Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Diverman Divermaster Zıpkın Detaylı İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

39 Mesajlar
15 Üyeler
44 Beğeniler
9,063 Görüntüleme
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

Zıpkın Avı Türkiye Forum Ailesi hepinize merhaba. Bu yazımda fiyat-performans denince akla ilk gelen zıpkın markası olan diverman zıpkını kutudan çıktığı şekilde bir ön inceleme yapmak ve zıpkınla ilgili edindiğim ilk izlenimi sizlerle paylaşmak istedim. Zıpkını suya sokup denediğimde ayrıca konuya eklemelerde bulunacağım.

Diverman divermaster zıpkın

Diverman zıpkını incelerken Bu tüfeği "fiyat-performans ürünü" diyerek zıpkınla balık avına yeni başlayanlara tavsiye ederken bence tüfeğe biraz haksızlık etmişim diye düşündüm. Çünkü diverman zıpkının dış görünüm açısından oldukça iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Zıpkını incelerken özellikle dikkat ettiğim bazı noktaları yakından fotoğraf çekerek sizlerle paylaşmaya gayret edeceğim.

Tüfekte dikkat çeken kozmetik-işçilik gibi bir soruna rastlamadım. Ergonomik kabzesi hoşuma gitti kabze elime rahat bir şekilde oturdu. Krom tetik mekanizması rulmanlı sistem ve oldukça dayanıklı olduğu söyleniyor. Şişi mekanizmaya oturturken illaki tetiğe basmanız gerekmiyor. Ancak bende alışkanlık olmuş şişi iter ve illaki tetiğe basarım 🙂 Gördüğüm kadarıyla mekanizma güzel 👍

İp bırakma dili  benim ahşap (atisub) tüfeğimle aynı tarzda olduğundan hoşuma gitti. Çift kalama misinayı rahatlıkla çevirip tüfeği kurabiliyorsunuz. İp bırakma dili hatasız çalışıyor.

Diverman zıpkın kabze min

Tüfeğin üzerinde makara ve ip mevcut. Apnea ve diğer markalarda makara ve ip için ortalam 150 tl gibi ekstra bir ödeme yapmanız gerekiyor. Tüfeğin makarası hafif ve yumuşak bir materyalden üretilmiş. İlk etapta basit görünse de makarayı deneyince gereken görevi yerine rahatlıkla getirdiğini görüyorsunuz.

Tüfeğin gövdesi kendinden kanallı düz alüminyum. Borunun kabze ve kafa ile birleştiği kısımlarında seviye farkı yok. Özellikle zıpkınla balık avına yeni başlayan arkadaşlar için kara-kıyı avlarda manevra kabiliyeti açısından kolaylık yaratabilecek hafiflikte bir tüfek diyebilirim. Tüfeği suda denediğimde bu konuyla ilgili daha detaylı yorumlar yapacağım.

Diverman şişleri epeydir kullanmaktayım. Elimde değişik boy ve kalınlıklarda birden fazla diverman şiş mevcut. Tüfeğin üzerinde gelen sharkfin şiş gayet yeterli. Finler düzgün kaynatılmış ve hepsi aynı boydalar.

Diverman zıpkın açık kafa

Tüfeğin açık kafası gayet kullanışlı. Kafadan misina atlatmak çok kolay ve pratik. Ben bu tüfekte 18 mm tek lastik tercih ettim. Kısa 7 mm şişle birlikte şamandırada yedek tüfek olarak yerini alacak.

Diverman zıpkın ile ilgili ön incelemem bu şekilde. Tüfeği ilk fırsatta suya sokup denedikten sonra deneyimlerimi yazıya ekleyeceğim.

Lütfen kullandığınız dalış malzemeleri ile ilgili forumda yeni konu açıp bize malzemeleri tanıtan, olumlu-olumsuz tecrübelerinizi yansıtan dalış malzemeleri ile ilgili bilgiler içeren yazılar yazın. Böylelikle güncel bir bilgi kaynağı yaratmış oluruz. İyi forumlar.

