Hatay-Arsuzda Dev D...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Hatay-Arsuzda Dev Deniz Anaları Yüzenleri Hastanelik Etti

5 Mesajlar
4 Üyeler
4 Beğeniler
3,021 Görüntüleme
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 
denizanasi1

TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) eski tesisleri çevresindeki sahilde yüzenlere çarpan dev denizanaları bazı vatandaşları hastanelik etti.

Denizanası çarpması sonucu önce vücutlarında, kollarında, bacaklarında yannma ve ardından morarma oluşan iki kişi özel hastaneye giderek ilk müdahalenin ardından evlerine gönderildiler.

Denizanası mağduru Hüseyin Yerdoğan yüzdükleri yerde gün içerisinde 20 denizanası vakası yaşandığını belirterek, “Kıyıya yakın yüzüyorduk, yaklaşık 30-40 kilo ağırlığında dev denizanası çarptı, değdiği yeri yaktı. Her zaman girdiğimiz yerde böylesi bir olay hiç yapamamıştık, bu kez çok tehlikeli görünüyor. Dev denizanaları bize kıyıda çarptı, Allah muhafaza derinde çarpsa, hayati tehlike yaşanabilir, o yüzden denize gireceklerin dikkatli olmalılar” dedi.

Kaynak : körfezgazete

 
Gönderildi : 27/07/2020 12:41
İlker İnal
(@devrencik)
Mesajlar: 130
Üye Palazı
 

@can Gerçekten bu haftasonu denizanası popülasyonu çok fazlaydı. Dalış boyunca 50-60 tane gördüm. Dalış esnasında biz görebiliyoruz, kıyafette var sonuçta üzerimizde ama sahilde yüzenler için gerçekten çok tehlikeli.

 
Gönderildi : 27/07/2020 19:49
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@devrencik aynen biz bir şekilde korunuyoruz ancak denize giren vatandaş için durum sıkıntı 👍

 
Gönderildi : 27/07/2020 21:32
TheHustla
(@thehustla)
Mesajlar: 23
Yeni Üye
 

 

Merhaba,

bu hafta sonu yaptığım dalışta birden fazla kutu deniz anası gördüm. Kendisinin zararından habersiz bir şekilde eldivenimle bile dokundum. Eve gelip araştırma yaptığımda bu canlının insanı 5 dakikada öldürdüğü haberlerini gördüm. Tabiiki bizim denizlerimizdekiler bu kadar zararlı olmayabilir ama yinede dikkatli olmak lazım. Bu deniz anası hakkında bilgisi olan paylaşabilirse sevinirim.

Deniz anasının da fotoğrafını paylaşıyorum. Tam olarak bu canlıydı.

EA96C03A 3F1A 477F BB72 97AA46CAF28B
 
Gönderildi : 27/07/2020 21:52
Barracuda reacted
Zek
 Zek
(@zek)
Mesajlar: 125
Yeni Üye
 

Gençler uyarayım elbiseye güvenmeyin. Elbiseden sokamaz ama elbisenize değdiyse elbisenizi çıkarırken elinize teninize değdiğinde de tekrar etkiler. Tekrar etki doğrudan dokunma gibi olmaz ama allerjik kişilerde sulu yara ve enfeksiyona kadar gider. Amonyak pek işe yaramaz, sirke limon ve alkol. Bölge temiz ve kuru tutulmalı. 
aslında olan Mikron ölçüsünde Zıpkın şişlerinin derinize saplanıp kalması ve her harakette mikron boyutta deşmesi demek. Teknik olarak çoğu deniz anasının yaptığı zarar Budur. Bölgenin mikrop kapması, sulu yanık gibi yara olması olasıdır, bu mikron zıpkınlar zamanla çözülür ve yapısı bozulunca derinden çıkar. Sirke bir ölçüde yapısını bozar. Deniz suyu, karbonatlı su bölgeyi tahriş etmeden temizler. Alkol hem temizler hemde kuruttuğu için enfeksiyon riski azalır.

 
Gönderildi : 29/07/2020 01:08
TheHustla and Barracuda reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account