgin oldum 😓  bilene danışmak iyi oldu teşekkürler @onr6nkoc,@can


 
Gönderildi : 10/05/2021 03:48
ONR6NKOC reacted
Wolfenstein
(@wolfenstein)
Mesajlar: 291
Üye
 

İlk dalıştan sonra aşarsın bu sorunu, zamanla da ilk dalışta bile artık böyle sorunlar yaşamamaya başlayacaksın. Bu gibi durumlar psikolojik adaptasyon sorunundan kaynaklanıyor bana göre, vücut unutuyor ama hemen de hatırlıyor. Nefes ile ilgili en önemli konu dalışa gitmeden önce ve aslında daha 1 gün öncesinden yediklerini minimuma düşürerek ve hafif şeyler yiyerek sindirim problemlerini azaltmadır. dolu bir mide, şiş bir karın, şiş bağırsaklar nefeslenmeye mani olacağından nefes tutma problemleri yaşanması normaldir.

 
Gönderildi : 10/05/2021 07:53
ONR6NKOC and Fthkydln reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account