Minik zıpkına başla...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Minik zıpkına başlangıç hikayem ve bir soru

6 Mesajlar
5 Üyeler
6 Beğeniler
815 Görüntüleme
Hüseyin ERDOĞAN
(@huseyinerdogan)
Mesajlar: 5
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Öncelikle merhaba.

Bundan 20 gün önce boş boş otururken, sadece evden işe, işten eve geldiğimi farkettim. Nedense hiç kendime zaman ayırmıyor, boş olan zamanlarımı daha boş bir şekilde geçiriyordum ki, kayınpederin yıllar öncesinden kalma yılmaz zıpkınını buldum.

Sonrasında araştırmalar, bu işi hakkıyla yapan insanlarla tanışma, çay, kahve, öneriler derken, bullseye 75 zıpkın, apnea legend coral elbise, 10 kg ağırlık, dizgi, bıçak, maske, şnorkel elimde, eve giderken buldum kendimi 🙂

Kıyılarda, ara ara da biraz açıkta ot balıklarıyla takılıyorum. Her atışım karavana bu arada.

Sanki zıpkınımı büyütsem denizi kurutucam gibi bir his var şuan içimde ama baskılıyorum. Sindire sindire öğrenip yapmak istiyorum bu sporu. Çünkü bu zamana kadar neye başladıysam, en başında herşeyin en güzelini alıp sonrasında üşenip atmışımdır bir kenara.

Soruma gelecek olursam, şuan her yeni başlayan gibi hemen suya atlayıp izlediğim videolarda olduğu gibi sıka sıka gezmek istiyorum fakat bir sorun var, SİGARA..

Nedense sigara içtiğim için, hiçbir zaman bu sporu hakkıyla yapabileceğimi düşünemiyorum. Sizce haklı mıyım?

 
Gönderildi : 13/08/2020 10:52
Barracuda reacted
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Mesajlar: 529
Kıdemli Üye
 

@huseyinerdogan ben sigara kullanmıyorum ama sigara kullanan bir arkadaşla eğitim aldım her boş anında sigara yakıyordu ama hepinizden daha fazla nefes tuttu.

Sigara sadece dalış değil hayatınızın geri kalanını da etkiliyecektir.

Temmenim sigarayı bırakmanız ama kullanıyorsanız da azalmaniz öncelikle kendi sağlığınız için,dalış yapmanızi bir nebze etkiliyecektir ama yinede sigara içip dalış yapan çok insan var.

 
Gönderildi : 13/08/2020 11:38
Hüseyin İmral
(@huseyin-imral)
Mesajlar: 28
Yeni Üye
 

@huseyinerdogan şöyle örnek verebilirim sigara kullanan kişi kullanamayana göre daha iyi nefes tutabilir ama daha çabuk yorulacaktır sen bir günde 50 dalış yaparken sigara kullanan 30-35 dalış civarında kesilmeye başlıyacaktır tanıdığım abilerden sigara kullananlar var 30-40 metrelerde av yapan çok iyi nefes tutan kişiler bu arada eğtim alabiliyorsun eğtim al

 
Gönderildi : 13/08/2020 17:33
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1228
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

 Merhaba.Bu sporu  hakkıyla yapabilirsiniz. Sigara 2. Planda kalmali dalışa stres atmak için gidin kendinizi strese sokmak için değil.

Sağlıcakla Dalin

 
Gönderildi : 13/08/2020 21:10
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@huseyinerdogan merhaba öncelikle  yeni konu açarak forum aktivitesine katkıda bulunduğunuz için teşekkürler.

Uzun yıllar sigara içtim ve sizin gibi serbest dalış ve zıpkın avına başladıktan sonra bu konudan rahatsızlık dudum.

Aslında uzun bir süre sigara içerken dalış yaptım. Kişinin yaşı ve fiziksel durumuna göre sigara ve dalış ilişkisi değişkenlik gösteriyor. Çevremde sigara içen ve zıpkın avı yapan çok tanıdık var. Hem nefes hemde performans olarak çok iyi seviyedeler.

Ancak sigaranın uzun vadede akciğerde ve vücut genelinde yarattığı tahribatın sonuçları bakımından ne yaşanılacağını biliyor gibiyiz.

Sigarayı içerken de nefesim iyiydi sigarayı bıraktıktan sonra da pek bir değişiklik olmadı. Ancak performans bakımınıdan olumlu anlamda bir değişiklik yaşadım. Hani sigarayı bırakanlar şöyle der ya eskiden merdiven çıkınca nefes nefese kalırdım ancak sigarayı bırakınca merdivenleri ikişer ikişer çıkmaya başladım 🙂 işte tam olarak burada bir fark yaşadım.

Ayrıca uzun dip sürelerinden sonra yüzeydeyken toparlanma sürem azaldı. Sigara içerken daha uzun süreler nefelsenmem gerekiyordu. Ufak tefek bişeyler daha var mesajı çok uzatmak istemiyorum 🙂

Bence kendinizi strese sokmadan sigarayı bırakmanız en güzeli olacaktır. Serbest dalış be su altı avcılığı sigara bırakma konusunda çok önemli bir motive kaynağıdır. İyi forumlar

 
Gönderildi : 13/08/2020 21:22
Hüseyin ERDOĞAN
(@huseyinerdogan)
Mesajlar: 5
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Yanıtlarınız için çok teşekkürler. En kısa zamanda bırakmaya bakıcam 🤗

 
Gönderildi : 14/08/2020 12:57
Barracuda reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account