Diverman Divermaster Zıpkını Kullandıktan Sonraki Görüşlerim [18.09.2020]

Temmuz ayında yeni konu açarak Diverman Divermaster Zıpkın ile ilgili ön inceleme yazısı hazırlamışım yazı üzerinden neredeyse 2 ay geçmiş ve tüfeği deneme fırsatını ancak bulabilmem ne kadar aktif bir zıpkıncı olduğumu gözler önüne seriyor 😀

Taş altı tüfeği olarak tercih ettiğim Diverman Divermaster zıpkını suya soktuğum ilk dalışta bana uğurlu mu geldi bilmiyorum tek atışta 2 adet züber(şeytan-çakal) vurarak tüfeğimi test etmiş oldum 🙂 Dalış günü yaşadıklarımı merak edenler forum anasayfasındaki "Zıpkıncı Günlüğü" isimli bölüm içerisindeki İskenderun Şeytan Avı isimli yazıma göz atabilir.

diverman diver master nasıl

Diverman Divermaster Zıpkın Nasıl ?

Forumda özellikle zıpkınla balık avına yeni başlayan ve bütçe sıkıntısı nedeniyle fiyat-performans özellikli bir zıpkın tavsiyesi isteyen arkadaşlarıma çevremdeki zıpkıncıların yorumlarına dayanarak diverman zıpkını tavsiye ediyordum. Kendi tüfeğimi satın alıp suya soktuktan sonra yaptığım öneriler açısından içim oldukça rahatladı.

Dış görünüş itibariyle tahmin ettiğim gibi zıpkın sudayken çok hafif ve manevra kabiliyeti yüksek. Benim tüfeğim kısa olduğundan dolayı manevra yönünden ekstra bir kolaylık yaşadım ancak daha uzun boylarda da tüfeği rahat bir şekilde çevirebilir ve taşıyabilirsiniz.

Tüfeğin üzerinde gelen 18 mm lastik hatırı sayılır sertlikte 🙂 Ayrıca ters tetik mekanizması nedeniyle en sondaki fine lastiği germek bir olay. Ters tetik mekanizmalı tüfeklerin çoğunda bu durum ortaya çıkıyor. Kolay kullanım için ben oldukça uzun olarak gelen palamut ipini baya kısalttım ve zaten taş altı tüfeği olarak kullandığımdan dolayı ortadaki fini kullanmaya başladım.

Tüfeğin şişi oldukça sağlam. Benim gibi tek lastik kullanan arkadaşlar uçana kaçana rahatlıkla atış yapabilirler. Diverman şişleri ben uzun zamandır kullanıyorum. Çok yakından ve dikine taşa atış yaparsanız piyasadaki en kaliteli şişleri bile haşat edebilirsiniz. Normal ve kabul edilebilir derecede riskli atışlarda bu tüfeğin şişi hakkını verecektir.

Hazır şişten konu açılmışken aklıma geldi. Palamut üzerinde palamut ipinin aşınmasını geciktirmek için kullanılan o plastik zımbırtı beni çok sinir etti. Çünkü tüfeği kurarken palamut ipi üzerinde sağa sola kayıp durdu. Ben zaten şişin finlerini en başta kontrol etmiştim ayrıca suya sokmadan önce elmas eğe kullanarak finleri çapak vb durumlar için eğeledim. Bu nedenle o zımbırtıya gerek kalmadı. Size de tavsiyem yeni bir şişi kullanmadan önce finleri ufak bir eğeleme işleminden geçirmenizde fayda var.

ceta form 6 parca elmas ege takimi 95812 1

Zıpkını atışa hazırlarken şiş üzerinden ip atlatmak apnea rebele göre bir tık daha zor geldi ancak 3-4 atış sonra elim alıştı. Tüfeği atışa hazırladıktan sonra eğer şok lastiği kullanmıyorsanız makaradan kalama misinasının boşluğunu almanızı tavsiye ederim. Tüfeğin açık kafası nişan alma bakımından çok rahat.

