Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Neden bencilim???

15 Mesajlar
9 Üyeler
36 Beğeniler
1,053 Görüntüleme
Mehmet Reyhanoğlu
(@sarimehmet)
Mesajlar: 326
Üye
Konuyu Başlatan
 

Neden benciliz!!!
Evet bu başlığı attım çünkü sürekli duyduğum ve son olarak 22 nisanda başıma gelen bir olayı sizinle paylaşmak istedim yine öğlenden sonra ben, badim TC Celal Yolcu ve Hüseyin Karadağ ile bir program yapıp öğleden sonra mera yoluna koyulduk saat 3.30 gibi dalış yapacağımız meranın sahiline yetiştiğimizde orada hazırlanmakta olan başka bir dalgıç ile karşılaştık ufak bir muhabbetten sonra meraya yabancı olduğunu öğrendim sürekli sorular soruyor ve hangi bölgelerde dalabileceğini ve taşların nereye ve nekadar derinliğe uzandığını soruyor bende kendimce onu bilgilendirmeye çalışıyor ve hatta benimle gelebileceğini söyledim arkadaş hareketlerini yavaşlatarak bizim hazırlanmamızı beklerken biraz muhabbet olsun diye nerelerde daldığını sordum. Ben Mehmet Reyhanoğlu İsdemir den Işıklı Kale Köyü ne kadar dalış yapmışlığım var çok fazla olmasada o bölgelerde günümü kurtaracak kadar mera bilgim var ve bunu herkesle paylaşırım gerek Payas tan gerek İzmir den ve İstanbul dan Osmaniye den gelen arkadaşlarla bu bölgelerde günlerini en iyi şekilde geçirmeleri için badili dalış yapmışımdır evet bu benim kişiliğim.
arkadaşa nerelerde daldığını sorduğumda aldığım cevap zıpkıncı merasını söylemez oldu sanki ben ona hangi noktalarda daldığını sordum o kişi hakkında bütün düşüncelerim bir anda değişti artık sohbet edesim bile gelmiyordu içimden, hazırlanıp harekete geçtiğimizde bana ne tarafa dalacağımızı sordu bende ona kalabalık olduğumuzu aynı meraya 4 kişi dalamıyacağımız bahanesini uydurdum ama içim içimi yiyordu ki beklediğim soru geliverdi herkes kısmetini yer cümlesini kurdu ve işte o an içimde biriken bütün kelimeleri tek tek saydım ve dalışa kendi 3lü gurubumla devam ettim pişman oldum mu evet bütün dalış boyunca o kişiyi beraber almadığım için içim içimi yedi bir türlü ava konsantre olamadım neticede kaçırdığım 1 minekop ve aldığım 1 züber ile karaya çıktım... Aradan 4 gün geçmesine rağmen hala olayı atlatamadım sizinle paylaşmak istedim o arkadaştan buradan özür diliyorum ama yinede hakketiğini düşünüyorum lütfen bu kadar bencil olmayalım... dalın sağlıcakla

 
Gönderildi : 26/04/2020 12:53
Barracuda, Samet K., Caner ALTINTAŞ and 3 people reacted
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 778
Yönetici Forum Yönetimi
 

Selamlar,

Genel anlamda kendimizi karşı tarafın yerinede koymak lazım. Siz bahsettiğiniz kişiye kimsenin dalmadığı fakat sizin sıklıkla gittiğiniz bir yerden bahsettiniz oda size bir yer söyledi. Bahsettiği yere gittiniz 1-2 balık gördünüz, vurdunuz veya vuramadınız.  Daha sonra bahsettiğiniz meraya gittinizde bu kişinin sizin bakmaya kıyamadığınız benekli ispendekleri vurduğunu, taş altında el kadar eşkina veya orfoz lahoz allah ne verdiyse topladığını görüyorsunuz. Daha bunun gececisinden falan bahsetmiyorum. Dolayısıyla zaman zaman hak vermemek elde değil. Tanıdığınız bildiğiniz insanlarla mera paylaşmak sıkıntı değilde, bilmediğiniz kişilere söyleyince durum böyle oluyor. Hatta 2 kişinin bildiği mera sır olmuyor 😆 En güzeli bir badin birde kendinin bildiği meralarında olacak.

 
Gönderildi : 26/04/2020 13:54
(@ahmet_ugur_ahmet)
Mesajlar: 1
Yeni Üye
 

iyi yapmışsın

 
Gönderildi : 26/04/2020 14:40
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Ben hiç yapmadığımı yapıp bu geçtiğimiz aylarda saygısız zıpkıncıyı merada vuracaktım selam vermeyenmi dersin meranı bozanmı dersin ben rast gele deyip geçiyorum bazen bazende selam bile vermiyorum eskiden oturur saatlerce sohpet ederdim ama insanların zihniyetmi dersiniz anlayamadığım bir konu uzak durmamı söylüyor normalde her hafta 10-15 kişi dalan çay sohpeti yapan her hafta bir yerde yemekte olan herkes şimdi dagıldı ama gene o ortamı toplamak belki eskilerle belki yenilerle o insanlar gibi bir arada olmak için çabalıyorum bu iş doğa işi gönül işi biraz avcı ruhumuzu okşayacağız yeri gelecek avcı ruhumuzu dizginleyeceğiz biz insanız sonuç kendimizi değiştirdiysek başkalarıda değişebilir.Bence verdiğiniz ders ona kapasitesi var ise düzelmesine sebep olur ama bende öylr bir insanın yüzüne çarpmassam hatasını içimi yerim hatta geçen sinirden kızdığım adama haykırdım suda içim rahatladı ama konsantrem gitti o günüm hiç oldu ama içim rahatlamış eve geldim .İnsanların yüzüne hataları vurmak gerekir hem kendimiz hem onlar için..

