Misina kesmesine so...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Misina kesmesine son

12 Mesajlar
8 Üyeler
23 Beğeniler
3,551 Görüntüleme
kaancalam
(@kaancalam)
Mesajlar: 198
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

Merhaba değerli forum üyeleri.

Şimdi sizlere en çok sıkıntı yaşadığım konuyu ve çözümünü anlatacağım.Aramızda bilenlerimiz uygulayanlarımız vardır ama benim gibi bu durumdan sıkılan arkadaşlarımın umarım işine yarar

Geçtiğimiz ayda vurduğum levreği tam ellerime alacakken şişle bağlantı yerinden kopan misina yüzünden balığı kaçırmıştım. Şiş deliği misinayı kullandıkça zedeliyor ve bir süre sonra inceldiği yerden kopuyor. İyi ki trofe falan değildi çok sinir bozucu bir durum.

Ayda 3-4 kez misina değişimi yapmaktan sıkılmıştım ki bu formülü gördüm,denedim ve işime yaradı.

Kaloma misinamız artık eskimiyor sadece tetik mekanizmasına giren o ip bu işle muhattap oluyor. Onuda ara sıra değiştirmek şart tabi ama en azından misina parasından kurtuluyoruz.

IMG 9718

Fotoğrafı internette görünce bu konuyu yazmak aklıma geldi.Fotoğraf alıntıdır.

 
Gönderildi : 28/04/2020 21:58
kindi, Ganos and zencuk reacted
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 778
Yönetici Forum Yönetimi
 

Düğümleri görünce klipse de para vermiyor dedim 😆 😆 Misina yerine raket kordajıda kullanabilirsin. Misinaya göre daha yumuşak, daha az yıpranan ve bükülen bir malzeme. 1 sezonu rahat çıkartıyor.

 
Gönderildi : 28/04/2020 22:10
kaancalam
(@kaancalam)
Mesajlar: 198
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

@zencuk çekeri ne kadardır ki o da kopmasın

 
Gönderildi : 28/04/2020 22:14
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 778
Yönetici Forum Yönetimi
 

@kaancalam

Rakamsal olarak ne kadar çeker bilemeyeceğim fakat kullandığın misinadan daha az olduğunu sanmam. Benim zıpkında head marka 1.3mm sarı renk de takılı. Kullanım alanı tenis sporu olduğundan çekeri ile ilgili bir bilgi görmedim. Bunlar gözle görülmesede örgü şeklinde olduğundan misinadan kullanışlı. İnternette çim biçme makinalarında kullanılan plastik teli kullananlarıda duymuştum ama o kalın gelir. Fotoğraf temsilidir

image
 
Gönderildi : 28/04/2020 22:21
OSMAN BELEK, muhsin5791, Barracuda and 1 people reacted
kaancalam
(@kaancalam)
Mesajlar: 198
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

@zencuk Kofana abimiz çim biçme makinesinin misinasını kopartmış bu videoda. Ben de ondan dedim acaba tenis misinası kopar mı diye

 
Gönderildi : 28/04/2020 22:25
Barracuda reacted
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 778
Yönetici Forum Yönetimi
 

@kaancalam

Detayları öğrenmek lazım. O noktada bir zedelenme söz konusu mu? Kilips ile sıkılan yer doğru yapıldı mı? gibi. Tamamen sağlam bir misinayı kopartması bana çok söz konusu gelmedi. Makarayı açmasına müsade ediyor. Asılsa bile kolay değil koparması. Kofanagillerin yeri bende ayrı benim başıma gelse misinayı yapanları dava ederim 😆 😆 Bu arada tuzlu su ile temas ettiğinde içindeki birleşenlerde çözünme veya kimyasal farklı olaylar meydana geliyor olabilir. Bu kullandığı malzemenin ne süredir kullandığınıda öğrenmek lazım. Sürekli kullanıyor mu yoksa ilk denemesinin ilk ayında falan mı oldu.

 
Gönderildi : 28/04/2020 22:48
Safak reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

1.50 ve üzeri misinalar tüfek kurulumu sırasında zedelenme yapabiliyor. @zencuk un da söylediği gibi 1.30mm misina kullanarak bence bu sorun çözülür. Ben şuanda 1.7 mm misina kullanıyorum. Misina çok uzun ömürlü ve sağlam. Ancak @trofesor (gökhan yoran) ın kofana kaçırma videosundan sonra misinayı değiştirmeyr niyetlendim.

 
Gönderildi : 29/04/2020 01:24
GKHN YRN
(@trofesor)
Mesajlar: 44
Yeni Üye
 
Gönderen: @zencuk

@kaancalam

Detayları öğrenmek lazım. O noktada bir zedelenme söz konusu mu? Kilips ile sıkılan yer doğru yapıldı mı? gibi. Tamamen sağlam bir misinayı kopartması bana çok söz konusu gelmedi. Makarayı açmasına müsade ediyor. Asılsa bile kolay değil koparması. Kofanagillerin yeri bende ayrı benim başıma gelse misinayı yapanları dava ederim 😆 😆 Bu arada tuzlu su ile temas ettiğinde içindeki birleşenlerde çözünme veya kimyasal farklı olaylar meydana geliyor olabilir. Bu kullandığı malzemenin ne süredir kullandığınıda öğrenmek lazım. Sürekli kullanıyor mu yoksa ilk denemesinin ilk ayında falan mı oldu.