Diverman zıpkının kabzası elime uydu. Tetik ve ip bırakma sorunsuz bir şekilde görevlerini yerine getiriyor. Daha önce forumda bir üyemizin bahsettiği "zıpkınla yüzerken şiş gövde üzerinde oynuyor ve ses yapıyor" şeklindeki bir durumu ben yaşamadım. Belki makaradan kalama boşluğunu aldığımdan ip atlamanın sıkı olmasından kaynaklı olabilir. Şişim 7 mm olmasına rağmen gövde üzerindeki kanala güzel bir şekilde yaslanıyor.

Diverman zıpkında tek beğenmediğim kısım makara oldu. Makara aslında görevini tam olarak yerine getiriyor. Ancak ipi sararken makara koluna sert davrandığınızda hareketli kısım eğilip bükülüyor. Makara işlevini yerine getirse de belki kullanılan malzeme türü bakımından bir iyileştirmeyi hak ediyor. Ayrıca makaranın alt kısmında bulunan normalde elle çevrilebilen vidayı ben oynatamadım. Evde tornavida ile makara vidasını gevşetmeye çalıştım ancak nafile 🙂 Makara bu şekilde belli bir ayarda (tatlı-sıkı vaziyette) görevini yapmaya devam ediyor.

Sonuç Olarak

Ücretini ödeyerek aldığım diverman zıpkın ile ilgili kullanıcı yorumlarımı objektif olarak sizlerle paylaşmaya çalıştım. Bu zıpkını gönül rahatlığı ile alıp kullanabilirsiniz. Gerek işlevsel gerekse kozmetik anlamda parasını hak eden bir zıpkın. İlerde tüfeğimle ilgili bir problem yaşamam halinde bu konuya ekleme yapacağımdan emin olabilirsiniz.

Bu tip ürün incelemelerini tamamen bilgi paylaşımı, çevresinde danışacak kimsesi olmayan ve internette dalış malzemeleri ile ilgili kullanıcı yorumu arayan insanlara faydalı olabilmek adına hazırlıyorum. Dalış ve zıpkın avı malzemeleri açısından uygun fiyatlı çözümler sunan yerli firmalarımıza destek olma taraftarıyım. Yerli markalara olan destekler sayesinde üretim kalitesinin zamanla daha iyi seviyelere ulaşacağını düşünüyorum.

İyi forumlar dilerim.

 
Gönderildi : 26/07/2020 01:39
tseker71, bnym55, kaanc and 8 people reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1202
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

İyi günler de kullan @can bol trofeli avlarin olsun.

 
Gönderildi : 26/07/2020 07:24
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@onr6nkoc teşekkür ettim. Taş altı vs için ikinci zıpkın olarak görev yapacak inşallah kısmeti bol olur 🙂

 
Gönderildi : 26/07/2020 12:07
ONR6NKOC reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1202
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Bi tane bende alicam taş altı için kisa bı zıpkın ama malum şeyin fiyatı 8 TL diğer şeyin fiyatı 7 TL aldı başını gidiyor. İstediğim palette 4500 TL oldu ☹️☹️☹️

 
Gönderildi : 26/07/2020 12:09
Barracuda reacted
İlker İnal
(@devrencik)
Mesajlar: 130
Üye Palazı
 

@can 70’lik ve 7 mm şiş standart üretim mi? 60,75 diye gidiyor diye biliyorum ama. Özel üretimse 70lik olmasının bir özelliği var mı ?

 
Gönderildi : 26/07/2020 15:58
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@devrencik birisi mutlaka sorar diye tahmin etmiştim 🙂 70 cm standart boy değil. Bu zıpkını aslında taş altı için aldım. Ancak yanaşan balığa da atış yapabilecek bir mesafesi olsun istedim. Şiş 7 mm ve şişin boyunu olması gerekenden kısa tuttum. Aklımdakileri zıpkına yansıtabildim mi deneyip göreceğim.