 
Gönderildi : 26/04/2020 15:29
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Hatta interneti çok sık kullanan biri iken uzak durdum sadece forumda sohpet etmek bana zevk veriyor diğer yerler gibi değil hatta dün instgram hesabı açtım önceden vardı kapadım sayısız defa facebook açtım kapadım ama forum siteleri çok farklı yaşam var hayat var gerçeklik var diğer yerler resmen sanal ve gerçekten çok uzak yapmacık geliyor.

.

 
Gönderildi : 26/04/2020 15:39
Samet K.
(@akdenizli)
Mesajlar: 103
Yeni Üye
 

    İnsanın canını sıkan bir durum; ama anladığım kadarıyla sizdeki etkisi, karşı tarafın yaptığı yanlışlığın  önüne geçmiş, herkes ahlakının gereğini yapar.Yardımsever biri olduğunuz için olayın böyle neticelenmesi sizi üzmüş.Affetmek her zaman daha iyidir; ama bazen de insana hak ettiği muameleyi yapmak gerekir.Bence yaptığınızda bir yanlışlık yok.

 
Gönderildi : 26/04/2020 15:52
kaancalam
(@kaancalam)
Mesajlar: 198
Üye Palazı
 

Sinek küçüktür ama mide bulandırır. Ben de bir dalgıçla karşılaşıp muhabbet ettiğim zaman kim olduğunu anlayıp ona göre davranıyorum. Herkese hak ettiği kadar değer vermek lazım

 
Gönderildi : 26/04/2020 18:18
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@sarimehmet

Pişman olacak hiçbirşey yok güzel abim. Bu zamanda hak edene hak ettiğini anında vereceksin. Sen olması gerekeni çok naif bir şekilde yapmışsın. 👍👏👏 malesef dengesiz adam çok 👍 

 
Gönderildi : 26/04/2020 18:18
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1228
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Abi burada kafaya takilacak hiç birsey yok. Ayni Aynı meraya gelmissiniz. Sizin iyi niyetle yaklastiginiz adam ukalalik yapmış biraz.  Yol verin gitsin.

Olan sizin dalış gününüze olmuş..

 
Gönderildi : 26/04/2020 18:30
kaancalam
(@kaancalam)
Mesajlar: 198
Üye Palazı
 

Konusu açılmışken ben de başımdan geçen bir olayı anlatayım.

Birkaç sene önce Foça'da dalış yaparken suda tek palet buldum. Palette baya kalite marka bir şey. Önce denizden bulunan mal ganimettir diye düşünsemde birkaç gün sonra sahibini bulmamın doğru olduğuna karar verdim ve Facebook'a yazdım bunu.

Aradan biraz zaman geçtikten sonra paletin sahibi çıktı. Konuştuk haberleştik ve buluştuk paletini teslim ettim. Tabi bi samimiyet oluştu görüşelim edelim,beklerim her zaman vesaire.

Facebooktan ekleştik,telefonlarımızı aldık. Ancak bir daha görüşüp haberleşmedik hiç.Olabilir.

Geçen yaz Datça,Palamutbükü'nde denk geldik.. Ancak ne selam var ne sohbet var dümdüz yanımdan geçti. Ben önce tanımamıştır belki diye düşünsemde Facebooktan baktığımda arkadaşlıktan çıkarmış bile. Gidip ''hayırdır abi aramızda bir problem mi var'' demeyi düşünsemde sonradan vazgeçtim bu fikrimden.

 
Gönderildi : 26/04/2020 18:33
(@ganos)
Mesajlar: 136
Üye Palazı
 

3-4 yıl önce yeni gelen arkadaşlarla ekip avı yapmıştık güzel eşkina çıkmıştı av sonu mera kıyısında otururken tepeden yol geçiyordu orada bir araba sağa yanaştı sürücü araçtan inip gevşek gevşek fotoğrafımızı çekti aklı sıra mera öğreniyordu.. Neyse misafir var diye ses etmedim ama elemanın yüzünü belirledim belki denk geliriz dedim. Elemanı sonradan eski forumda çıkardım yeni yeni ava başlıyordu soru soruyordu (yakın bölgedendi) 4 ay sonra da eski forumda konu açtı neredeyse ağlıyordu ; " Sultanköy civarında arabanın camını patlattılar, arabadaki telefonlar gitti" 👍

 
Gönderildi : 26/04/2020 18:57
Barracuda reacted
kaancalam
(@kaancalam)
Mesajlar: 198
Üye Palazı
 

@ganos siz mi yaptınız 😀

 
Gönderildi : 26/04/2020 19:10
Barracuda reacted
Mehmet Reyhanoğlu
(@sarimehmet)
Mesajlar: 326
Üye
Konuyu Başlatan
 

@zencuk hiç katılmıyorum buna eğer dediğiniz gibi ise bu formun veya diğer sitelerin ne gereği var ben herşey paylaşınca güzelleştiğine inananlardanım

 
Gönderildi : 26/04/2020 19:11
Mehmet Reyhanoğlu
(@sarimehmet)
Mesajlar: 326
Üye
Konuyu Başlatan
 

@ahmet_ugur_ahmet ama nedense kendimi iyi hissetmiyorum ondan bir farkımı kalmadığı bir düşüncesine kapıldım

 
Gönderildi : 26/04/2020 19:13
Barracuda reacted
(@ganos)
Mesajlar: 136
Üye Palazı
 
Gönderen: @kaancalam

@ganos siz mi yaptınız 😀

Benim işim değil ben tekerleğe çalışırım.

 
Gönderildi : 26/04/2020 19:18
Barracuda reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account