çim biçme misinasını bir arkadaşımın dükkanında görüp denemek için almıştım ve bu ilk dalış günüydü 🙂 arkadaşım da bunu kullandığını söylediği için ver bakayım bakalım dedim...

🙂

o gün daha önceden taş altında bir grida ve agaşonda bir çipura almıştım... bu kofana abimiz aslında kofanadan sırtıkaraya dönmüş, en az 7-8 kilo ve hatta belki 9-10 kilo bir arkadaş, zira benim bu güne kadar gördüğüm en iri birey...

🙂

o gün ben başka yöne bakarken gelmiş bana bakmış, geçip giderken ben gördüm, çağırıp atışımı ensesine doğru yaptım ve makarayı açmasına izin verdim... makara açıp giderken ilerde bir yerde -videoda görülmüyor- kendini suyun yüzeyine attı ve kuyruk vurdu, tam bu esnada üstündeki şişi de hızla vurduğundan şişin kıçından tam deliğin olduğu yerden misinayı kırdı... dikkat edin, kopardı kesti demiyorum, kırdı... zira bu malzeme asılmaya çekmeye çok mukavemetli, bir yerlere sürtünce de kolay kolay kopmuyor ama böyle ani bir darbede direkt kırılıyor - test etmiş olduk...

🙂

tenis kordajları da çok çeşitli, geçmişte birkaç tür aldık ve denemelerini yaptık, sadece bir ikisi aşırı dayanıklı ve tam da bizim işimiz için biçilmiş kaftan çıktı... ama birini bir üretici kapattı ve kendi markası ile piyasaya verdi, diğerini de tam o modelinden artık getirmiyorlar yada getirenler çok pahalıya satıyor...

🙂

tavsiyem, tenis kordajı alırsanız önce asılarak güç uygulayıp akabinde aynı güçle asılırken bir yerlere sürtün ve bakın bakalım ne zaman ne güçte kopuyor... ayrıca bir de bir yerlere bağlayıp aniden bir yere vurarak da test edin derim, naçizane...

dalın sağlıcakla...

 
Gönderildi : 10/05/2020 19:26
OSMAN BELEK, Passiontripmaster, kaancalam and 2 people reacted
Aras Özbaylan
(@trasher-dark)
Mesajlar: 7
Yeni Üye
 

Bende super trim 1.6 motorlu çim biçme için yapilan misinadan kullaniyorum kalama misinami sağlam lik ve dayaniklilik konusunda 10 üzerinden 7 sezonda en fazla 2 kere filan değiştirirsiniz lakin ben 1.6 misinanin tüfeğe ağır geldiği kanaatindeyim  yani şişi yavaşlatıyor.

1.3 misina ile denediğimde hissedilir derecede bir hizlanma algiladim bazi tüfekler de kalama arkadasimizin buldugu çözüm gibi şişten ip ile çıkıyor ve şiş boyunca devam edip şişin üzerinden atlatip aşaya geçtiği anda misinaya dönüyor bu şekilde kullanan var midir bir kismi ip olan kalama şişe hiz konusunda etki ediyormu ? 

 
Gönderildi : 14/05/2020 23:17
kindi and 2000watt reacted
(@ganos)
Mesajlar: 136
Üye Palazı
 

Bir ara 1.2 mm İtalya üretimi almıştım baya kişiye vermiştim. Bu ve daha fazla kalınlıkta olanlar büyük akya , orkinos gibi balıklar olmadığı sürece çekerek kopmaz zıpkın elden gidecek kıvama gelirse iş değişir. Şişi kaya altından çıkarmak için iki ayağımı kayaya koyup misinadan çektiğim oldu kopmadı.. 1.2 mm ile özel ince klips ile iki tarafa çift olarak koyuyorum , klipsleri sadece ortadan sıkıyorum bir sorun çıkmıyor, klips ve misina ince olunca su da tutmuyor. Misinanın bir ömrü var eğer yıpranırsa, dolanıp hafızalanırsa , midye kesiği, hatalı klips sıkımı olursa değiştirmekten başka çare yok. Ucuz ürünler de kullandım zamanında ama misina olsun , ip palamut olsun almışken iyisini alın derim. Misina kopup balıkla gitse hem balığa yazık hem şişe yazık:) iyi ürün ile kötü ürün arasındaki fark da sezonluk 20 lirayı geçmez.

 
Gönderildi : 15/05/2020 00:49
kindi reacted
(@maxiimuss)
Mesajlar: 1
Yeni Üye
 

misina kesmesi konusunda çok güzel bilgiler verilmiş teşekkürler.

bosch çim biçme makinesi

 
Gönderildi : 19/02/2021 09:07
Wolfenstein
(@wolfenstein)
Mesajlar: 293
Üye
 

Okuduğum mesajlar içinde bir tane bile şişin deliğinde havşa yaptım, pah kırdım, zımpara ile radius vererek yuvarladım ve yumuşattım vs diyeni görmedim dostlar. Ev ortamında bu gibi ekipmanlar pek bulunmuyor olsa da sanayi sitelerinde oldukça yetenekli zanaatkarlarımız, torna ustalarımız var. Bunları da deneyebilirsiniz derim ben. İp ya da misina olsun, isterse kofana takımları gibi çelik telden olsun, eğer şişin deliği temizlenmemiş ise eninde sonunda kesecektir. deliklerin çapakları alınmış olmalı. Ekte bıraktığım fotoğraflardaki ekipmanlar ile bu işler yapılabiliyor.

index
2
images
 
Gönderildi : 19/02/2021 09:45
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account