 
Gönderildi : 26/07/2020 16:25
İsmetkzl
(@ismetkzl)
Mesajlar: 71
Yeni Üye
 

@can

abi deneyimleri bekliyorum ben free sub ve diverman arasında kaldım105 alacaktım

 
Gönderildi : 26/07/2020 18:16
Barracuda reacted
TheHustla
(@thehustla)
Mesajlar: 23
Yeni Üye
 

Merhaba,

çok güzel inceleme olmuş. Bende bu zıpkının 100 lük versiyonunu yeni aldım daha önce kapalı kafa apnea powerpoint 18mm lastikle kullanıyordum. İlk etapta açık kafa olmasından mıdır bilmiyorum hedef konusunda problem yaşadım balık alamadım. Ama bugun 2 dalışımda iyice alıştım balık alabildim. Çift lastik 14 mm primeline lastik seçeneğini tercih ettim. 18 mm tek lastik PowerPoint 90 lıktan çok çok kuvvetlı oldugunu goruyorum.ip bırakma sorunsuz kuruluma alıştım lastik çekme bence 18 mm tek lasiğe göre daha kolay. Gayet kullanışlı bir zıpkın. Herkese bende tavsiye ederim. Güzel paylaşım için ayrıca teşekkürler👍

 
Gönderildi : 26/07/2020 22:47
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@thehustla teşekkürler. Kapalı kafadan açık kafaya geçişte bir alışma süreci istiyor. 14 mm çift lastik seçmeniz isabet olmuş. Tüfeği suya daha sokmadım ancak tüfek oldukça hafif, sert lastik kombinasyonlarında tepme nedeniyle isabet sorunu yaratır düşüncesindeyim.

 
Gönderildi : 26/07/2020 22:56
Atakan
(@atakan)
Mesajlar: 39
Yeni Üye
 

100 lük almayı düşünüyorum ben de ama kararsız kaldığım bir konu var o da lastik seçeneği. Tek lastik olması ve çift lastik olması arasındaki avantaj ve dezavantajları listeleyebilirseniz çok sevinirim. Lastik seçimi arasındaki fark nedir?

 
Gönderildi : 07/09/2020 05:50
Barracuda reacted
gkhnkck1990
(@gkhnkck1990)
Mesajlar: 329
Üye Palazı
 

@can abim hayırlı ve bol avların olsun. biliyrsun aynı tüfekten bende aldım 90 lığını..  henüz suya girmedim sabırsızlıkla bekliyorum ilk deneyimimi 🙂

 
Gönderildi : 07/09/2020 08:32
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@atakan Tek ve ya çift lastik için avantaj-dezavantaj şeklinde bir değerlendirme yapmam doğru olmaz. Çünkü kişinin tecrübesine, av tipine ve av derinliğine, lastiğin markasına vb. birçok duruma göre değişkenlik gösterebilen bir konu. Genel manada

Tek lastik :

Tüfeği kurma işlemi daha zahmetsiz olur, taşa denk gelen atışlarda şiş daha az deforme olur. Tüfeğin manevra kabiliyeti azalmaz. Menzil bakımından çift lastik daha iyi diyebilirim. Ancak kara-kıyı ve genellikle standart balık boylarında avlanan biri için genellikle yumuşak hamurlu tek 18-19 mm lastik bu tüfek için yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Çift lastik için :

Çift lastik tecrübe ve iyi kombinasyon ayarı ister. Tüfeği kurmak başlarda tek lastiğe göre zordur. Güçlü çift lastik kombinasyonları alüminyum tüfeklerde tepme yaratabilir bu durum isabet sorunu yaratabilir. Çift lastik genellikle derin avlarda ve iri balık türlerine yapılan atışlarda torklu ve etkili olması amacıyla kullanılmaktadır. Menizl bakımından tek lastiğe göre daha iyidir. Özellikle derin dalışlarda bu fark oldukça ortaya çıkıyor.

