Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

[Çözüldü] Zıpkın önerisi

9 Mesajlar
4 Üyeler
3 Beğeniler
889 Görüntüleme
İsmetkzl
Mesajlar: 71
Konuyu Başlatan
(@ismetkzl)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Kafamı çok kariştırdılar .Ben size bir sorum olacak 1000tl bütçem ayırmayı planlıyorum. Sıfır alacam 110 yada 90 siz hangi marka önerirsiniz açık kafa olacak(uzun ömürlü olması önemlidir)

Yanıt
8 Adet Yanıt Var
6 Adet Yanıt Var
moguzcan
(@moguzcan)
Katılım : 4 sene önce

Üye
Mesajlar: 361

@ismetkzl


kafanızı neye göre karıştırdılar ? Nasıl nerede avlanacaksınız ? Av stiliniz nedir ? 90-110 luk zipkin arasındaki fark 85 beygirle 140 beygir araç gibidir . 
Ama tahminen  90lık pathos saragos önerebilirim.

Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@ismetkzl Forumda daha önce aynı içerikli bir konu açmışsınız bende yardımcı olmak amacıyla detaylı bir cevap yazmışım https://www.spearfishingturkey.com/forum/postid/7216/

Zıpkın seçimi ile ilgili gerek marka model tavsiyesi olsun gerek zıpkın boyu seçimi olsun çok detaylı yanıtlar verdiğimiz bu bölüm altındaki diğer konulara göz atmanızı tavsiye ederim.

Eğer kişisel olarak nokta atışı bir cevap istiyorsanız daha detaylı bilgiler vermek zorundasınız. Örneğin

  • Zıpkınla balık avı tecrübeniz nedir ?
  • Dalış yaptığınız bölge-merada görüş nasıldır ?
  • Av tarzınız nedir ?

Yanıt
İsmetkzl
(@ismetkzl)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 71

@can abi elimde 75 lik var mesafe yetmiyor kaya arkası pusu için alacam diverman su alıyor dediler kafam karıştı prda

Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723
Gönderen: @ismetkzl

@can abi elimde 75 lik var mesafe yetmiyor kaya arkası pusu için alacam diverman su alıyor dediler kafam karıştı prda

Herkes birşey diyor 🙂 bu şekilde sağlıklı bir seçim yapman zor. Diğer açtığın konuda zıpkın boyu için gerekli bilgiler verilmiş.

Gelelim tüfek seçimine. Yerli olsun yabancı olsun her marka tüfekte sorun çıkabilir. Şuanda pathosun alınabilir en düşük seviyeli zıpkını imvroz bile makarasız 1000 lira bandını aşmış.

Forumda araştırma yaparsan pathosun en çok tercih edilen fiyatı baya yüksek olan bir modelinde bile tetik sorunu yaşandığını görebilirsin.

Bence bu aşamada apnea powerpoint, apnea rebel, diverman divermaster, freesub goldernhorn, as sniper anamas xl, tüfeklerden hoşuna giden birini al ve kullan.

Kimse satın aldığın bir ürün için problem yaşamazsın diye bir garanti veremez. Ancak gerek yedek parça olsun gerekse muhattap olsun yerli markalarımız her zaman kolay ulaşılabilir ve problemi daha hızlı çözebilirler.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi forumlar.

Yanıt
İsmetkzl
(@ismetkzl)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 71

@can saol abi diverman da kafamı boru su alıyor dediler free sub ile rebel arasında kaldım (Bilgiler için teşekkürler) bide bu dedigim zıpkınlar çift lastik konbinasyonunu kaldırırmı

Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@ismetkzl "Diverman Su Alıyor" ifadesi bana çok saçma geldi. Belki size bunu söyleyen arkadaşınız bu sorunu yaşamış olabilir ancak genel olarak böyle bir sorun olduğunu sanmıyorum ki ben de diverman zıpkın kullanıyorum ve böyle bir sorun yaşamadım.

Lokal olarak yılların markası apnea da bile gövdeden su alması, tetik ve mekanizma sorunları vb problemler yaşandığını görüyoruz, duyuyoruz. Ancak daha önce de dediğim gibi mühim olan sorunu gidermek için muhattap bulabilmektir.

Yanlış anlaşılmasın Diverman Markasıyla bir ilgim yok. Yeni tüfeğimi de ücretini ödeyerek aldım. Geçen gün tüfeği suya sokup denedim ve güzel bir av yaptım merak edenler İskenderun Taş Hanisi Avı isimli av paylaşımına göz atabilir.

İthal tüfeklerin 1.500-2.000 liradan başladığı bu zor zamanlarda yerli markalarımızı biraz daha desteklememiz gerektiğini düşünüyorum. Desteklerimizle zamanla eksiklerini kapatıp bizi dışa olan bağımlılıktan kurtaracaklarına inanıyorum.

Freesub yada Apnea iki marka da sizin işinizi görür. Bu iki tüfekle de vuramayacağınız balık yok. Çok takılmayın ikisinden hoşunuza giden hangisi ise alın ve ava başlayın 🙂 İyi forumlar.

Yanıt
Atmaca210
Mesajlar: 89
(@atmaca210)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Apnea rebel 90 dusunebilirsin makarayi da ipi de alirsin butcenle. Parcalari da ucuz apnea nin. Orjinali tek lastik gordugum kadariyla. Cift lastik kombnasyon da yapabilirsin. Ama sisi kalitesiz. Kayalik alanda avlaniyorsan dikkat etmelisin. Benim tercihim 52 hrc pathos sis almaktan yana oldu. Bu da 400 lira civari. Forumda apnea rebel incelemesi de var bakabilirsiniz. Uzun zipkin da tercihim degil cunku manevrasi da zaptetmesi de, agasonda zipkini gizlemesi de, sigda kayalikta cevirmesi de mesele. Ayrica parmak tetikte seyir ederken zipkinin onden gitmesi de hosuma gitmiyor cunku baligi daha ben gormeden onden gidip baligi urkutuyor. Pathos saragos da benim merak etrigim bir zipkin fakat makara zipkin toplamda 1900 civarina alabilirsin bu zipkini. Arkadasin butcesinin 2 kati.

Yanıt
İsmetkzl
Mesajlar: 71
Konuyu Başlatan
(@ismetkzl)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Herkese  teşekkürler 🙏

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account