Dalışta Yaralandım ...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Dalışta Yaralandım 4 Dikiş

6 Mesajlar
6 Üyeler
5 Beğeniler
4,784 Görüntüleme
Caner Fuat KURT
(@canerfuatkurt)
Mesajlar: 164
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

Herkese selamlar,

Aralık ayında güzel avlar yapınca, art arda bazı talihsizlikler de yaşadım. Sanırım nazar denilen şey bu olsa gerek.

Güzel bir sabah suyuydu, çok güzel iri balıklar aldım. Belimdeki balığı arabaya bırakıp, birkaç da ufak tavalık kefal sargoz vurmak için tekrar suya girdim.

Bir saat geçmeden alacağım balıkları aldım, tam çıkışa geçerken altımdan geçmekte olan, daha önce zıpkın yarası almış ama belli ki iyileşmiş kefali gördüm. 800/900 gr güzel bir sarıkulak. Atışımı yüzeyden yaptım ve balığı rahatlıkla vurdum.

Balığı söndürmek için dizgiyi kullanmaya çalıştım fakat kafasını delemedim. Mecburen bıçakla söndürmem gerekti. Kafasına bıçağı sapladıktan sonra, sanırım biraz derine saplamış olmalıyım, bıçak olduğu yerden çıkmadı. Bıçağı çekmeye çalışırken diğer elimle balığın kafasını kavradım. Bir taraftan da içimden diyorum aman dikkat çekerken elini kesme. İnanın bu sözler aklımdan geçerken bıçak kafadan çıktı ve parmağımı feci bir şekilde kesti. İlk aklıma gelen, parmağa kalıcı bir hasar verdim mi düşüncesi oldu. Çünkü bıçak çok keskindi ve keser kesmez acıdan ziyade fena bir ağrı oldu. Eldivene baktığımda 3.5mm eldivenin neredeyse parmak kısmı yarıdan fazla kesilmişti. Kesilen kısımdan parmağa baktığımda, tomurcuk sarımsı yağ tabakası görülüyordu. Kesiği hemen sıktım ama o esnada bulunduğum alan kan oldu. Tek elimle zıpkını ve parmağımı tutarak balıkla birlikte kıyıya yüzdüm. Kıyıda ara sıra denkleştiğimiz ve balık verdiğim abi duruyordu.

Hemen bağırdım beni kıyıya çıkarken tuttu. Arabaya gidip hızlıca pansumana başladık. İnanın kanı durdurmak için her türlü malzemeyi koyduk. Elbiseyi çıkardım ve tekrar bir pansuman yaptık. Arabayı tek elle sürerek hastaneye gittim. 4 dikiş atıldı ve Aralık tatilimde yaklaşık 10 gün sudan uzak kaldım.

Her işte bir hayır vardır düşüncesi ile bu anı da, dalış günlüğümüzde yerini aldı. Allah kimseye baş edemeyeceği problemler yaşatmasın. Sağlıcakla dalın.

IMG 20191219 WA0002
IMG 20191220 WA0004
 
Gönderildi : 19/01/2020 20:19
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

Ben de bir keresinde avdan sonra kıyıda çam parçasına basıp ayağımdan yaralanmıştım. Çorap kandan balon gibi şişmişti 🙁 ufak ama derin bir yaraydı arabaya 10 metre yürmek ölüm gibi geldi. Tek başıma eve zor atmıştım kendimi. Acile gidip dikiş attırmadığıma sonradan çok pişmam oldum. Çünkü çok ağrılı günler geçirdim ve geç iyleşmişti. Yorum altına o gün yaşadıklarımı anlattığım yazının linkini atıyorum. Allah beterinden saklasın diyelim. Çok geçmiş olsun caner.

https://www.spearfishingturkey.com/zipkinci-arkadaslar-aman-dikkat/

 
Gönderildi : 19/01/2020 22:41
2000watt reacted
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Geçmiş olsun palamut yaralanması bıçak kesmesi zıpkının boşa düşmesi her daim başa gelecek şeyler Allah beterinden korusun.

 
Gönderildi : 20/01/2020 12:41
2000watt reacted
Almi Hasan Hasar
(@benhasanhasar)
Mesajlar: 4
Yeni Üye
 

Parmak kesiği deyip es geçmemek lazım tabi. Suyun uygulamış olduğu basınç kesi minikte olsa kanamayı arttırır. Allah korumuş dostum. Daha beterinden saklasın. Büyük geçmiş olsun.



 
Gönderildi : 20/01/2020 16:37
2000watt reacted
Passiontripmaster
(@sonertas)
Mesajlar: 178
Zıpkıncı Forum Yönetimi
 

Geçmiş olsun bu tip kazalar malesef sık karşılaştığımız durumlar bende mendirek dalisini bitirip Tam çıkarken ayağım kayıp taşların arasına girmişti 6 dikislık bir yara açılmıştı fakat devlet hastanesinin acilinde 80 kusur sıra beklemem gerekiyordu bekledim ordan özel bir hastaneye gittim onlarda bana hastaneyi satmaya kalkisinca eve dönüp kendi doğa yöntemleriyle halletmek zorunda kalmıştım şimdi her adımımı daha dikkatli atıyorum

 
Gönderildi : 20/01/2020 17:46
Mustafa Erol
(@mustafa-erol)
Mesajlar: 47
Yeni Üye
 

Geçmişler olsun .

 
Gönderildi : 21/01/2020 23:31
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account