Genel olarak aklıma gelen şeyler bunlar. Diverman tüfeğe illaki çift lastik kullanmak istenirse çift 14 tavsiye ederim. Dalış tecrübeniz ve av tarzınızı bilmiyorum. Eğer kara kıyı avlanıyorsanız bence tek 18 mm.

Aşağıdaki videoda tek lastikle oldukça iri bir kofanaya yapılan etkili atışı seyredebilirsiniz.

 
Gönderildi : 07/09/2020 22:12
gkhnkck1990 and Atakan reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@gkhnkck1990 teşekkür ederim. Sanada hayırlı olsun.

 
Gönderildi : 07/09/2020 22:13
gkhnkck1990 reacted
Atakan
(@atakan)
Mesajlar: 39
Yeni Üye
 

@can cevabınız için çok teşekkür ederim. kafamdaki bütün soru işaretlerinden kurtulmuş oldum sayende. Tek lastik almam daha iyi olacak. 🙂

 
Gönderildi : 08/09/2020 11:28
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@atakan rica ederim. Tek-kalın (18-19mm) lastiğin tek dezavantajı nı belirtmeyi unutmuşum. İlk başlarda lastiği germek-çekmek biraz zordur. Eğer lastik biraz agresifse ve tüfek ters tetik mekanizmalıysa başlarda insanı biraz zorluyor. Ancak bu durum hem lastiğin biraz kendini bırakması hemde kişinin alışkanlığı ile alakalı olarak halloluyor.

 
Gönderildi : 08/09/2020 11:54
Atakan reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

Diverman zıpkın inceleme yazısını güncelledim. Tüfeği suya sokup kullandıktan sonraki yorumlarımı konuya ekledim. İyi forumlar.

 
Gönderildi : 18/09/2020 03:15
gkhnkck1990 reacted
Gokmen Elgun
(@gkmn)
Mesajlar: 76
Yeni Üye
 

@can üstadım, roller yapmıştın yanlış hatırlamıyorsan diverman i, halen kullanmaktamısın acaba merak ettim? Ben de yapmıştım hatta hatırlarsan youtube videonda yüzerlilik problemi ile ilgili yorum yapmıştım o durumu aşabildin mi merak ettim sadece.

 
Gönderildi : 29/09/2020 23:20
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@gkmn diverman tüfeği roller yapmak ile ilgili bir maceram yok 🙂 herhalde başkasıyla karıştırdınız.

 
Gönderildi : 30/09/2020 12:42
Gokmen Elgun
(@gkmn)
Mesajlar: 76
Yeni Üye
 

@can karistirmisim demek ki 🙂 kusura bakmayin

 
Gönderildi : 30/09/2020 13:05
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@gkmn estagf. Roller maceranız ile ilgili forumdaki "zıpkınlar" bölümüne yeni konu açarak paylaşım yaparsanız güzel bir bilgi paylaşımı olur diye düşünüyorum.

Diverman roller konusunu cidden merak ettim 🙂

 
Gönderildi : 30/09/2020 13:21
Gokmen Elgun
(@gkmn)
Mesajlar: 76
Yeni Üye
 

@can tabiki. En kisa surede fotograflari cekip paylasirim.

 
Gönderildi : 30/09/2020 14:07
Barracuda reacted
(@xaser1990)
Mesajlar: 1
Yeni Üye
 

Merhabalar ,

Diverman 75 tüfeği alalı 1 yıl oldu. Üzerinde gelen 18lik tek lastikle kullandım bu güne kadar. Artık menzilin düştüğünü hissettim bugünkü dalışımda. Lastiği ölçtüğümde 58 cm geldi. 2 cm kesip deneyeceğim bir kez daha. Bütçem olmadığı için 100 lük tüfek alamıyorum.O yüzden yenisini almayıp en uzun mesafeye atabilmek için bunu çift 14 lastikle kullanmak gibi bir düşüncemde var. Ne dersiniz üstatlar?

