Kişisel Facebook He...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Kişisel Facebook Hesabı ve Zıpkıncı Arkadaşlar

3 Mesajlar
3 Üyeler
9 Beğeniler
689 Görüntüleme
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

Herkese merhaba. Zıpkıncı lokalinde yeni bir konu açıp forumdaki çevirim içi arkadaşlarla bir konuda fikir alışverişi yapmak istedim.

Son zamanlarda facebookta gezinirken aklıma bir konu takıldı. Benim facebook hesabım fake gibi bişey. Yani sadece dalış ve zıpkın avı üzerine kullandığım bir fb hesabı. Facebok sayfamda sadece zıpkıncılar ve serbest dalıcılar var. Bir sürü dalış ve zıpkıncı grubuna üyeyim vs. Ailem ve yakın dostlarım bu hesapta yoklar. Zaten paylaşımlarım da hep dalış balık vs.

Biraz paranoyakça gelebilir ancak ben aile ve akrabaların, yakın çevemin olduğu ve özel paylaşımlar yapılan bir hesaba sırf zıpkın avı hobisi nedeniyle huyunu suyunu, tihniyetini bilmediğim insanları doldurmak istemem.

Belki facebokkta 2 hesap açmak bir seçenek olabilir. Ancak bu sefer de iki hesabı bir arada yürütmek zor olacaktır.

Facebook dünya devi, hızlı ve pratik bir platform. Herkes orada ve her an çevirim içi olabilir. Ancak iki av paylaşımı için özel hayatınızı herkese açmak mantıklı bir hareket mi ? Geçenlerde zıpkıncıdır diye arkadaşlık isteğini onayladığım bir kişinin aslında bu sporla alakasız birisi olduğunu fark ettim geçmiş paylaşımlarına baktığımda ise insan demeye bin şahit isteyen bir tip olduğunu gördüm ve arkadaşlıktan çıkardım.

Bu nedenlerle bu foruma içerik ve teknik açılardan çok önem ve emek veriyorum. Ortak sevdamız olan dalış ve zıpkın avı için hem bir bilgi kaynağı hem de sadece hobidaşlar olarak sıcak ve samimi bir ortam olacağını düşünüyorum. Şuanda ihtiyaç yok ancak kullanım arttıkça foruma referans sistemi getirmeyi düşünüyorum. Forum üyesi bir zıpkıncı referans olmadan foruma doğrudan üyeliği kaldırabiliriz vs.

Bahsettiğim bu sosyal medya konusu yada forumla ilgili öneri ve düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Herkese hayırlı geceler.

 
Gönderildi : 27/04/2020 02:02
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 779
Yönetici Forum Yönetimi
 

Diğer forum aktifken orda bir çok kişiyle forum üzerinden samimi sohbetler ederdik. Yüz yüze gelmediğim kişileri kolay kolay sosyal medyada ekleselerde kabul etmezdim. Etsemde kısıtlı paylaşımı görecekleri şekilde ekli olurlardı. Kabul etmediğim küsenlerde olmuştu. 😆 Aile arkadaşlar vs olunca kim olduğunu bilmediğin kişinin paylaşımlarını görmesinden ziyade ağzına geleni herhangi bir paylaşım altına yazabilmesi tehlikeli olabiliyor.

Referans olayına gelince zamanla bu özellikle satış bölümünde oluşuyor. Örneğin; zıpkını gönder bakayım dediğin gibiyse parasını sonra yollarım referans olarak Can Aktaşa sorabilirsin beni deniyor. Satıcı referansı arıyor sonra zıpkını gönderiyordu veya paletin kırıldı ama yenisini almak için maddi açıdan beklemen gerekiyor. Bunu belirterek başlık açıyorsun güvenilen bir üyeysen ücret dahi talep etmeden göndereyim kullan teklifleri dahi geliyor. Bütün bunlar tecrübe ile sabit. Fakat zamanla olan şeyler. Buarada her mahallenin bir beter çocuğu vardır. Zamanla bunlarda olucaktır, insanların iyi niyetini suistimal etmeye çalışanlar. Bunlarıda aramızda eleyecez artık yapıcak birşey yok.

Sosyal medya kültüründen ziyade, aksam yemeğini yiyip ben bir çıkayım mahalleye bizim çocuklarla iki laflayım dediğin yerdir forum.

 
Gönderildi : 27/04/2020 02:16
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Referans zaten sohpet ortamı olunca kendiliğinden oluşuyor burdada zamanla olacak eskiler tanıyor birbirinide yenilerden uzak kaldık ...

 
Gönderildi : 27/04/2020 03:51
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account