Dünyanın En Derin H...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Dünyanın En Derin Havuzu-Bu Havuza Girmek Yürek İster

3 Mesajlar
2 Üyeler
4 Beğeniler
3,257 Görüntüleme
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 
deep joy dunyanin en derin havuzu

DÜNYANIN EN DERİN HAVUZU Y-40 DEEP JOY

Bu havuz İtalya’nın Montegrotto Terme bölgesindeki Terme Milepini Oteli’nde bulunmaktadır. Dünyanın en derin havuzu unvanını elinde bulunduran ve tam bir mühendislik harikası olan Deep Joyun (Derin Eğlence) dip derinliği tam 40 metredir. Daha önceleri dünyanın en derin havuzu olarak bilinen, Brüksel’deki 34,5 metre derinliğindeki Nemo33’ten 5,5 metre daha fazla derinliğe sahip olması bu havuzu liste başına taşımıştır. Deep Joy tam 4300 metreküp termal su ile doludur. Havuz suyu sıcaklığı 32 – 34 °C  civarında olduğundan dalış kıyafeti giymeye gerek kalmadan dalış yapmak mümkün oluyor.

DÜNYANIN EN DERİN HAVUZU 12 KATLI BİR BİNANIN YÜKSEKLİĞİNE EŞDEĞER

Ünlü İtalyan mimar Emanuele Boaretto tarafından tasarlanan havuzun dalış derinliği 12 katlı bir binaya veya 18 tane otobüsün üst üste konmuş haline eşdeğer. Bu sebeple dünyanın en ünlü serbest dalış sporcuları bu havuzda antrenman yapıyorlar.

Havuzun içerisinde, 1, 3  ve 12 metre derinliklerinde platformlar bulunuyor. Dibe doğru indikçe havuz daralıp silindir bir yapıya dönüşüyor. Havuz içerisinde yapay mağaralar bulunmaktadır. Ziyaretçiler serbest ve tüplü dalışların yanı sıra, su altında bulunan mağaralar sayesinde mağara dalışı yapabiliyorlar. Ziyaretçiler için havuz içerisinden geçen cam bir tünel tasarlanmış. Bu sayede dalış yapanlar rahatlıkla seyredilebiliyor.

Yapının mimarı Emanuele Boaretto, Y-40’ın barındırdığı kaplıca suyuyla da benzersiz olduğunu vurguluyor. Havuzda serbest ve tüplü dalış haricinde, su fitnesi, watsu (bir çeşit suda rahatlama terapisi), hidrokinezi terapisi ve hamile kadınlar için egzersiz programları da uygulanıyor.

ZIPKIN AVI TÜRKİYE YOUTUBE KANALIMIZ

Youtube Kanalımıza abone olarak yeni yayınladığımız videolardan anında haberdar olabilirsiniz. Zıpkınla balık avına yeni başlayan arkadaşlar için birbirinden faydalı içerikler yayınlamaya gayret ediyoruz.Kanalımıza abone olmak için linki tıklayabilirsiniz. Zıpkın Avı Türkiye Youtube Kanalı 

Forumdaki İlginizi Çekebilecek Konu Başlıkları

 
Gönderildi : 23/05/2020 11:20
ozansefer reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

Keşke ülkemizde de bunun gibi bir havuz olsa 🙂

 
Gönderildi : 19/01/2021 22:40
ONR6NKOC reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1228
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 
Gönderen: @can

Keşke ülkemizde de bunun gibi bir havuz olsa 🙂

Müteahhitlige başladığım zaman ilk yapacağım tesis bu olacak. Merak etme. 😜😜 Aklımdaki ilk projelerden bir tanesi

 
Gönderildi : 20/01/2021 17:13
Barracuda and ozkancab reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account