 
Gönderildi : 18/10/2020 23:46
Barracuda reacted
(@sinanguldu)
Mesajlar: 1
Yeni Üye
 

@thehustla hala memnun musunuz? aynı kombinasyondan bende de var ancak lastikler biraz güçsüz gibi geliyor.

 
Gönderildi : 21/01/2021 13:52
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 
Gönderen: @xaser1990

Merhabalar ,

Diverman 75 tüfeği alalı 1 yıl oldu. Üzerinde gelen 18lik tek lastikle kullandım bu güne kadar. Artık menzilin düştüğünü hissettim bugünkü dalışımda. Lastiği ölçtüğümde 58 cm geldi. 2 cm kesip deneyeceğim bir kez daha. Bütçem olmadığı için 100 lük tüfek alamıyorum.O yüzden yenisini almayıp en uzun mesafeye atabilmek için bunu çift 14 lastikle kullanmak gibi bir düşüncemde var. Ne dersiniz üstatlar?

Lastiği kısaltarak kullanmak belki geçici bir çözüm sağlayabilir. Ancak ne yaparsanız yapın 75 standart alüminyum bir tüfekte 100 lük tüfek performansı alamazsınız.

 
Gönderildi : 21/01/2021 14:09
TheHustla
(@thehustla)
Mesajlar: 23
Yeni Üye
 

@sinanguldu
Selamlar, evet memnunum 10-15 dalış yaptım bu lastiklerle problem yaşamadım. Çok uzak atışım olmadı fakat genel anlamda güzel avlarım oldu. Şubat sonu 3 günlüğüne gideceğim levreğe kışın da deneme fırsatım olacak. (Ankara da yaşadığım için bu spor benim için daha zor oluyor:) detaylı bilgi veririm bundan sonra 16mm small id çift primeline denemeyi düşünüyorum.

 
Gönderildi : 21/01/2021 15:51
sezerenturk
(@sezerenturk)
Mesajlar: 122
Üye Palazı
 

Abi tüfeği şamandıradaki yedek tüfek olarak tanıtmışsın, asıl tüfek olarak kullanmamanın özel bir sebebi var mı? Ben Oceanus Pro 95'lik kullanıyorum. Acemiliği bayağı bir attım üstümden. Artık bir tık profesyönel bir zıpkına ihtiyacım var. Pathos a falan bakıyoru mancak o paraları vermeye gerek var mı onu bilemedim.

 
Gönderildi : 11/03/2021 14:14
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 
Gönderen: @sezerenturk

Abi tüfeği şamandıradaki yedek tüfek olarak tanıtmışsın, asıl tüfek olarak kullanmamanın özel bir sebebi var mı?

Merhaba. Ben ahşap tüfek kullanıcısıyım. Acemiliğimi biraz attıktan sonra hemen ahşap tüfek kullanmaya başladım. Özellikle belirli bir seviyeden sonra ahşaptan başkası bence yalan 🙂 (Bu benim şahsi fikrimdir. Diğer görüşlere saygı duyarım.)

Yazıda diverman zıpkından yedek tüfek olarak bahsetmemin nedeni ahşap tüfek kullanıcısı olduğumdandır. Taş altı avı ve çok bulanık sularda kullanmak üzere kısa bir tüfek ihtiyacı hasıl olunca diverman markasını tercih ettim ve memnun kaldım.

Gönderen: @sezerenturk

Ben Oceanus Pro 95'lik kullanıyorum. Acemiliği bayağı bir attım üstümden. Artık bir tık profesyönel bir zıpkına ihtiyacım var. Pathos a falan bakıyoru mancak o paraları vermeye gerek var mı onu bilemedim.

Eğer maddi imkanınız varsa ilk seçenek elbetteki bir dünya markası olan pathos olmalı ancak maddi imkan kısıtlıysa diverman yada başka bir yerli marka tüfekle de çok güzel avlar yapma imkanı bulabilirsiniz. Pathos saragoz da balık vurur, Diverman Divermaster da burada önemli olan maddi imkanlar 🙂

 
Gönderildi : 11/03/2021 19:48
sezerenturk
(@sezerenturk)
Mesajlar: 122
Üye Palazı
 

Abi pathos un fiyatlarına baktım da, sanırım en iyisi benim bütçeme göre 100lük bir pathos almak 😂

Şuan kullandığım zıpkın OceanusPro 95, açıkçası memnunum ama henüz 3kg üzeri balığa sıkmadım. Sıksam şiş girmeyecek gibi bir his veriyor 😂

 
Gönderildi : 12/03/2021 07:38
Barracuda reacted
(@sir-eko)
Mesajlar: 11
Yeni Üye
 

Merhabalar,bu zıpkın ile apnea rebel arasında kaldım. Hangisini önerirsiniz? Gerçi bu zıpkının diablo isimli yeni bir modeli çıkmış sanırım,o da alternatifler arasında. Zıpkın boyunu 82 cm olara düşünüyorum.

 
Gönderildi : 13/07/2021 23:36
kaanc and Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 
Gönderen: @sir-eko

Merhabalar,bu zıpkın ile apnea rebel arasında kaldım. Hangisini önerirsiniz? Gerçi bu zıpkının diablo isimli yeni bir modeli çıkmış sanırım,o da alternatifler arasında. Zıpkın boyunu 82 cm olara düşünüyorum.

İki marka da gönül rahatlığıyla alınabilir. Hangisi bütçenize uygunsa onu seçebilirsiniz. Bence ikisini de elinde bulunduran bir mağazaya gidin ve canlı olarak inceleyin derim.

 
Gönderildi : 14/07/2021 08:24
Sir.Eko reacted
(@sir-eko)
Mesajlar: 11
Yeni Üye
 

@can Şöyle bir sıkıntı var,bu spora yeni adım atıyorum.ikisi arasındaki farkı,olumlu olumsuz yönlerini kıyaslayacak tecrübe ve bilgi birikimine sahip değilim. Bu konuda sizin gibi tecrübeli dostlardan yardım bekliyorum.

 
Gönderildi : 15/07/2021 14:45
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 
Gönderen: @sir-eko

@can Şöyle bir sıkıntı var,bu spora yeni adım atıyorum.ikisi arasındaki farkı,olumlu olumsuz yönlerini kıyaslayacak tecrübe ve bilgi birikimine sahip değilim. Bu konuda sizin gibi tecrübeli dostlardan yardım bekliyorum.

İki marka da birbirine çok yakın seviyede ikisi de sizi üzmez. Dış görünüş bakımından hangisi hoşunuza giderse tercih edebilirsiniz demek istemiştim. Eğer maddi olarak biraz daha az harcamak istiyorsanız. Diverman marka tüfekler ip makara vs full olarak satılıyordu (hala öylemi bilmiyorum) Apnea rebelde makara ve ip yok. ekstra satın almanız lazım. Güncel fiyatlarla makara ve ip 180 tl civarı tutar diye tahmin ediyorum. Aradaki fiyat farkını göz ederek bir tercih yapabilirsiniz.

 
Gönderildi : 15/07/2021 22:20
(@bnym55)
Mesajlar: 44
Yeni Üye
 

ben diverman 82lik zıpkın almayı düşünüyorum. 550 ile 600 tl arası bütçem var. onu bile zorlanabilirim ödemede. öğrenciyim.  tavsiye ediyormusunuz. 

 
Gönderildi : 21/09/2021 10:14
Abit Ayan reacted
Abit Ayan
(@abit-ayan)
Mesajlar: 218
Üye Palazı
 

@bnym55 bende iki yıldan fazla oldu kullanıyorum 90 lık çift lastik lastik değişimi dışında hiç sorun yaşatmadı lastik değişimide belli zaman sonra ilk performansını vermiyor bence fiyatına göre alabileceğinin en iyisi

 
Gönderildi : 22/09/2021 09:28
bnym55 reacted
(@bnym55)
Mesajlar: 44
Yeni Üye
 

@abit-ayan atış yaptıgımda balık kaçmadan şiş saplansın yeter.

 
Gönderildi : 22/09/2021 20:33
Abit Ayan reacted
Abit Ayan
(@abit-ayan)
Mesajlar: 218
Üye Palazı
 

@bnym55 nekadar mesafeden kaçlık zıpkın ile atıyorsun belki zıpkın yerine sadece lastik değiştirmen sorununu çözebilir

 
Gönderildi : 22/09/2021 20:47
(@bnym55)
Mesajlar: 44
Yeni Üye
 

@abit-ayan 90lık kapalı kafa. şiş 7mm ve lastik 14mm. lastik değişmesi gerektiğini söylendi. 18mm lik

 
Gönderildi : 23/09/2021 02:47
Abit Ayan
(@abit-ayan)
Mesajlar: 218
Üye Palazı
 

@bnym55 yerinde bir tespit olmuş umarım sıkıntın kalmaz

 
Gönderildi : 23/09/2021 06:47
bnym55 reacted
(@sparta_32)
Mesajlar: 17
Yeni Üye
 

1 yıl önce bu spora internetten almış olduğum diverman açık kafa 82 lik tek lastik  zıpkın ile başladım. 1 yılda gözüme çarpanları yazmak isterim. Başlangıç için çoğu kişinin tavsiyesi üzerine tercih ettim.. Zıpkın üzerinde makara ve ipiyle kombinlenince fiyatı makul gelmişti. Fakat gönderdikleri makaraya sarılı ip beyaz ve tam oval(yuvarlak) örgü olmadığı için bir müddet sonra dolana dolana zıpkının altından çıkış yaptığı delikte takılmalara yol açtı. İpin gövdeden çıkış yaptığı deliğin biraz daha geniş olması gerektiğini anladım. Makara da gün geçtikçe ipi salmakta zorlanıyor ve takılıyordu . artık bir müddet sonra şişin atış mesafesini engellediğini gördüm. Balığa atış yapıyorum şiş yarı yolda kalıyordu 🙂 . Tek lastik 18 mm tercih etmiştim. lastiği ikinci fine almam uzun sürdü. Bir sezon sonra  aynı lastiği artık ikinci fine kuramadığımı gördüm. 1 yıldır tetik mekanizmasının arıza yaptığı veya şişi kendiliğinden bıraktığı olmamıştır. Fakat mekanizma içerisinde daha çok sallanmaya başladı. bazen acaba bırakır mı tarzında tedirgin etti 🙂 .

zıpkın üzerindeki misina şişin en ucuna takılı halde geldi. haliyle tetik mekanizmasının içine giriyordu. şişi ister istemez suda kurarken sert soktuğumuz oluyordu. bir müddet sonra misinanın mekanizmaya girdiği için ezildiğini gördüm. Tabi bu biraz tecrübeyle de alakalı. bilenler bu zıpkını kullanmadan birinci veya ikinci fine misinayı takabilir  :).

sonuç olarak fiyatı diğer zıpkınlara göre makul ve büyük ölçüde ihtiyaçları karşılıyor. Hala profosyenel olamamış bir amatör olarak bazı nacizane gördüğüm eksiklikler var bunlara da değindim. Bu eksiklikleri de almadan önce inceleyerek veya uzun kullanım yorumlarından faydalanarak , satıcı ile görüşerek giderebilirsiniz.

sağlıklı dalışlar dilerim..

 
Gönderildi : 25/05/2022 00:07
kaanc and Xentospy reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account